Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Καινούριος παιδικός σταθμός στα σκαριά

Στην οδό Σινώπης υπάρχει ένα παλιό Δημοτικό Σχολείο. Το κτίριο είχε κριθεί ακατάλληλο για χρήση. Ο Δήμος το αγόρασε. Αποφάσισε να φτιάξει εκεί ένα νέο παιδικό σταθμό και όλα είναι έτοιμα για την ανέγερση του νέου παιδικού σταθμού. Το παλιό κτίριο κατεδαφίζεται αυτές τις μέρες, ο πλήρης φάκελος του έργου κατατίθεται στη Περιφέρεια και στο άμεσο μέλλον το έργο δημοπρατείται.

Με την ολοκλήρωση και αυτού του σταθμού (μετά απο το Ιωσηφόγλειο) η δημοτική αρχή
πιστεύει ότι ο Δήμος Ν. Σμύρνης θα μπορεί να ικανοποιεί όλα σχεδόν τα αιτήματα φιλοξενίας νηπίων στους παιδικούς του σταθμούς.

Το έργο έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας με 1.870.000 ευρώ.


Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, η αξιοποίηση του οικοπέδου από το Δήμο με τη κατασκευή του σταθμού, εκτός από το κοινωνικό όφελος, θα έχει και περιβαλλοντικό, λόγω της συνεισφοράς της φύτευσης του υπαίθριου χώρου και του φυτεμένου δώματος στη βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής και της δημιουργίας ενός σύγχρονου και λειτουργικού κτιρίου περιορισμένου όγκου και ύψους.


Το δώμα που διαμορφώνεται με χώρο φύτευσης και μεταλλικό στέγαστρο με βιοκλιματικά και αισθητικά κριτήρια θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υπαίθριος χώρος κοινωνικών εκδηλώσεων κατά τους θερινούς μήνες, για συγκεντρώσεις γονέων ή ατόμων που ασχολούνται με τις δράσεις πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης.Θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλες εκδηλώσεις σε ώρες που ο σταθμός δε θα λειτουργεί, αποτελώντας μια προσφορά στο κοινωνικό σύνολο της περιοχής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου