Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Πέθανε ο Μάκης Δενδρινός

Πέθανε ο Μάκης Δενδρινός, nea smyrni
Τεράστια θλίψη στην οικογένεια του Πανιωνίου και σε όλον τον κόσμο του ελληνικού Μπάσκετ προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Μάκη Δενδρινού. Ο άλλοτε παίκτης και προπονητής του Ιστορικού είχε υποστεί οξύ έμφραγμα τον Ιούνιο, γεγονός που είχε προκαλέσει πολύ σοβαρές επιπλοκές στην υγεία του. Τελικά, δεν άντεξε και μετά από πολύμηνη μάχη απεβίωσε στα 65 του χρόνια.

Ο αποκαλούμενος και «Βούδας» λόγω της ολύμπιας ψυχραιμίας του, συνέδεσε το όνομα του με τον Πανιώνιο. Ήταν μέλος της ομάδας της Νέας Σμύρνης από το 1968 έως το 1981 με κορυφαία στιγμή τη συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας το 1997.

Κατά τη διάρκεια της πολύ επιτυχημένης καριέρας του -ως παίκτης αρχικά και μετά ως προπονητής-, εργάστηκε και σε πολλούς άλλους συλλόγους εκτός από τον Πανιώνιο. Επίσης ήταν ο πρώτος προπονητής στην Εθνική Ανδρών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα 1994, στο Eurobasket 1995 και στους Ολυμπιακούς Αγώνες 1996 στην Ατλάντα· της πρώτης συμμετοχής ελληνικής ομάδας μπάσκετ σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Από την Εφημερίδα "Νέοι Ορίζοντες" εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Μάκη Δενδρινού και σε όλους του τους φίλους στη Νέα Σμύρνη και πανελλαδικώς.