Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

O ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΛΦΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ



Δημιουργικό Φεστιβάλ Προσκόπων Νέας Σμύρνης  -  Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2013

Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, από το πρωϊ ώρα 10.00 έως το βράδυ 23.30, η Νέα Σμύρνη μεταμορφώνεται σε έναν πολλά υποσχόμενο πλανήτη:  στον ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΛΦΑ.
Τον κυβερνούν αποκλειστικά παιδιά, που προστατεύουν το περιβάλλον του, που φροντίζουν τους κατοίκους του, που φιλοδοξούν για ένα καλύτερο αύριο.
Είναι όλοι οι Πρόσκοποι της Νέας Σμύρνης που έχουν αναλάβει με πολύ κέφι μια τέτοια Δράση.
Είναι οι Πρόσκοποι, που παίζουν με τα παιδιά, που αγαπούν το περιβάλλον και έχουν σκοπό την καλύτερη ποιότητα ζωής. 
Οι Πρόσκοποι της Νέας Σμύρνης καλούν όλα τα παιδιά ΚΑΘΕ ηλικίας, στο Άλσος της πόλης μας, για να πάρουν μέρος στο Δημιουργικό Φεστιβάλ «ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΛΦΑ».
Το Άλσος θα είναι το «Κυβερνείο» του Πλανήτη, από όπου θα ξεκινούν όλες οι δραστηριότητες.


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΛΦΑ

  • Λουλουδοφύτευση, 10.00-12.00,  από τα παιδιά του Δημοτικού
  • Κατασκευή πινακίδων με περιβαλλοντικό περιεχόμενο και όχι μόνο,  και Καθαρισμός πινακίδων σήμανσης, 13.00-15.00,  από  τα παιδιά του Γυμνασίου
  • Συλλογή τροφίμων για τους Συλλόγους και τα Ιδρύματα της Νέας Σμύρνης, 16.00-22.00, από τα παιδιά του Λυκείου. Τα τρόφιμα στη συνέχεια θα μοιραστούν σε ιδρύματα, συλλόγους και άπορες οικογένειες της περιοχής. 
  • Καταγραφή φθορών στους δρόμους μας, όπως, σπασμένοι κάδοι, λακκούβες κτλ, 14.00-18.00, Ομάδες, από σχολεία, επιχειρήσεις, οικογένειες και παρέες ενηλίκων, θα δράσουν μαζί με τους Προσκόπους και θα αναλάβουν την καταγραφή τους, η οποία θα  παραδοθεί στο Δήμο Νέας Σμύρνης. Ο Δήμος  με τη σειρά του θα φροντίσει για την αποκατάστασή τους.


Παράλληλα θα υπάρξουν και άλλες δραστηριότητες για τα παιδιά κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς και ενημέρωση για το προσκοπικό έργο.
Δίνουμε χώρο στην παιδική φαντασία
α. Καλλιτεχνικό εργαστήρι 15.00-17.00
β. Έκθεση Φωτογραφίας από την 4η ομάδα προσκόπων Νέα Σμύρνης

Γιορτάζουμε την επίτευξη του έργου μας, στις 20.30 στον Διαστημικό μας Σταθμό, με συναυλία που θα πραγματοποιηθεί με την συμμετοχή του συγκροτήματος ΡΟΔΕΣ UNITED, μετά την αποδοχή του μέλους Νικήτα Κλιντ για την αφιλοκερδή παρουσία τους (Live, 20.30 - 23.30).

Εισιτήριο: μια σακούλα τρόφιμα από κάθε θεατή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου