Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Η μικρή Μαρία φέρνει αλλαγές και στη Νέα Σμύρνη


Στους 308 ανέρχονται οι δήμοι που εντάσσονται οριστικά στην κεντρική βάση δεδοµένων του Εθνικού ∆ηµοτολογίου μετά από απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Μετά την υπόθεση της μικρής Μαρίας έγινε επιτακτική η ανάγκη ολοκλήρωσης της κεντρικής βάσης δεδομένων του Εθνικού Δημοτολογίου, ώστε να αποφευχθούν παρόμοια λάθη στο μέλλον. Να υπενθυμίσουμε ότι το ληξιαρχείο Αθηνών λειτουργεί σύμφωνα με τον νόμο 344 του 1976. Δηλάδη με ένα νόμο που συντάχθηκε πριν 37 χρόνια και ο οποίος είναι διάτρητος και ανεπαρκής. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που μετά την υπόθεση της Μαρίας, ο Δήμος Αθηναίων εντόπισε 600 ετεροχρονισμένες δηλώσεις γεννήσεων, μόλις για τα τελευταία 2 χρόνια.

Η ανάπτυξη της διαδικτυακής εφαρμογής του Εθνικού Δημοτολογίου, που έχει ξεκινήσει να αναπτύσσεται από τις 27 Μαΐου, προβλέπεται από τον «Καλλικράτη» και  στοχεύει στην εύκολη και άμεση ενημέρωση των δημοτολογίων για ληξιαρχικά γεγονότα. Ο πρώτος μεγάλος δήμος που εντάχθηκε στην κεντρική βάση δεδομένων του Εθνικού Δημοτολογίου, είναι ο δήμος Πατρέων με ημερομηνία ένταξης τις 11 Σεπτεμβρίου 2013.

Από τη στιγμή που θα λειτουργήσει κανονικά η εφαρμογή το ηλεκτρονικό σύστημα θα απαλλάξει τους ληξιάρχους από το φόρτο επικοινωνίας με τα δημοτολόγια της χώρας, ενώ παράλληλα θα διευκολύνει το έργο των δημοτολογίων εξασφαλίζοντας την ασφαλή και έγκυρη ενημέρωσή τους.

Η πρόσβαση στο Πληροφορικό Σύστημα θα είναι δυνατή μόνο από εξουσιοδοτημένους χρήστες στους 325 Δήμους της χώρας, με ασφαλή απομακρυσμένη σύνδεση μέσω του δημόσιου δικτύου ΣΥΖΕΥΞΙΣ. Οι υπεύθυνοι δημοτολογίου θα μπορούν να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες όπως: διαγραφή θανόντα από δημοτολόγιο, διαγραφή νεόνυμφου από οικογενειακή μερίδα, καταχώρηση νεογνού στην οικογενειακή μερίδα κτλ.. Το Σύστημα θα τροφοδοτείται αρχικά δύο φορές την εβδομάδα με νέα δεδομένα, τα οποία θα λαμβάνονται μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Ληξιαρχικών Πράξεων με το οποίο και διαλειτουργεί.

Δείτε εδώ την Απόφαση 1 που περιλαμβάνει τη Νέα Σμύρνη για την οριστική ένταξή της στην κεντρική βάση δεδομένων του Εθνικού Δημοτολογίου, κι εδώ τις αποφάσεις για τους υπόλοιπους δήμους:

Απόφαση 2
Απόφαση 3

Πηγή

Σ.Α.Φ.Α.Ν.Σ.: Nέο Διοικητικό Συμβούλιο


Nέο Διοικητικό Συμβούλιο εξέλεξε προσφάτως 
ο Σύλλογος Αθλουμένων Φίλων Άλσους Νέας Σμύρνης (Σ.Α.Φ.Α.Ν.Σ.):

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πνευματικός  Βασίλης
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Moock von  Derk
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Μαλαξιανάκη  Δέσποινα
ΑΝ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Πανδή  Ντίνα
ΤΑΜΙΑΣ: Σκόπας  Θανάσης
ΓΕΝ. ΕΦΟΡΟΣ: Αναγνώστου  Παναγιώτης
ΜΕΛΟΣ: Παγκαλάκης  Νίκος

ΓΙΑΤΙ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ


(από την ιστοσελίδα της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Σμύρνης)

Στο Δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 20 Νοέμβρη με θέμα τη ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης, οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ καταψήφισαν την πρόταση της Δημοτικής αρχής (που στηρίζεται από ΠΑΣΟΚ, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, των ΑΝΕΛ, του Λοβέρδου κ.α.).


Στις τοποθετήσεις τους κατήγγειλαν τις άλλες παρατάξεις του ευρωμονόδρομου, οι οποίες καλλιεργούν αυταπάτες, ότι τάχατες υπάρχει ή μπορεί να υπάρχει τοπική αυτοδιοίκηση, υπονοώντας δηλαδή, ότι μπορούν να υπάρχουν φιλολαϊκές νησίδες μέσα στον κυκεώνα των πολιτικών μιγμάτων που θέλουν να εφαρμόσουν οι δύο πόλοι του αστικού συστήματος, από τη μία η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ με τους διάφορους δορυφόρους τους.
 
Όλοι οι διαχειριστές του καπιταλιστικού συστήματος και οι εκπρόσωποί τους μέσα στο Δημοτικό συμβούλιο, οι οποίοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι αφήνουν έξω από αυτό την πολιτική τους προέλευση και τοποθέτηση, με όλους τους τρόπους αποφεύγουν να θέσουν και να τοποθετηθούν στο πραγματικό πρόβλημα που εστιάζεται στην αντίθεση κεφαλαίου – εργασίας, πλουτοκρατίας από τη μια πλευρά, της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων από την άλλη.
 
Ο προϋπολογισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης είναι βαθύτατα ταξικός, βαθύτατα αντιδραστικός, όπως ήταν και οι προηγούμενοι. Αν αφαιρέσουμε τις κρατικές επιχορηγήσεις που είναι μόλις οκτώ [8] εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή το 18,52% του προϋπολογισμού, και τις προσόδους από κινητή και ακίνητη περιουσία, πάνω από το 80% του προϋπολογισμού προέρχεται από τα λαϊκά βαλάντια. Είναι προϋπολογισμός που αντανακλάει τις απαιτήσεις της κεντρικής πολιτικής. Εκφράζει δηλαδή, αυτό που λέμε εμείς, τη στρατηγική του κεφαλαίου, από τις δυνάμεις εκείνες που στηρίζουν τις πολιτικές του κεφαλαίου. Στην ίδια κατεύθυνση είναι και το επιχειρησιακό και τεχνικό πρόγραμμα. Δε θεωρούμε τυχαίο το γεγονός ότι, στη δημοτική αρχή εκφράζονται μαζί με τα κόμματα της κυβέρνησης, και τα λεγόμενα «αντιμνημονιακά» κόμματα. Αποδεικνύεται αυτό που λέει το ΚΚΕ, ότι με όποιο μίγμα διαχείρισης κι αν είσαι, κεϋνσιανό ή νεοφιλελεύθερο, ο στρατηγικός στόχος είναι ο ίδιος. Μαζί με τα μονοπώλια και την άναρχη οικονομία του καπιταλισμού ενάντια στους εργάτες και τον κεντρικό σχεδιασμό του σοσιαλισμού.
 
Γι’ αυτό, άσχετα με τις επιμέρους διαφωνίες ή ακόμα τις προσωπικές αντιρρήσεις που μπορεί να υπάρχουν μεταξύ των συμβούλων της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, αυτό που συμβαίνει είναι η πλήρης εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στήριξης 2012-2016 και του κρατικού προϋπολογισμού για την τοπική διοίκηση.
 
Η Δημοτική Αρχή εφάρμοσε χωρίς καμιά αντίρρηση όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές, που από πέρσι καταγγέλλαμε: για την κινητικότητα και διαθεσιμότητα των δημόσιων υπαλλήλων, για τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, τις υποχρεωτικές μετατάξεις, για την απαγόρευση προσλήψεων ΔΕ και ΤΕ έως το 2016, για το «παρατηρητήριο οικονομικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ» που κατευθύνει ακόμα περισσότερο σε αντιλαϊκές κατευθύνσεις, για τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, για την ακόμα μεγαλύτερη μείωση των ΚΑΠ, ΣΑΤΑ και ΕΣΠΑ. 
 
Προσπάθησε μάλιστα, να πείσει τους εργαζόμενους στους Παιδικούς σταθμούς και τους σχολικούς τροχονόμους να προχωρήσουν στη δημιουργία των απαράδεκτων και αντιδραστικών «Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων», τους οποίους εκθείαζε από το καλοκαίρι του 2012. Δηλαδή και να αποδεχτούν τις απολύσεις τους και να λειτουργήσουν ως άλλος Δούρειος Ίππος για την περεταίρω ιδιωτικοποίηση των δομών του Δήμου. Ακόμα και εκείνες τις δύσμοιρες αποφάσεις της Κ.Ε.Δ.Α. που τάχατες θα κλείνανε του δήμους, τις καταστρατήγησαν.
Τα παραπάνω, που επιβεβαιώνουν την πολιτική κατεύθυνση και θέληση της Δημοτικής Αρχής, προστίθενται στις κινήσεις που έχει ήδη προχωρήσει, όπως είναι:
  •  η παραχώρηση χώρου στον όμιλο επιχειρήσεων «Σάλας» για να κερδίζει από τα λεγόμενα φτηνά γεύματα, αποκτώντας με τις χορηγίες του προβάδισμα στις ιδιωτικοποιήσεις που φέρνει η Δημοτική αρχή, έναντι του ανταγωνισμού. Το φοβερό είναι ότι το παρουσιάζει ως μέρος της κοινωνικής πολιτικής.
  •  η παραχώρηση των κινηματογράφων «Σπόρτιγκ» και «Φιλίπ» ξανά σε ιδιώτες αντί να τους λειτουργήσει ο Δήμος με φτηνό εισιτήριο καλύπτοντας τις πολιτιστικές ανάγκες των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών της πόλης μας. Ειδικά το γεγονός, ότι το φέσι των πεντακοσίων χιλιάδων [500.000] ευρώ έχει γραφτεί στα αρνητικά της προηγούμενης ιδιωτικοποίησης, επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τη θέση της.
  • ότι πέρσι μείωσε τα δημοτικά τέλη του Polis Park συμφερόντων Μπόμπολα και φέτος αρνήθηκε να του τα αυξήσει. Συνδέεται με το γεγονός ότι αρνήθηκε την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης να μειώσει τα δημοτικά τέλη στις λαϊκές οικογένειες και τα μικρά μαγαζιά, αυξάνοντας τα στις τράπεζες, τα σούπερ μάρκετ και τα πολυκαταστήματα.
  • ότι αρνήθηκε να καταργήσει τα τροφεία στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς, να είναι δωρεάν οι αθλοδιακοπές για όλες τις λαϊκές οικογένειες και οι άλλες κοινωνικές δομές του Δήμου. Μηδενικές είναι οι κρατικές παροχές για τους παιδικούς σταθμούς, ακόμα και με το νόμο του 2001 που όλα τα κόμματα, πλην ΚΚΕ, υπερασπίστηκαν, δηλαδή την αποδέσμευση του κράτους και τη μεταφορά τους στους Δήμους.
  • είναι από τις πρώτες δημοτικές αρχές (ανεξάρτητα το ποιο πολιτικό κοκτέιλ επέλεγε κάθε φορά, με το ΠΑΣΟΚ ή τον τότε Συνασπισμό επικεφαλής) που είχε εφαρμόσει όλων των λογιών τις συμβάσεις που υπήρχαν. Προχώρησε ένα βήμα πιο μπροστά (πίσω θα λέγαμε για τους εργαζόμενους). Αποδέχτηκε, πέρσι, τις δουλεμπορικές ΜΚΟ για να φέρουν ακόμα πιο φτηνό εργατικό προσωπικό αφού οι αμοιβές ήταν πολύ κάτω από την ΕΓΣΣΕ. Τώρα, πλασάρει τις ΚΟΙΝΣΕΠ. Έχει ευθύνες για τον κατακερματισμό των εργασιακών σχέσεων, για την κατάσταση που έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους.
  • ένα εκατομμύριο [1.000.000] ευρώ προβλέπονται από τον προϋπολογισμό για τον ΕΣΔΝΑ, ο πρόεδρος του οποίου, κος Σγουρός, έχει ήδη προαναγγείλει τη δημιουργία ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Δηλαδή ζεστό χρήμα σε ιδιώτη για να δώσει υποτίθεται λύση, με περιβαλλοντικά προβλήματα.
Να λοιπόν πως συμβάλλει στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων και κοινωνικών υπηρεσιών και ταυτόχρονα επισπεύδει τις διαδικασίες φτωχοποίησης ευρύτερων λαϊκών μαζών.
Αυτός λοιπόν ο προϋπολογισμός, τη στιγμή που είναι στενά διαμορφωμένος από την κεντρική διοίκηση και τις απαιτήσεις της ΕΕ διαπνέεται από όλη την αντιδραστικότητα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, τον οποίο έχει καταρτίσει η δημοτική αρχή που υπηρετεί τις πολιτικές αυτές. Μεγάλα ποσά που καθορίζονται κεντρικά από την ΕΕ προς όφελος των μονοπωλίων, έρχονται μέσω ΕΣΠΑ και άλλων προγραμμάτων, να δοθούν μέσω των Δήμων. 
 
Ενδεικτικό είναι, ότι μέσω των λεγόμενων Ταμείων (πράσινο κ.α.), πέρσι δόθηκε το ποσό των 
147.000,00€ για το αυτοματοποιημένο σύστημα ποδηλάτων, το οποίο πήγε σε μια από τις δύο [2] εταιρείες που διαχειρίζονται αυτό το σύστημα σε όλη την Ελλάδα. Φέτος προβλέπονται για πράσινες ταράτσες σε σχολεία πάνω από τετρακόσιες χιλιάδες [400.000] ευρώ, όταν ο κωδικός για τη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών με το ζόρι υπερβαίνει το ίδιο ποσό.
Το πρόβλημα με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς θα ενταθεί αφού ήδη τα κονδύλια μέσω ΕΣΠΑ μειώθηκαν, οι ολιγόμηνες συμβάσεις των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων δημιουργούν αρνητικές επιπτώσεις στους ίδιους και τα παιδιά, θα οξύνει ακόμα περισσότερο το πρόβλημα των νέων ζευγαριών.
 
Για μας, το πρόβλημα που περιγράφουμε, δεν είναι πρόβλημα μόνο του Δήμου μας. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους δήμους της Ελλάδας, δεν είναι αποτέλεσμα των μνημονίων, δεν είναι καν τοπικό ζήτημα. Είναι αποτέλεσμα του καπιταλιστικού τρόπου ανάπτυξης, της κεντρικής πολιτικής που απαιτούν τα μονοπώλια κι εφαρμόζει η ΕΕ με τις εκάστοτε κυβερνήσεις, «δεξιές» και «αριστερές». Τα ίδια συμβαίνουν στο Δήμο του Σεντ Ετιέν, του Βερολίνου, του Λεβερκούζεν, των περιφερειών στην Ισπανία. Τα ίδια έκανε ο πολιτικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ στην, αγαπημένη πολλών, Δανία, η λεγόμενη «Κοκκινοπράσινη συμμαχία» που μέσω των δήμων, τα τελευταία χρόνια, απέλυσε χιλιάδες εκπαιδευτικούς, δασκάλους, εργαζόμενους στο αντίστοιχο «Βοήθεια στο σπίτι», στους παιδικούς σταθμούς, στις διοικητικές υπηρεσίες.
 
ουργήσει σε φιλολαϊκή κατεύθυνση. Έχει επιλέξει μίγμα διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης σε τοπικό επίπεδο, δεν θέλει να συγκρουστεί με τις πολιτικές εφαρμογής της. Στο όνομα της χρηστής διαχείρισης, δεν έχει το σθένος να πάρει άμεσα μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών. Και δεν εννοούμε τη διαχείριση της φτώχιας μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου που αντικειμενικά έχει ανακουφιστικό χαρακτήρα, προσαρμόζει όμως συνειδήσεις στην καπιταλιστική πραγματικότητα. Αντίθετα! Χρειάζεται να δοθεί προτεραιότητα στις κοινωνικές δομές, στους ΠΒΣ, στα σχολεία, να ενισχυθούν τα Δημοτικά ιατρεία τώρα που ο αριθμός των ανασφάλιστων μεγαλώνει.
 
Εμείς λέμε: δώσε το χέρι σου σε όποιον σηκώνεται, με ταξική αλληλεγγύη - με το κεφάλι ψηλά μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε!
 
Δεν πρέπει ο φόβος, που καλλιεργούν μια χούφτα άνθρωποι, να κυριεύσει τις μάζες των εργαζομένων, των ανέργων, των λαϊκών οικογενειών. Το ΚΚΕ, και η παράταξη που στηρίζει, η Λαϊκή Συσπείρωση, καλεί την εργατική τάξη να συσπειρωθεί μαζί του, για να παλέψουμε για τη μόνη φιλολαϊκή λύση που υπάρχει. Τον δύσκολο μονόδρομο της σύγκρουσης με τα μονοπώλια, με το πολιτικό και συνδικαλιστικό τους προσωπικό. Γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι τα μέτρα που προτείνουμε, μπορούν να ανακουφίσουν τις λαϊκές οικογένειες, αλλά δεν δίνουν διέξοδο στο πρόβλημά τους. 
 
Χωρίς συσπείρωση κι οργάνωση στα συνδικάτα και στις γειτονιές, η λύση των λαϊκών προβλημάτων θα παίρνει παράταση, θα περιμένει τη «Δευτέρα παρουσία». Η ανάθεση σε «αριστερή» ή «δεξιά» κυβέρνηση ή τοπική αρχή δεν αποτελεί διέξοδο, αφού δεν αμφισβητεί τη δικτατορία των μονοπωλίων, την ΕΕ και τους άλλους πολιτικούς της εκφραστές. Χρειάζεται να δυναμώσει η Λαϊκή Συμμαχία των εργατών, των αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών, των νέων, της φτωχής αγροτιάς, δηλαδή όλων εκείνων που παράγουν τον πλούτο που μια χούφτα κηφήνες κλέβουν νόμιμα, στηριζόμενοι στη δικαιοσύνη του κράτους τους. Τη δικαιοσύνη, που ανταποκρινόμενη θετικά στη βιομηχανία μηνύσεων που έχουν στήσει οι εργοδότες, εντείνει, με τις καταδικαστικές αποφάσεις των εργαζομένων, την καταστολή.
 
Η δυναμική παρουσία της Λαϊκής Συσπείρωσης, των εργαζομένων και της Επιτροπής Αγώνα ήταν ο βασικός παράγοντας των όποιων φιλολαϊκών μέτρων αποσπάσαμε στα πλαίσια του Δήμου μας τα τελευταία τρία έτη. Καλούμε τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες να εγκαταλείψουν μαζικά τα κόμματα και τις παρατάξεις του ευρωμονόδρομου, να παλέψουν μαζί με το ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση, μαζί με την Επιτροπή Αγώνα της πόλης μας, να συμβάλλουμε τα μέγιστα για το δυνάμωμα της Λαϊκής Συμμαχίας, για να δώσει τη λύση η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της.

Παράρτημα της Κοινωνικής Υπηρεσίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας ενημερώνουμε για τη λειτουργία του Παραρτήματος της Κοινωνικής Υπηρεσίας 
που αφορά τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου:
  • Κοινωνικό Παντοπωλείο
  • Κοινωνικό Φαρμακείο
  • Δομή παροχής Συσσιτίου
Στο χώρο αυτό δίνονται πληροφορίες και γίνονται οι αιτήσεις των δικαιούχων.

Λειτουργεί:                              στην Ανδριανουπόλεως 18
Ώρες υποδοχής κοινού:           από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9πμ-12μμ
Τηλέφωνα:                               213 2025893 & 2132025894

Σημαντικό βήμα πρόκρισης για τον Ιστορικό!

νεα σμυρνη, νεοι οριζοντες, πανιωνιος
Αν και έκανε τα εύκολα δύσκολα και από το +16 κατέληξε σε ένα αγχωτικό φινάλε τελικά ο Ιστορικός επικράτησε της Σπάρτακ Αγ. Πετρούπολης με 76-69 στο Ελληνικό για την 7η αγωνιστική του Eurocup και παρέμεινε σε τροχιά πρόκρισης.

Καλύτερα μπήκε στο παιχνίδι ο Πανιώνιος που προηγήθηκε με 9-5 στο πρώτο τρίλεπτο και παρόλο που στη συνέχεια η Σπάρτακ 6-0 πέρασε για πρώτη φορά μπροστά (9-11), οι «κυανέρυθροι» εξακολούθησαν να έχουν το πάνω χέρι. Μάλιστα, το κλείσιμο του δεκαλέπτου τους βρήκε μετά από ένα σερί 13-0 να προηγούνται με νταμπλ σκορ(22-11).

Με τους ξένους του να τον… οδηγούν ο Πανιώνιος πάτησε «γκάζι» στη δεύτερη περίοδο και μετέτρεψε τον αγώνα σε «περίπατο». Εκτός από τα μισά του δεκαλέπτου που η Σπάρτακ κατάφερε να μειώσει στους 9(30-21) σε όλη την υπόλοιπη περίοδο οι «κυανέρυθροι» διατήρησαν τη διαφορά κοντά στο +13 ενώ «άγγιξαν» και το +16(37-21). Έχοντας επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό τους οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά με διψήφια διαφορά και στο ημίχρονο(39-27).

Γυρνώντας από τα αποδυτήρια, το σκηνικό του αγώνα άλλαξε αφού ο «περίπατος» έγινε ντέρμπι. Με τους γνώριμούς μας από τη θητεία τους στο ελληνικό πρωτάθλημα τους ΜακΓκραθ και Χόμαν η Σπάρτακ κάλυψε τη διαφορά μειώνοντας στους 4(42-38). Η χαλάρωση του Πανιωνίου στην τρίτη περίοδο συνεχίστηκε και έτσι το τριαντάλεπτο ολοκληρώθηκε με το ισόπαλο 51-51.

Πλέον, η τελευταία περίοδος απέκτησε ξεχωριστό ενδιαφέρον καθώς αρχικά ο Πανιώνιος ξέφυγε ξανά με 7 πόντους με το 65-57 στα μισά όμως η Σπάρτακ δεν πτοήθηκε και παρέμεινε σε επαφή με το σκορ. Ωστόσο, χάρη στους Μίλμπουρν και ΜακΚόλουμ ο Πανιώνιος διατήρησε τα ηνία και μένοντας ψύχραιμος ως το τέλος έφτασε στη νίκη με το τελικό 76-69.

Τα δεκάλεπτα: 22-11, 39-27, 51-51, 76-69

Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): Αθανασούλας, Μίλμπουρν 14, Κάρτερ 11, ΜακΚόλουμ 24, Κυρίτσης, Σίμστακ 4, Ντούβνιακ 10, Σαλούστρος 9, Σκορδίλης 2, Λάνγκφορντ 2, Μισέλ, Σταμάτης.

Σπάρτακ Αγ. Πετρούπολης (Βέτρα): ΜακΓκραθ 16, Κόσεβ 8, Ιακοβένκο, Κορολέβ 3, Χόμαν 16, Πέρσιν, Τκατσένκο , Μπαρτ 26, Βόιτιουκ, Πόποβ.

*Πολύ λίγος ο κόσμος που βρέθηκε στο κλειστό του Ελληνικού, με την εικόνα στις εξέδρες να μην αρμόζει στην δυναμική του Πανιωνίου.

*Εκτός αποστολής έμεινε ο Καββαδάς, καθώς σύντομα αναμένεται να πωληθεί στον Ολυμπιακό!

Πηγή

Οι φίλαθλοι του Πανιωνίου μαζέυουν λεφτά για τους ποδοσφαιριστές

νεα σμυρνη, νεοι οριζοντεσ, πανιωνιος
Οι φίλαθλοι του Πανιωνίου εξέδωσαν ανακοίνωση, με την οποία μας πληροφορούν πως ανοίχτηκε λογαριασμός στην Τράπεζα Πειραιώς, όπου οι φίλοι του συλλόγου μπορούν να καταθέτουν χρήματα, προκειμένου να πληρωθούν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Η ανακοίνωση:

«Θεωρώντας υποχρέωση να ενημερώσουμε όλο το ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ κάνουμε γνωστό ότι μερίδα φίλων του ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΜΑΣ αναλάβαμε πρωτοβουλία σε μια προσπάθεια οικονομικής εκστρατείας! Αφορμή ο παρατεταμένες οφειλές της ομάδας προς τους ποδοσφαιριστές μας.

Θέλοντας λοιπόν να σταθούμε ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ και πάνω απ όλα διπλά τους και με σύνθημα μας «ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ», ανοίχτηκε στη ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ λογαριασμός με αριθμό: 5036-025355-671 στο όνομα ενός φίλου της ομάδας και ενός παίχτη (τα ονόματα στη διάθεση σας, όχι όμως δημόσια για ευνόητους λογούς), που θα παραμείνει ανοιχτός μέχρι 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ! Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα γίνει άμεσα γνωστό σε όλους και κατόπιν θα δοθεί σαν οικονομική ενίσχυση για τους παίχτες και ΜΟΝΟ!!!

ΟΣΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΑΥΤΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!».

Η Βίκυ Κουλιανού έκλεισε το κατάστημά της στη Νέα Σμύρνη


Η Βίκυ Κουλιανού έκλεισε το κατάστημα που διατηρούσε στην Νέα Σμύρνη. Πώς είναι τώρα τα πράγματα;

«Το μαγαζί το έκλεισα εγώ. Με τα ρούχα ξεκίνησα χονδρική. Είχα το ατελιέ μου στο Κολωνάκι και από εκεί έκανα την χονδρική πώληση και έδινα ρούχα στα μαγαζιά. Δεν είχα μπει ποτέ στην διαδικασία να μπω στην λιανική που είναι κάτι εντελώς διαφορετικό» τόνισε στο Λοιπόν. «Όχι, δεν «έπεσα έξω», σε καμία περίπτωση, γιατί δεν έκανα μεγάλα ανοίγματα για να «πέσω έξω». Συνεχίζω και έχω την χονδρική». Γιατί το έκλεισε; «Τα ρούχα μου δεν είναι τόσο ακριβά για να με χτυπήσει η οικονομική κρίση. Με επηρέασε βέβαια. Αλλά όχι όπως άλλους που έφτασαν σε σημείο να κλείσουν τα μαγαζιά τους. Το μαγαζί το έκλεισα για καθαρά δικούς μου λόγους.»

Πηγή

30/11: Εθελοντική Αιμοδοσία στο 4ο Δημοτικό

Νεα Σμυρνη, Νέα Σμύρνη, Νεοι Οριζοντες, Νέοι Ορίζοντες

Ο Διευθυντής του Σχολείου, ο Σύλλογος Διδασκόντων & ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ  ΣΜΥΡΝΗΣ σας καλούν να συμμετάσχετε στην πρώτη εθελοντική αιμοδοσία που θα γίνει στο Σχολείο μας το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013 και ώρες 9.30-12.30.


Παράλληλα σας καλούν να παρακολουθήσετε τις  εκδηλώσεις που θα γίνουν την ημέρα εκείνη: 
10.00: Εγκαίνια έκθεσης βιβλίου
10.30Προβολή ταινίας