Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Eurocup: Πρόκριση Πανιώνιου

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ 77-67


 Ο Πανιώνιος νίκησε με 77-67 την Μπεσίκτας στη Νέα Σμύρνη για την 9η αγωνιστική του 8ου ομίλου του Eurocup και «σφράγισε» την πρόκριση του στους «32» της διοργάνωσης. Οι «κυανέρυθροι» πέτυχαν την έκτη τους νίκη στη διοργάνωση και σε συνδυασμό με την ήττα της Σπαρτάκ από την Μπισόνς προκρίνονται από τώρα στην επόμενη φάση.

Ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης και με κορυφαίους τους τρεις Αμερικανούς, Κάρτερ, Μίλμπουρν και Μακ Κόλουμ έφτασε στη μεγάλη νίκη. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου προηγήθηκε με εννέα πόντους στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου και σε εκείνο το σημείο έδειξε πως θα είχε ένα εύκολο βράδυ.

Στη δεύτερη περίοδο διεύρυνε ακόμη περισσότερο το προβάδισμά της, το οποίο έφτασε ακόμα και τους 15 πόντους (35-20), ωστόσο στη συνέχεια βραχυκύκλωσε, δίνοντας στην ευκαιρία στην Μπεσίκτας να μειώσει (38-32 στο ημίχρονο), αλλά και να προηγηθεί στα μέσα της τρίτης περιόδου.
Παρόλα αυτά ο «ιστορικός» ανέκτησε την συγκέντρωσή του, βρήκε τις σωστές επιλογές στην επίθεση και με ένα επί μέρους 25-16 στο τέταρτο δεκάλεπτο έφτασε στη μεγάλη νίκη. Κορυφαίος για την Μπεσίκτας ήταν ο Κόλτον Άιβερσον με 13 πόντους και οκτώ ριμπάουντ.

Έτσι ο Πανιώνιος έχει πλέον ρεκόρ 6-3, ίδιο με την τουρκική ομάδα, με την οποία ισοβαθμεί στην πρώτη θέση. Παρόλα αυτά, η ομάδα της Νέας Σμύρνης σε περίπτωση ισοβαθμίας θα προκριθεί ως δεύτερη από τον όμιλο, καθώς στο πρώτο παιχνίδι είχε ηττηθεί από την Μπεσίκτας με 71-57, διαφορά μεγαλύτερη από την σημερινή.

«Είναι μία μεγάλη ομαδική νίκη. Βγήκαμε στο γήπεδο για να παίξουμε ο ένας για τον άλλο. Είχαμε χάσει στην Τουρκία στον πρώτο αγώνα και θέλαμε να νικήσουμε. Εκτελέσαμε το πλάνο του προπονητή, παίξαμε ως ομάδα και καλή άμυνα και τα καταφέραμε», είπε στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του η' ομίλου του EuroCup o 26χρονος φόργουορντ του Πανιωνίου, Λάντον Μίλμπορν.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου