Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Η Νέα Σμύρνη κινηματογραφικός τόπος βίαιων διαρρήξεων

Στην καινούρια ταινία του Γιώργου Τσεμπερόπουλου «Ο εχθρός μου», ένας φιλήσυχος και ιδεολόγος γεωπόνος, ένας άνθρωπος της διπλανής πόρτας θα δει ξαφνικά τη ζωή του να αλλάζει. Ο 48χρονος οικογενειάρχης Κώστας Στασινός (Μανώλης Μαυροματάκης) ζει ήρεμα σε μια μονοκατοικία στη Νέα Σμύρνη με τη γυναίκα του Ράνια (Μαρία Ζορμπά) και τα δυο παιδιά τους, την 14χρονη Λουίζα και τον 17χρονο Ανδρέα.

Η οικογενειακή τους γαλήνη όμως θα διαταραχθεί για τα καλά μετά την εισβολή στο σπίτι μιας συμμορίας διαρρηκτών που θα αφήσει ανεξίτηλα σημάδια. Ο Κώστας πλέον δεν ξέρει αν πρέπει να αφήσει το θέμα στα χέρια της Αστυνομίας ή να αναζητήσει ο ίδιος την κάθαρση για όσα συνέβησαν.

Ένας από τους πιο σημαντικούς σκηνοθέτες του ελληνικού κινηματογράφου (και μέλος της "αγίας τριάδας" μαζί με τους Νίκο Περάκη και Γιώργο Πανουσόπουλο) ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος, επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη 13 χρόνια μετά την επιτυχημένη «Πίσω Πόρτα» (2000).

Η ταινία «Ο εχθρός μου» προσπαθεί να προσεγγίσει την χαμένη ισορροπία στην Ελλάδα του σήμερα, όπου η αξιοπρέπεια και η ανθρωπιά είναι ολοένα και πιο δύσκολο να επιβιώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου