Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΣΤΕΦΟΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Ο Νίκος Στέφος δήλωσε πως θα απέχει μέχρι τις εκλογές από τα δημοτικά συμβούλια, διότι στο τελευταιο δημοτικό συμβούλιο έγιναν τα εξής:

Ο Νίκος Στέφος υποστήριζε ότι αφού έχει διασπαστεί ο συνδυασμός Κουτελάκη-Τζουλάκη, που αυτήν τη στιγμή είναι στη δημοτική αρχή, τίθενται σοβαρά πολιτικά ζητήματα που άπτονται της θεσμικής νομιμοποίησης και της δημοκρατικής λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου. Κι απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο, τον ρώτησε αν προτίθεται να προχωρήσει στην αντικατάσταση από τις έμμισθες αντιδημαρχίες των κ.κ. Κουτελάκη και Ιακωβάκη και των υπόλοιπων συμβούλων  που ναι μεν δεν τον υποστηρίζουν πια, αλλά συνεχίζουν να βρίσκονται σε έμμισθες θέσεις στα Νομικά Πρόσωπα και της επιτροπές του Δήμου. Στην ερώτηση αυτή, ο δήμαρχος απάντησε: 
"Θα το σκεφτώ και θα μου επιτρέψετε να το αποφασίσω εγώ πότε θα το κάνω". 

Μετά ο Στέφος απευθύνθηκε προς τον Κουτελάκη και τον ρώτησε τα εξής:
 «Θέλω επίσης να ρωτήσω τον κο Κουτελάκη αν σκέφτεται να κάνει αυτό που επιβάλει η στοιχειώδης πολιτική αξιοπρέπεια και που έχουν κάνει στο παρελθόν πολιτικοί άνδρες όπως ο Κωστής Στεφανόπουλος, ο Πάνος Καμμένος, ο Δημήτρης Τσοβόλας, ο Γεράσιμος Αρσένης και ο Ανδρέας Λοβέρδος, να παραιτηθούν δηλαδή από τα κομματικά τους αξιώματα από τη στιγμή που ανακοίνωσαν την ίδρυση δικών τους κομματικών σχηματισμών. Σας ερωτώ λοιπόν, κύριε Κουτελάκη, αν θα παραιτηθείτε από την έμμισθη θέση σας ως Αντιδήμαρχος τόσο εσείς ο ίδιος όσο και η κυρία Ιακωβάκη…». Κι εκείνος απάντησε απλά, πως "είναι θέμα του δημάρχου".

Μετά απ' αυτά ο Νίκος Στέφος εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
«Μετά από αυτές τις δηλώσεις τόσο του κου Δημάρχου όσο και του κου Αντιδημάρχου αρνούμαι πλέον να συμμετέχω στις συνεδριάσεις ενός δημοτικού συμβουλίου, το οποίο κατά την εκτίμησή μου αφ' ενός δεν συγκεντρώνει τη δημοκρατική νομιμοποίηση και αφ' ετέρου η πολιτική του σύνθεση προσβάλλει τους θεσμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον κόσμο της Νέας Σμύρνης. Δεν είναι δυνατόν το δημοτικό συμβούλιο να συμμετέχει σε μικροπολιτικά παιχνίδια των δυο πόλων της σημερινής πλειοψηφίας και να γινόμαστε θεατές ενός θεάτρου σκιών όπου κανένας δεν αναλαμβάνει τις πολιτικές του ευθύνες! Δεν είναι δυνατόν ο κύριος Αντιδήμαρχος να λέει ουσιαστικά στον κύριο Δήμαρχο «Αν θες παραίτησέ με» και ο κύριος Δήμαρχος να λέει ότι θα αποφασίσει εν καιρώ τι θα κάνει, προσπερνώντας τις προσβολές από τους Αντιδημάρχους και τους δικούς του συμβούλους. Για λόγους λοιπόν στοιχειώδους πολιτικού αυτοσεβασμού αρνούμαι πλέον να συμμετέχω σε ένα τέτοιο δημοτικό συμβούλιο μέχρι τις εκλογές».