Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Πανιώνιος: Εγχείρημα μετατροπής σε εταιρεία λαϊκής βάσης

Τα τεράστια οικονομικά προβλήματα του Πανιωνίου έχουν φέρει την ομάδα στο χείλος του γκρεμού. Στην προσπάθεια σωτηρίας της ΠΑΕ, ομάδα επιχειρηματιών σχεδιάζει την μετατροπή της σε εταιρεία λαϊκής βάσης θεωρώντας πως είναι ο μοναδικός τρόπος για να ορθοποδήσει.

Το συγκεκριμένο πλάνο ανέλυσε, μέσω της εφημερίδας Sportday, ο εκ των πρωτεργατών της προσπάθειας επιχειρηματίας Κυριάκος Σκούρας. Ο 57χρονος επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης της κατασκήνωσης «The Ranch» (μιας από τις κορυφαίες κατασκηνώσεις στα Βαλκάνια), ήταν από αυτούς που έδωσαν τον τελευταίο καιρό κάποια χρήματα στην διοίκηση για να πληρωθούν οι ποδοσφαιριστές που είχαν φτάσει στο σημείο να απέχουν από τις προπονήσεις.

Ο κ. Σκούρας τόνισε ότι ο ίδιος και οι υπόλοιποι που συμμετέχουν επιθυμούν να οργανώσουν ένα συντονισμένο εγχείρημα ώστε όλοι οι φίλοι της ομάδας να συμβάλουν στην σωτηρία της. «Η Νέα Σμύρνη έχει άμεση συμμετοχή με τον Πανιώνιο. Συμμετέχουμε στο εγχείρημα περίπου είκοσι άτομα, θα υπάρξει βοήθεια και από μαγαζιά της Νέας Σμύρνης και θα χρησιμοποιήσουμε και τις γνωριμίες μας. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να επιβιώσει ο Πανιώνιος».

Η διοίκηση του «ιστορικού» είναι ενήμερη για την απόπειρα των φίλων της ομάδας και την υποστηρίζει απόλυτα. Ήδη έχουν γίνει συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές με τους διοικούντες την ΠΑΕ να αναγνωρίσουν ότι δεν υπάρχει άλλη λύση στον ορίζοντα.

Οι συμμετέχοντες στην συγκεκριμένη ομάδα δεν έχουν καμία πρόθεση να αναλάβουν την διοίκηση, αλλά θέλουν να βοηθήσουν για να μπορούν οι ποδοσφαιριστές να συνεχίζουν απρόσκοπτα την δουλεία τους. Όπως τονίζει και ο κ. Σκούρας: «Κανένας από εμάς δεν πρόκειται να ασχοληθεί με υπογραφές. Εγώ, το ξεκαθαρίζω από τώρα. Είμαστε απ' έξω και θα βοηθάμε κάθε μήνα».

Από την στιγμή που δεν βρίσκεται κάποιος πολύ δυνατός επιχειρηματίας για να αναλάβει αποκλειστικά τις τύχες του ποδοσφαιρικού τμήματος, η συλλογικότητα μοιάζει η μοναδική λύση. Αυτό τονίζει και ο κ. Σκούρας λέγοντας:

«'Η όλοι μαζί ή διαλύεται ο Πανιώνιος!»


Ποιος είναι όμως ο Κυριάκος Σκούρας;
 

Μόλις εκατό χιλιόμετρα από την Αθήνα, σε μια καταπράσινη κοιλάδα 330 στρεμμάτων εκτείνεται το ράντσο του επιχειρηματία Κυριάκου Σκούρα που εδώ και χρόνια παρέχει φιλοξενία σε όλους τους μικρούς και μεγάλους λάτρεις της Άγριας Δύσης.

Αν η Καλάμιτι Τζέιν ή ο Μπίλι δε Κιντ ήταν υπαρκτά πρόσωπα και ζούσαν ανάμεσά μας πιθανόν να χαρτόπαιζαν στα σαλούν του ή να ίππευαν τα άλογά του. Στο ράντσο του κ. Σκούρα ακόμη και η παραμικρή λεπτομέρεια θυμίζει Αγρια Δύση. Τα ξύλινα σπιτάκια, τα σαλούν, οι άμαξες, ακόμη και η εκκλησία μοιάζουν να είναι βγαλμένα από ταινία γουέστερν. Ωστόσο, αν και εμπνευσμένη από το παρελθόν, η μονάδα δεν υστερεί καθόλου σε σύγχρονες υποδομές. Τα παιδιά που χρησιμοποιούν την κατασκήνωση μπορούν να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες βουνού, να κάνουν τοξοβολία, ξιφασκία, αναρρίχηση, ποδήλατο βουνού και ιππασία. Επίσης, μεταξύ άλλων, στις οικολογικές εγκαταστάσεις της μονάδας υπάρχουν γήπεδα μπάσκετ, ποδοσφαίρου 5x5, τένις και βόλεϊ, τρεις πισίνες, ένα πέτρινο θέατρο 1.200 θέσεων, Παραμυθούπολη και ένα αυτοκινούμενο τρενάκι που καθημερινά μεταφέρει τους λιλιπούτειους φίλους του ράντσου, με την είσοδο να έχει καθοριστεί στα 5 ευρώ.

Ο κ. Κυριάκος Σκούρας, ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από την «Ντίσνεϊλαντ» της Ελλάδας, γοητευόταν πάντα από την ατμόσφαιρα των ταινιών γουέστερν γι’ αυτό και αποφάσισε να δημιουργήσει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Σοφικό, μια πιστή μικρογραφία της Αγριας Δύσης. Θυμάται ότι πήγαινε τακτικά στα θερινά σινεμά της Νέας Σμύρνης, όπου μεγάλωσε, για να παρακολουθήσει τους αγαπημένους του ήρωες. «Δεν έχω χάσει γουέστερν για γουέστερν. Το αγαπημένο μου είναι το "Ο καλός, ο κακός κι ο άσχημος". Επίσης διάβαζα τακτικά Λούκι Λουκ» εξομολογείται στην «Espresso».

Η λέξη «αυτοδημιούργητος» τον χαρακτηρίζει απόλυτα. Από ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής στον Πανιώνιο εξελίχθηκε γρήγορα στον αποκλειστικό εκτελωνιστή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας, εισάγοντας άλογα κούρσας. Η αγάπη του για τα άλογα τον έφερε ακόμη πιο κοντά στην υλοποίηση του ονείρου του. Το ράντσο άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του στο κοινό το 2000 και έκτοτε έχει δεχτεί πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες.
 

Σε ισχύ από σήμερα το εορταστικό ωράριο


Όπως ανακοινώθηκε, σε ισχύ τίθεται από σήμερα το εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων της Αττικής. Τα καταστήματα θα μείνουν ανοιχτά τις Κυριακές 15 και 22 Δεκεμβρίου, ενώ θα είναι κλειστά την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου. Από τις 3 Ιανουαρίου θα επανέλθει το ωράριο που ακολουθείται από τα καταστήματα που ανήκουν στην εμβέλεια των κατά τόπους Εμπορικών Συλλόγων του λεκανοπεδίου.

Αναλυτικά:

Πέμπτη 12/12: 09.00‐21.00
Παρασκευή 13/12: 09.00‐21.00

Σάββατο 14/12: 09.00‐16.00
Κυριακή 15/12: 11.00‐18.00

Δευτέρα 16/12: 09.00‐21.00
Τρίτη 17/12: 09.00‐21.00
Τετάρτη 18/12: 09.00‐21.00
Πέμπτη 19/12: 09.00‐21.00
Παρασκευή 20/12: 09.00‐21.00

Σάββατο 21/12: 09.00‐18.00
Κυριακή 22/12: 11.00‐18.00

Δευτέρα 23/12: 09.00‐21.00
Τρίτη (Παραμονή Χριστουγέννων) 24/12: 09.00‐18.00

Τετάρτη 25/12: Κλειστά
Πέμπτη 26/12: Κλειστά

Παρασκευή 27/12: 09.00‐21.00
Σάββατο 28/12: 09.00‐18.00
Κυριακή 29/12: Κλειστά
Δευτέρα 30/12: 09.00‐21.00
Τρίτη (Παραμονή Πρωτοχρονιάς) 31/12: 09.00‐18.00

Τετάρτη 1/1: Κλειστά
Πέμπτη 2/1: Κλειστά.

Eurocup: Πρόκριση Πανιώνιου

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ 77-67


 Ο Πανιώνιος νίκησε με 77-67 την Μπεσίκτας στη Νέα Σμύρνη για την 9η αγωνιστική του 8ου ομίλου του Eurocup και «σφράγισε» την πρόκριση του στους «32» της διοργάνωσης. Οι «κυανέρυθροι» πέτυχαν την έκτη τους νίκη στη διοργάνωση και σε συνδυασμό με την ήττα της Σπαρτάκ από την Μπισόνς προκρίνονται από τώρα στην επόμενη φάση.

Ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης και με κορυφαίους τους τρεις Αμερικανούς, Κάρτερ, Μίλμπουρν και Μακ Κόλουμ έφτασε στη μεγάλη νίκη. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου προηγήθηκε με εννέα πόντους στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου και σε εκείνο το σημείο έδειξε πως θα είχε ένα εύκολο βράδυ.

Στη δεύτερη περίοδο διεύρυνε ακόμη περισσότερο το προβάδισμά της, το οποίο έφτασε ακόμα και τους 15 πόντους (35-20), ωστόσο στη συνέχεια βραχυκύκλωσε, δίνοντας στην ευκαιρία στην Μπεσίκτας να μειώσει (38-32 στο ημίχρονο), αλλά και να προηγηθεί στα μέσα της τρίτης περιόδου.
Παρόλα αυτά ο «ιστορικός» ανέκτησε την συγκέντρωσή του, βρήκε τις σωστές επιλογές στην επίθεση και με ένα επί μέρους 25-16 στο τέταρτο δεκάλεπτο έφτασε στη μεγάλη νίκη. Κορυφαίος για την Μπεσίκτας ήταν ο Κόλτον Άιβερσον με 13 πόντους και οκτώ ριμπάουντ.

Έτσι ο Πανιώνιος έχει πλέον ρεκόρ 6-3, ίδιο με την τουρκική ομάδα, με την οποία ισοβαθμεί στην πρώτη θέση. Παρόλα αυτά, η ομάδα της Νέας Σμύρνης σε περίπτωση ισοβαθμίας θα προκριθεί ως δεύτερη από τον όμιλο, καθώς στο πρώτο παιχνίδι είχε ηττηθεί από την Μπεσίκτας με 71-57, διαφορά μεγαλύτερη από την σημερινή.

«Είναι μία μεγάλη ομαδική νίκη. Βγήκαμε στο γήπεδο για να παίξουμε ο ένας για τον άλλο. Είχαμε χάσει στην Τουρκία στον πρώτο αγώνα και θέλαμε να νικήσουμε. Εκτελέσαμε το πλάνο του προπονητή, παίξαμε ως ομάδα και καλή άμυνα και τα καταφέραμε», είπε στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του η' ομίλου του EuroCup o 26χρονος φόργουορντ του Πανιωνίου, Λάντον Μίλμπορν.

Πηγή