Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Ένα παράπονο με 2 σκέλη

Πρώτο Σκέλος

Η εφημερίδα "Νέοι Ορίζοντες" έχει την έδρα της στην οδό Μαγκριώτου 5 επί της Πλατείας Περιμένη. Για να πάει εκεί λοιπόν κάποιος που βρίσκεται με το αυτοκίνητό του στην Ελ. Βενιζέλου, αν συμβουλευτούμε τον χάρτη της Google, θα μας πει τα εξής (αυτή είναι η διαδρομή που μετά από τη μονοδρόμηση της πλατείας για 900 μέτρα απόστασης έπρεπε να οδηγήσεις 1,5 χλμ):



Ο χάρτης όμως δεν έχει ενημερωθεί, πως και η Ανώνυμη οδός μπροστά από την Εστία έχει κλείσει, και στην Κων. Παλαιολόγου απαγορεύεται να συνεχίσεις μετά την Ομήρου. Οπότε πρέπει να κατεβείς μέχρι την αρχή της Ομήρου, να πας δεξιά, να κάνεις εν ολίγοις τον γύρο του κόσμου (2,2 χλμ).

Αν, δε, κλείσει κανένα φορτηγό το μοναδικό στενάκι που οδηγεί πλέον στην Πλατεία Περιμένη, απλά η πλατεία απομονώνεται από τον έξω κόσμο.

Η Παλαιολόγου όμως δεν μονοδρομήθηκε (τουλάχιστον έτσι θα βοηθούσαν λίγο την κίνηση στην άνοδο), αλλά παραμένουν στο κέντρο της εκείνα τα ωραιότατα πλαστικά πορτοκαλιά παλουκάκια που τη χωρίζουν σε άνοδο και κάθοδο. Οπότε θα μπορούσαν όσοι θέλουν να πάνε στην Πλατεία Περιμένη να στρίψουν αριστερά. Αλλά όχι: απαγορεύεται. Επειδή δε μπορούν να στρίψουν οι οδηγοί στην Ανώνυμη Οδό, δεν πρέπει να πηγαίνει κανείς ούτε στην κάτω πλευρά της κεντρικής πλατείας, ούτε στην Εστία(!), ούτε στην Πλατεία Περιμένη.

Ενώ δεν υπάρχει καμία περίπτωση σύγκρουσης, αφού όπως είπαμε ο δρόμος δεν έχει μονοδρομηθεί.

Δεύτερο Σκέλος

Η ομάδα ΔΙΑΣ -που παρεμπιπτόντως ουδεμία σχέση έχει με την κίνηση στους δρόμους-, σταματά τα οχήματα που "παρανομούν" με στυλ μπράβων, που έχουν αναλάβει την προστασία νυχτερινών μαγαζιών. Συμπεριφέρονται λες και μιλούν στον σκύλο τους και με την απειλή στο μάτι, πως ενδέχεται και να σε δείρουν, αν δεν τους αρέσει αυτό που θα πεις.

Εφόσον η πολιτεία αφήνει να δρουν έτσι τα "οργανα της τάξης", ας ελπίσουμε πως ο όποιος δήμαρχος θα ανακαλέσει εκείνους στην τάξη -τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου