Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Νεοσμυρνιώτης υποψήφιος για ολόκληρη την Αθήνα


Κάθε είδους σενάρια είχαν ακουστεί τους τελευταίους μήνες για τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο της Αθήνας. Σήμερα η πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας έβαλε τέλος στα σενάρια, με μια υποψηφιότητα-έκπληξη. Η εισήγησή της στην Κεντρική Επιτροπή είναι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, 33χρονος οικονομολόγος, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΔΣ του ιδρύματος Πουλαντζά.


Το πιο «προκλητικό» σενάριο ήταν ίσως η υποτιθέμενη υποψηφιότητα του Λάκη Λαζόπουλου. Δεν ήταν ωστόσο η μοναδική. Κι άλλα ονόματα αστέρων και τηλεαστέρων συζητήθηκαν ως προτεινόμενοι ή αυτοπροτεινόμενοι για τον Δήμο της Αθήνας, αλλά και κάποια κομματικά στελέχη πρώτης κατηγορίας, που απ’ ό,τι φαίνεται δεν επιθυμούσαν ιδιαιτέρως να κατέβουν στην πλατεία Κοτζιά. Ταυτοχρόνως υπήρξαν αρκετά παράπονα για απαξίωση της υπάρχουσας δημοτικής κίνησης, της «Ανοιχτής Πόλης», και της Ελένης Πορτάλιου και της σημαντικής προσφοράς της στο Δήμο όλα αυτά τα χρόνια.

Μέχρι χτες μάλιστα κυριαρχούσε η εντύπωση πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέληγε σε κάποια mainstream υποψηφιότητα, σε κάποια προσωπικότητα, όχι απαραίτητα κομματική, ίσως και με κάποιες παλιές πασοκικές σχέσεις. Σήμερα η πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας έβαλε τέλος στα σενάρια, με μια υποψηφιότητα-έκπληξη. Η εισήγησή της στην Κεντρική Επιτροπή είναι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, 33χρονος οικονομολόγος, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΔΣ του ιδρύματος Πουλαντζά.

Ο Γ. Σακελλαρίδης με σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακά στη Νέα Υόρκη, σήμερα είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Παν/μιο Αθηνών. Έχει διατελέσει μέλος της Γραμματείας της Νεολαίας Συνασπισμού και σήμερα είναι μέλος της ΚΠΕ του Συνασπισμού και συντονιστής του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του κόμματος. Επίσης, είναι Μέλος της Επιτροπής Τεκμηρίωσης και Μελετών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, και της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού. Είναι γραμματέας του Συνασπισμού Ν. Σμύρνης και συμμετέχει ενεργά στη Δημοτική Κίνηση Στροφή Νέας Σμύρνης και στα κοινωνικά κινήματα της πόλης.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου