Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

30 ΜΑΡΤΙΟΥ: Εκλογές στην Εστία

Στις 30 Μαρτίου θα κονταροχτυπηθούν ο νυν Πρόεδρος της Εστίας Γιάννης Καλογείτονας με τον Παράσχο Δρακούλη.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΤΗΣΙΑΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Την 30η Μαρτίου 2014, ημέρα Κυριακή και ώρα 10.30 π.μ., καλούνται τα μέλη της Εστίας Νέας Σμύρνης σε Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση στο κτήριο της Εστίας αίθουσα «Πάνος Χαλδέζος», σύμφωνα με τα άρθρα 13-20, 36-42 και 51 του Καταστατικού με την ακόλουθη Ημερήσια Διάταξη:

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

1. Εκλογή Προέδρου και Γραμματέως της Γενικής Συνέλευσης.
2. Ανάγνωση περίληψης των Πρακτικών της προηγούμενης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της 24ης Μαρτίου του 2013.
3. Υποβολή Εκθέσεως πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου του έτους 2013.
4. Υποβολή οικονομικού απολογισμού και ισολογισμού της Εστίας και των Κληροδοτημάτων για το οικονομικό έτος 2013.
5. Υποβολή έκθεσης της Εξελεγκτικής Επιτροπής.
6. Έγκριση των πεπραγμένων και του οικονομικού απολογισμού του έτους 2013 και απαλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου από κάθε αστική ευθύνη.
7. Υποβολή και έγκριση του Προϋπολογισμού της Εστίας και των Κληροδοτημάτων για το οικονομικό έτος 2014.
8. Αναπροσαρμογή της ετήσιας εισφοράς και της εισφοράς εγγραφής των μελών του Σωματείου.
9. Ρευστοποίηση των μετοχών της Τράπεζας της Ελλάδος.
10. Πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου για απονομή του μεταλλίου της Εστίας στα τακτικά μέλη της που συμπλήρωσαν 15ετία από την αρχική τους εγγραφή.
11. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή των Αρχαιρεσιών.
12. Αρχαιρεσίες για την εκλογή Προέδρου και έξι (6) τακτικών και έξι (6) αναπληρωματικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και τριών (3) τακτικών και τριών (3) αναπληρωματικών μελών της Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Σε περίπτωση τυχόν μη επιτεύξεως απαρτίας, η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μελών θα επαναληφθεί στον ίδιο χώρο την 31η Μαρτίου 2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 17.00, με τα ίδια θέματα της πιο πάνω Ημερήσιας Διάταξης.
                                                                  
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Α. Κατά την προσέλευσή σας στη Γενική Συνέλευση θα έχετε τη δυνατότητα να καταβάλετε τις τυχόν οφειλόμενες συνδρομές σας προκειμένου να συμμετάσχετε σε αυτήν.
Β. Ο ισολογισμός-απολογισμός θα διανεμηθεί στα μέλη κατά την προσέλευσή τους στη Γενική Συνέλευση. Για όσα μέλη επιθυμούν να ενημερωθούν ενωρίτερα για τον απολογισμό-ισολογισμό, αναρτώνται 8 ημέρες πριν τη Γενική Συνέλευση στους πίνακες ανακοινώσεων της Εστίας.
Γ. Οι υποψηφιότητες για Πρόεδρο και Μέλη του Δ.Σ. καθώς και για την Εξελεγκτική Επιτροπή υποβάλλονται προσωπικώς και εγγράφως τουλάχιστον δέκα (10) πλήρεις ημέρες προ της ημέρας της Γεν. Συνέλευσης, στη Γραμματεία της Εστίας κατά τις ώρες λειτουργίας της από Δευτέρα έως Παρασκευή (08.00-16.00.



Ο Παράσχος Δρακούλης δήλωσε πρόσφατα επισήμως για το θέμα της Εστίας τα εξής:

"Η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης αποτελεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια το σπουδαιότερο πνευματικό και πολιτιστικό ίδρυμα της πόλης μας. Το κύρος της και η επί πολλών ετών λειτουργία της την έχει καταξιώσει και πέραν των ορίων της Νέας Σμύρνης, ως τον μοναδικό φορέα διατήρησης και ανάδειξης του Μικρασιατικού Ελληνισμού, της πολιτιστικής και εθνικής κληρονομιάς.

Για πρώτη φορά από τότε που ιδρύθηκε η αντιδικία της με τον Δήμο Νέας Σμύρνης -που υπήρξε κορυφαίος ευεργέτης της με την παραχώρηση του χώρου για την ανέγερση του Μεγάρου και των Σχολών της- την έχει τραυματήσει βαριά, αλλά ελπίζω όχι ανεπανόρθωτα. Η διεκδίκηση, μετά παρέλευση τόσων ετών, της επιστροφής του ακινήτου της που στεγάζει σήμερα Δημόσια Σχολεία και η μη καταβολή του ενοικίου γι' αυτά, της στερεί τους σημαντικότερους οικονομικούς πόρους για την επιβίωσή της.

Η δικαίωση της ΕΣΤΙΑΣ στο Πρωτόδικο Δικαστήριο αποτελεί εκτός από σημαντική επιτυχία και οδηγό για την άμεση επίλυση των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν με τον Δήμο Ν. Σμύρνης.

ΚΑΛΩ άμεσα τον Δήμο να αναγνωρίσει έμπρακτα την λανθασμένη του επιλογή να αντιδικήσει με την ΕΣΤΙΑ, στερώντας της ήδη επί τρία χρόνια κρίσιμα έσοδα για την λειτουργία της και να αποκαταστήσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις προς το ίδρυμα. Η περαιτέρω εκκρεμότητα στα Δικαστήρια και η εξ αυτής καθυστέρηση καταβολής των ετησίων ενοικίων για την λειτουργία των Δημόσιων Σχολείων, πλήττει την ΕΣΤΙΑ και λειτουργεί πλέον "τιμωρητικά" προς αυτήν.

ΚΑΝΩ ΕΚΚΛΗΣΗ προς τον κ. Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο να αλλάξουν γραμμή πλεύσης και να αποκαταστήσουν άμεσα το πνεύμα συνεργασίας στις σχέσεις του Δήμου με την ΕΣΤΙΑ προς όφελος των σκοπών του ιδρύματος και των πολιτών της Ν. Σμύρνης. Κάθε περαιτέρω καθυστέρηση και με γνώμονα την πρόσφατη δικαστική δικαίωση της ΕΣΤΙΑΣ δεν ανταποκρίνεται ούτε και τιμά τις σχέσεις φιλίας που έχουν αναπτυχθεί διαχρονικά από τις Διοικήσεις τόσον της ΕΣΤΙΑΣ όσο και του Δήμου. Εκθέτει δε τον Δήμο ανεπίστρεπτα.

ΚΑΛΩ την Διοίκηση του Δήμου Ν. Σμύρνης και της ΕΣΤΙΑΣ να αναλάβουν από κοινού -αύριο κιόλας- πρωτοβουλίες συνεννόησης και συνεργασίας και να διακοπούν οι δικαστικές ενέργειες του Δήμου προς όφελος της ΕΣΤΙΑΣ για την συνέχιση της ιστορικής διαδρομής αλλα και του Δήμου ως αρωγού και συνεργάτη μιας νέας αναβαθμισμένης λειτουργίας του Ιδρύματος προς όφελος των πολιτών της Νέας Σμύρνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου