Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Επέκταση του τραμ μέχρι τον Πειραιά



Στην προμήθεια 25 νέων συρμών τραμ, τα οποία θα καλύψουν τις ανάγκες που δημιουργούν οι επεκτάσεις του μέσου προς τον Πειραιά προχωρά η "Αττικό Μετρό", που είναι πλέον η υπεύθυνη εταιρεία για τα έργα του τραμ. Ο σχετικός διαγωνισμός είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 10 Φεβρουαρίου και θα αφορά στην προμήθεια 25 νέων συρμών δεύτερης γενιάς.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 66.250.000 ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ) και, σύμφωνα με την προκήρυξη, η προμήθεια των συρμών πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα 940 ημερών (31,5 μήνες).

Εφόσον δεν υπάρξουν προβλήματα που θα προκαλέσουν καθυστερήσεις στη διαγωνιστική διαδικασία, υπολογίζεται ότι οι νέοι συρμοί τραμ θα έχουν παραληφθεί περίπου στα μέσα του 2016.

Τα νέα τραμ θα είναι πλήρως κλιματιζόμενα, θα διαθέτουν οθόνες πληροφόρησης, τηλεματική, ενώ θα είναι στο ίδιο μήκος που είναι και οι σημερινοί συρμοί. Να σημειωθεί επίσης ότι η προμήθειά τους χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και πόρους από το ΠΕΠ Αττικής 2007-2013.

Το έργο της επέκτασης του τραμ (που εκκρεμεί από το 2004 -εδώ και 10 χρόνια) θα ξεκινήσει από το γήπεδο Καραϊσκάκη στο Νέο Φάληρο και σε μονή γραμμή θα περνά από τις οδούς Μικράς Ασίας, Λαμπράκη, Βασιλέως Γεωργίου, Ακτή Ποσειδώνος και σε μονή γραμμή θα επιστρέφει από τις οδούς Εθνικής Αντιστάσεως και Ομηρίδου Σκυλίτση με ένα σύνολο 5,4 χλμ γραμμής που θα κατασκευαστεί σε προκατασκευασμένα τμήματα για συντόμευση του χρόνου εργασιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου