Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Πρότυπη Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου


Η 1η Πρότυπη  Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου διοργανώνεται 22-23-24 Νοεμβρίου 2013 στη Νέα Σμύρνη, υπό την αιγίδα του Δήμου Νέας Σμύρνης και του Επιστημονικού Ομίλου Νέων Πολιτικών Επιστημόνων (Ε.Ο.ΝΕ.Π.Ε), στην οποία θα συμμετάσχουν φοιτητές και διακεκριμένοι μαθητές λυκείου.

Η προσομοίωση του Δημοτικού Συμβουλίου και των επιμέρους επιτροπών και νομικών προσώπων του, έχει σκοπό την πληροφόρηση και την εξοικείωση των συμμετεχόντων με τη λειτουργία του σύμφωνα με τις επιταγές του Καλλικράτη, αλλά και την πολιτική ενεργοποίηση των νέων σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Για την αποφυγή ταύτισης με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και προβλήματα ενός συγκεκριμένου δήμου, δημιουργήθηκε ένας φανταστικός δήμος από τους οργανωτικούς και ακαδημαϊκούς συντελεστές.

Οι συμμετέχοντες στελεχώνουν φανταστικά κόμματα σε αληθοφανές σενάριο. Στις συνεδριάσεις θα συμμετέχουν και πρόσωπα από θεσμούς πίεσης του δήμου Νέας Φοινίκης, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να επηρεάσουν τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβούλων όπως και δημοσιογράφοι, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν τις εργασίες του Δημοτικού Συμβουλίου.

  • Για το παρόν πρόγραμμα δεν υπάρχει αντίτιμο συμμετοχής. 
  • Στους συμμετέχοντες παρέχονται καφέδες, σνακ κι ο ενημερωτικός φάκελος της προσομοίωσης καθώς και βεβαιώσεις συμμετοχής. 
  • Οι πιο αποδοτικοί και παραγωγικοί Δημοτικοί Σύμβουλοι θα βραβευθούν απο την Οργανωτική Επιτροπή. 
  • Οι εγγραφές και η τελετή έναρξης θα λάβουν χώρα στην αίθουσα Γαλαξίας του Δήμου Ν. Σμύρνης, ενώ οι συνεδριάσεις στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Σμύρνης.
Επιστημονικοί Συντελεστές: Χλέπας Νικόλαος, Σιδηρόπουλος Συμεών 
Οργανωτικοί Συντελεστές: Γιώργος Κρικρής,  Λευτεράτος Αλέξανδρος.  Αναγνωστοπούλου Μαρία Γαβριέλλα,  Σελούλης Γιώργος, Δήμπας Γιώργος

Για συμμετοχές και περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: www.ppds.eu
Μπορείτε τέλος να κάνετε online αίτηση.