Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Πρώτη η Νέα Σμύρνη στην υπερσυνταγογράφηση


Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας, η υψηλότερη αδικαιολόγητη συνταγογράφηση φαρμάκων, κλινικών και παρακλινικών εξετάσεων στην Αττική καταγράφεται από γιατρούς της Νέας Σμύρνης, όπου παρατηρείται δαπάνη 3,2 φορές υψηλότερη από τη μέση δαπάνη της υπόλοιπης Αττικής (19.948,10 ευρώ). Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο δήμος Αλίμου με 13.223,50 ευρώ, δαπάνη διπλάσια του μέσου όρου.

4 συλλήψεις στη Νέα Σμύρνη για διακεκριμένη φθορά δημόσιας περιουσίας





Τέσσερις νεολαίους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνέλαβε σήμερα γύρω στις 23.30 περιπολικό έξω από τα σχολεία της Νέας Σμύρνης στην οδό Αγνώστων Μαρτύρων.


Οι τέσσερις νέοι είναι όλοι φοιτητές και φοιτήτριες γύρω στα είκοσι και είχαν δώσει ραντεβού για να πάρουν το τραμ και να πάνε στην Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης για να ετοιμάσουν πανό για τις αυριανές κινητοποιήσεις στα σχολεία της Νέας Σμύρνης.

Περιπολικό τούς σταμάτησε και τους μετέφερε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Αρχικά η αστυνομία ενημέρωσε νομικούς και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που ήρθαν σε επικοινωνία με το ΑΤ Νέας Σμύρνης ότι θα γίνει μόνο εξακρίβωση στοιχείων. Αργότερα όμως εμφανίστηκε αξιωματικός της ΕΛΑΣ από τα "κεντρικά" και το σκηνικό άλλαξε αμέσως.

Αντί για εξακρίβωση στοιχείων δόθηκε εντολή για το σχηματισμό δικογραφίας με την κατηγορία της ρύπανσης δημόσιου χώρου. Η μόνη υποχωρητικότητα που έδειξε ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ από τα "κεντρικά" είναι να μην οδηγήσει τους τέσσερις συλληφθέντες στο αυτόφωρο, αλλά να τους αφήσει ελεύθερους με προφορική εντολή εισαγγελέα. 

Οι διαμαρτυρίες των δημοτικών συμβούλων τριών δημοτικών παρατάξεων ("Μια Πόλη Ανάποδα", που συμμετέχει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, "Στροφή", που συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ και "Λαϊκή Συσπείρωση" που συμμετέχει το ΚΚΕ), των εκπροσώπων της Λαϊκής Συνέλευσης Πλατείας Νέας Σμύρνης, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΣΥΡΙΖΑ και του δημάρχου Νέας Σμύρνης για το μη σχηματισμό δικογραφίας δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα. Ο αστυνομικός διευθυντής από τα "κεντρικά" ήταν αμετάκλητος. Προφανώς και αυτός εκτελούσε... οδηγίες.

Η νευρικότητα της ΕΛΑΣ μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι δύο σχολικά συγκροτήματα της Νέας Σμύρνης τελούν υπό κατάληψη και σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται εισαγγελική παρέμβαση το πρωί της Πέμπτης. 

Τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι αφέθησαν με προφορική διαταγή εισαγγελέα, αλλά και με την κατηγορία "διακεκριμένης φθοράς δημόσιας περιουσίας".

Πηγή: Η Αυγή

 Καταγγελία της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ “ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ” για τη σύλληψη των 4 μελών της στη Ν. Σμύρνη


Τέσσερις νέοι φοιτητές, μέλη της ΠΟΛΗΣ ΑΝΑΠΟΔΑ, συνελήφθησαν από δύο περιπολικά στη Νέα Σμύρνη το βράδυ της Τρίτης με τη κατηγορία ότι έγραφαν συνθήματα για την σημερινή αντιφασιστική συγκέντρωση.

Παραπέμπονται στον εισαγγελέα με την κατηγορία της διακεκριμένης φθοράς δημόσιας περιουσίας για αναγραφή συνθημάτων.
  • Την ώρα που ο κόσμος της εργασίας, οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ και πολλοί άλλοι κλάδοι βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις.
  • Την ώρα που Σχολεία της γειτονιάς μας, αλλά και αλλού, είναι σε κατάληψη με τους μαθητές να διεκδικούν πραγματική δωρεάν δημόσια παιδεία για όλους.
  • Λίγες μέρες μετά την αποτρόπαια δολοφονία του 34χρονου αντιφασίστα μεταλλεργάτη και μουσικού Παύλου Φύσσα από χρυσαυγίτη.
  • Μέσα σε ένα κλίμα τρομοκρατίας από την πλευρά της κυβέρνησης και της αστυνομίας με τόνους δακρυγόνα, συλλήψεις και τραυματισμούς διαδηλωτών στη μεγαλειώδη συγκέντρωση του Κερατσινίου με αφορμή τη δολοφονία.
  • Την παραμονή της μεγάλης λαϊκής αντιφασιστικής κινητοποίησης, οι 4 σύντροφοί μας παραπέμπονται για “φθορά δημόσιας περιουσίας”, από αυτούς που την ξεπουλάνε σαν να ήταν δική τους, από αυτούς που πουλούν την Ελλάδα σαν οικόπεδο.
Η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο τρομοκράτησης αγωνιστών. Είναι μέρος της ολομέτωπης επίθεσης απέναντι, στους απεργούς καθηγητές, στους μαθητές που παλεύουν για δημόσια δωρεάν παιδεία, στους φοιτητές, στους αντιφασίστες σε καθένα από μας που ορθώνει το ανάστημα του απέναντι στην πολιτική τους.

Η οδηγία είναι σαφής: Μηδενική ανοχή
Ο στόχος είναι σαφής: Να χτυπήσουν την Αριστερά, την αντιφασιστική πάλη, το εργατικό και λαϊκό κίνημα, όλους όσους παλεύουν για να ανατρέψουν την βάρβαρη επίθεση κεφαλαίου - ΕΕ - ΔΝΤ

Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ, ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ


Προκήρυξη ΟΑΕΔ για τα 5μηνα σε δήμους

Ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε με προκήρυξη του την έναρξη του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για 10.000 προσλήψεις με 5μηνα ανέργων σε δημόσιους φορείς. Στη Νέα Σμύρνη αντιστοιχούν 41 θέσεις εργασίας.

Η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων, για τα 5μηνα, εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού ηλικίας 18 ετών και άνω, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης ξεκινά στις 26-9-2013 και λήγει στις 11-10-2013 και ώρα 12η μεσημβρινή και γίνεται μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων.

Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω των ΚΕΠ, στην περίπτωση που ο εγγεγραμμένος άνεργος δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ., οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:
1. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
2. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
3. εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
4. εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
5. άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.  

Δικαιολογητικά για τις προσλήψεις του ΟΑΕΔ

Υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών στα ΚΠΑ2 μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, έχουν:
α) οι άνεργοι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών,
β) οι άνεργοι πτυχιούχοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα και
γ) οι άνεργοι όλων των ανωτέρω κατηγοριών οι οποίοι έχουν εξαρτώμενα ανήλικα τέκνα.

Το Ηλιακό Ρολόι της Ευαγγελικής Σχολής

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013 στις 7:30 μ. μ.
(“Βραδιά του Ερευνητή”- η μεγαλύτερη πανευρωπαϊκή γιορτή επιστήμης και έρευνας)
θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην οποία θα παρουσιαστεί το Ηλιακό Ρολόι του σχολείου μας 
και η απεικόνιση του Πλανητικού μας Συστήματος.

Η παρουσίαση θα συνοδευτεί με σύντομες διαλέξεις.
Θα παρεμβληθεί ποιητικό δρώμενο με θέμα τον Χρόνο, τον Ήλιο και τη Σελήνη.

Θα ακολουθήσει νυχτερινή παρατήρηση με τηλεσκόπια.

----------------------------------------------- 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  7:30 μ.μ.

Εναρκτήρια ομιλία από τον Διευθυντή του Π.Π. Γυμνασίου 
της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης κ.Ν. Λινάρδο. 
Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αποφοίτων 
Προτύπου Πειραματικού Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης κ. Δ. Παπαδημητρίου. 
7:40 μ.μ.
Παρουσίαση του Ηλιακού Ρολογιού - Επεξήγηση του τρόπου λειτουργίας του 
(Όμιλος Μαθηματικών & Αστρονομίας)
8:00 μ.μ.
Ποιητικό δρώμενο με θέμα τον Χρόνο, τον Ήλιο και τη Σελήνη
8:20 μ.μ.
Το Πλανητικό μας Σύστημα (Μ. Βουρλιώτης, ΣΕΑ)
9:00 μ.μ.
Παρατήρηση με τα τηλεσκόπια (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας)