Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

"Αθλητισμός για Όλους" 2013-2014


Μήνυση Στέφου για κακοδιαχείριση Σπόρτινγκ και Φιλίπ


Ο Νίκος Στέφος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά της ηγεσίας του Δήμου για κακοδιαχείριση του Σπόρτινγκ και του Φιλίπ και ο ίδιος λέει γι' αυτήν του την ενέργεια τα εξής: 

"Δεν ήταν για μας μια εύκολη απόφαση. Γιατί δεν είναι απλό να ζητάς τη δίωξη των ηγητόρων της πόλης μας για απιστία σε βαθμό κακουργήματος και παράβαση καθήκοντος…

Πιστεύουμε όμως ότι οι τραγικοί χειρισμοί της δημοτικής ηγεσίας που οδήγησαν στη μεγάλη ζημιά του Δήμου και η αδιαφορία της να εισπράττει τα ενοίκια των δυο κινηματογράφων επί 5 ολόκληρα χρόνια δεν μας επέτρεπαν  άλλο να σιωπούμε. Ούτε καν να αδρανούμε…

Όταν η κοινωνία στενάζει από την κρίση και η ανεργία, η αγωνία για το αύριο, η φτώχεια ακόμα και η πείνα χτυπάνε κόκκινο, δεν μπορείς να κλείνεις τα μάτια μπροστά στη ζημιά του Δήμου μας που ξεπερνά τα 700.000 ευρώ! Γιατί η ζημιά του Δήμου είναι δική μας ζημιά αφού πληρώνουμε από το υστέρημά μας τα δημοτικά τέλη.

Η παράταξή μας είναι αντίθετη στην ατιμωρησία, την αδιαφάνεια και τη διαφθορά της πολιτικής ζωής. Πιστεύουμε βαθιά ότι τίποτα δεν πρέπει να μένει κρυφό και όλα πρέπει να έρχονται στο φως.

Όποιος δεν έχει να κρύψει κάτι, είναι βέβαιο ότι δεν φοβάται την έρευνα της Δικαιοσύνης… Γιατί αν η Δικαιοσύνη αποφανθεί ότι είναι αθώος, τόσο το καλύτερο για τον ίδιο προσωπικά και το πολιτικό του μέλλον…

Δέχθηκα και θα δεχτώ στο μέλλον τόνους λάσπης. Αντέχω και στις επιθέσεις και στις απειλές… Το ίδιο και όλα τα στελέχη της «Συμμαχίας Πολιτών για τη Νέα Σμύρνη»

‘Όμως έχουμε τη συνείδησή μας ήσυχη γιατί κάναμε το καθήκον μας απέναντι σε όλους τους Νεοσμυρνιώτες. Ναι, επιτέλους έγινε κάτι. Οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να εκληφθεί από την κοινωνία της Νέας Σμύρνης ως συνενοχή μας… Κι εμείς στη ζωή μας δεν υπήρξαμε ούτε ένοχοι ούτε συνένοχοι…"

Παρουσίαση του Λεξικού του Ιμβριακού Ιδιώματος


Εκδήλωση της ΔΗΜ.ΑΡ. για την παιδεία



H ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 
σας προσκαλεί σε εκδήλωση με θέμα

ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ: 
ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ Ή ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΗ;

την ΤΡΙΤΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ και ώρα 7:00μμ
ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Ομιλητές:
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ, τ. Υφυπουργός Παιδείας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελ/σου
ΝΕΛΛΗ ΠΑΠΑΧΕΛΑ, Αντιδήμαρχος Δήμου Αθηναίων, μέλος Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ
ΤΑΣΟΣ ΔΑΡΣΙΝΟΣ, μέλος Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ

Παρέμβαση από
ΚΛΑΙΡΗ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ, Υπεύθυνη Παιδείας Δήμου Ν. Σμύρνης

Σύλληψη ανηλίκων για ληστείες στη Νέα Σμύρνη

Συνελήφθησαν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στη Ν. Σμύρνη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας δύο ανήλικοι, ηλικίας 16 και 17 ετών, οι οποίοι την ίδια ημέρα το πρωί είχαν αφαιρέσει, με τη χρήση σωματικής βίας, δύο κινητά τηλέφωνα από δύο ανηλίκους στην ίδια περιοχή.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες είχαν διαπράξει το τελευταίο δεκαήμερο άλλες τέσσερις ληστείες στη Νέα Σμύρνη εις βάρος ανηλίκων, από τους οποίους αποσπούσαν χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Πηγή

Ανακατασκευή του κλειστού γηπέδου μπάσκετ του Πανιωνίου



Εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Αττικής η χρηματοδότηση της ανακατασκευής του δημοτικού κλειστού γυμναστηρίου της Νέας Σμύρνης.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Αττικής για το έτος 2014
εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και μαζί με τον προϋπολογισμό ψηφίστηκε και το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής, το οποίο περιλαμβάνει 519 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 399.923.982 ευρώ, εκ των οποίων διατίθενται:

17,5 εκ. ευρώ για το κλειστό Γήπεδο μπάσκετ του Πανιωνίου στη Ν. Σμύρνη
7,0 εκ. ευρώ για την ανάπλαση του χώρου του γηπέδου του Παναθηναϊκού

2,9 εκ. ευρώ για την ανακατασκευή του Κλειστού Γηπέδου «Καπαγέρωφ» στον Πειραιά
2,5 εκ. ευρώ για την ανακατασκευή του Γηπέδου του Εθνικού Πειραιά

Η χρηματοδότηση των έργων θα γίνει από πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:
«Ο Προϋπολογισμός και το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων έχουν έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα και στηρίζουν την προσπάθεια που γίνεται για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και για την ανάπτυξη στην Αττική. Όπως είναι γνωστό, τα αθλητικά έργα δεν είναι επιλέξιμα από το ΕΣΠΑ. Για το λόγο αυτό χρηματοδοτούμε με δικούς μας πόρους αθλητικές υποδομές. Σε αυτή την εποχή που η νέα γενιά αισθάνεται απογοητευμένη, οφείλουμε να της δώσουμε προοπτική και διέξοδο».

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου κατά της Χρυσής Αυγής

Μετά από παρέμβαση των κομμουνιστών δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης, το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης που πραγματοποιήθηκε στις 3 Οκτώβρη 2013, υιοθέτησε ομόφωνα, το ψήφισμα κατά της Χρυσής Αυγής και κάθε άλλου εθνικιστικού, εθνικοσοσιαλιστικού μορφώματος.

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Σμύρνης 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης καταδικάζει το ναζιστικό, δολοφονικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, τα μέλη του οποίου δολοφόνησαν την Τετάρτη 18/9/2013 στο Κερατσίνι το νεολαίο εργάτη και τραγουδιστή Παύλο Φύσσα. Καταγγέλλουμε τη δολοφονική επίθεση που εξαπέλυσαν οι τραμπούκοι της φασιστικής Χρυσής Αυγής το βράδυ της Πέμπτης 12/9/2013 στο Πέραμα, ενάντια σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που έκαναν αφισοκόλληση για το 39ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Και στις δύο περιπτώσεις έδρασαν πανομοιότυπα, άνανδρα και μαφιόζικα, με καδρόνια με καρφιά, λοστούς κ.ά., φάνηκε πως ήθελαν θύματα. Δυστυχώς, στην περίπτωση του Φύσσα τα κατάφεραν.
Και αυτές τους οι επιθέσεις, εκτός από τόσες άλλες απέναντι σε φτωχούς μετανάστες όλο το προηγούμενο διάστημα, αποδεικνύει πως πρόκειται για εθνικιστικό-ναζιστικό-φασιστικό μόρφωμα, που μόνο αντισυστημικό δεν είναι. Η στοχευμένη επίθεσή τους απέναντι σε εργάτες και σε συνδικαλιστικά πρωτοπόρα στελέχη της ζώνης του Περάματος και σε όλη την Ελλάδα, σε γραφεία κομματικών οργανώσεων και μαζικών φορέων αποδεικνύει πως είναι υπηρέτες του συστήματος, είναι υπηρέτες των εφοπλιστών και των μεγαλοεργολάβων.
Ο λαός δεν πρέπει να δείξει φόβο, αλλά αντίθετα, μέσα από το κίνημα -τους φορείς και τα σωματεία του- να απομονώσει και να βάλει στο περιθώριο τη συστημική-φασιστική Χρυσή Αυγή και κάθε άλλο εθνικιστικό και εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα, κόμμα, σωματείο. Να μην εφησυχάσει από την όποια έκβαση θα έχουν οι ποινικές διώξεις κατά της δολοφονικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, γιατί τα αίτια που την ανέθρεψαν είναι ακόμα «ζωντανά». Να μη δείξει καμία ανοχή, να μη δεχτεί ούτε ποτήρι νερό από χέρι φασίστα!
Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης δηλώνει κατηγορηματικά πως οι Χρυσαυγίτες και κάθε εθνικιστής-φασίστας είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη μας!

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



Οι εγγραφές στα επιμορφωτικά τμήματα του Πολιτιστικού Οργανισμού 
ξεκινούν 
την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013
στο γραφείο του Οργανισμού, Ελ. Βενιζέλου 16, 7ος όροφος,
καθημερινά από 09:00 έως 14:00