Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Καλή Χρονιά από τους Προσκόπους της Νέας Σμύρνης

 Η Τοπική Εφορεία Προσκόπων Νέας Σμύρνη,
πιστή στο έθιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας,
«έκοψε» την δική της κατά την διάρκεια εορταστικής εκδήλωσης, το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014, 
στο κτίριο Προσκόπων και Οδηγών της πόλης μας.

Στην εορτή μας, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αντώνης Θεοδωρίδης», τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι κύριοι Γιώργος Κουτελάκης και Αθανάσιος Αθανασίου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κυρίες Κατερίνα Κουτετέ και Δήμητρα Νάνου, και οι κύριοι Θεόδωρος Καστόρης, Διονύσης Αρκαδινός, Παναγιώτης Τσακίρης καθώς και η Πρόεδρος του Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» και Δημοτικός Σύμβουλος κυρία Ντόρα Κασιμέρη.

Μαζί μας ο Πρόεδρος του Σύλλογος Αθλουμένων Φίλων Άλσους Νέας Σμύρνης (Σ.Α.Φ.Α.Ν.Σ.) κύριος Βασίλης Πνευματικός, ο κύριος Τάσος Κατοπόδης Πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Περί Αυλών και Οργάνων», καθώς και ο Έφορος Προσκόπων Περιοχής Αττικής κος Παναγιώτης Κανελλόπουλος.

Την αίθουσα γέμισαν Βαθμοφόροι μας, Μέλη Επιτροπών Κοινωνικής Συμπαράστασης και Ενώσεων Παλαιών Προσκόπων καθώς και φίλοι των Προσκοπικών Συστημάτων της πόλης μας.

Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια σύντομη ανασκόπηση των κυριοτέρων ενεργειών των Προσκόπων της Νέας Σμύρνης κατά το 2013 και ιδιαίτερα για τις δράσεις μας υπαίθριας ζωής. Επίσης έγινε και αναφορά στο δημιουργικό φεστιβάλ «ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΛΦΑ», μία δράση προσφοράς, εκπαίδευσης και πολιτισμού που οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από τους προσκόπους της πόλης μας στο Άλσος της Νέας Σμύρνης. 


ΛΟΓΙΚΗ & ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ


Κάθε λίγο και λιγάκι βρίσκουμε ένα θέμα να ασχολούμαστε, λυσσαλέα, σαν εξαρτημένοι από το πρόσκαιρο, ανίατα  πρεζόνια του ανούσιου, του γελοίου και φευ! του φρικαλέου.

Ενώ πολύ καλά γνωρίζουμε ή θα έπρεπε να γνωρίζουμε, πως η ύπαρξή μας -κι αυτή πρόσκαιρη- κρέμεται από αποφάσεις καίριες τόσο δικές μας όσο κι εκείνων που υποτίθεται πως μας εκπροσωπούν, και που αφορούν στην καθημερινότητά μας, στις επαναλαμβανόμενες πράξεις, συναλλαγές και σχέσεις μας, παρ' όλ' αυτά διαλέγουμε να αφηνόμαστε σε αντιπερισπασμούς, να αφιερώνουμε το χρόνο μας σε πράγματα που ελάχιστα γνωρίζουμε και/ή δεν έχουμε καμιά δύναμη να επηρεάσουμε.

Και βέβαια όλοι έχουμε άποψη για όλα.