Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

ΔΕΝ «Απαγορεύονται τα σκυλιά στο Άλσος»

Οι παράνομες πινακίδες δίνουν άλλοθι σε ανθρώπους που μισούν τα σκυλιά
----------------------------------------------------------------- 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Συνδημότες, Συνδημότισσες

Είμαι γέννημα-θρέμμα Νεοσμυρνιώτης. Εδώ μεγάλωσα και έζησα τα παιδικά μου χρόνια. Πριν από 2 χρόνια με βρήκε ένα καταπληκτικό βελγικό λυκόσκυλο στο Άλσος της Νέας Σμύρνης, το οποίο ήταν αδέσποτο, ενώ έκανα γυμναστική με τον μικρό μου γιο Δημήτρη ηλικίας 8 ετών. Υιοθέτησα το σκύλο, ο οποίος απέκτησε μοναδική σχέση με το γιο μου. Τον Αύγουστο του 2012 ο γιος μου ξεχάστηκε στο παιχνίδι ενώ ήμασταν στο Polis Park και έφυγε από εκεί με αποτέλεσμα να τον χάσω για πάνω από μισή ώρα. Αφού είδα και απόειδα, έδωσα στον σκύλο να μυρίσει το μπουφανάκι του παιδιού και του είπα «Ψάξε να βρεις το Δημήτρη!». Και μετά από 4 λεπτά τον βρήκε να παίζει στην πλατεία πάνω στην Πυραμίδα. Και γαύγιζε δυνατά μέχρι να έρθω. Όπως καταλαβαίνετε ο σκύλος είναι αναπόσπαστο μέλος της οικογένειάς μας και τον αγαπάμε πολύ.

Ο νέος νόμος για τους σκύλους, αν γνωρίζετε, έχει αλλάξει. Έχει γίνει πιο αυστηρός για όσους δεν μαζεύουν τις ακαθαρσίες, με ακριβά πρόστιμα. Άλλος νόμος απαγορεύει  να απαγορεύονται τα σκυλιά στο Άλσος. Και δυστυχώς ο Δήμος της Νέας Σμύρνης είναι από τους ελάχιστους που επιμένουν σε τέτοιες απαγορεύσεις. Μου είναι αδιανόητο πως κάποιοι συνδημότες μου θεωρούν ότι μπορούν να μου απευθύνουν το λόγο και να με εξυβρίζουν, επειδή τρέχω με δεμένο το σκύλο δίπλα μου και προσέχοντας να μην ουρήσει καν.

Στις 10 Ιανουαρίου 2014 κάποιοι μου πέταξαν και πέτρες.

Στις 12 Ιανουαρίου 2014, ημέρα Κυριακή, ήμασταν στο Άλσος κα απειλήθηκε επεισόδιο και εκλήθη η Αστυνομία, η οποία μας δικαίωσε λέγοντας ότι δεν απαγορεύονται τα σκυλιά, αρκεί να είναι δεμένα.

Και τέλος, στις 18 Ιανουαρίου μετά από νέο, πιο μεγάλο επεισόδιο –με ξυλοδαρμούς αυτήν τη φορά- καταλήξαμε στο αστυνομικό τμήμα Νέας Σμύρνης, όπου οι άνθρωποι που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο και αφού έμαθαν από τα αστυνομικά όργανα ότι δεν απαγορεύονται οι σκύλοι, ζήτησαν συγγνώμη.

Ο μόνος υπεύθυνος για όλα αυτά είναι ο Δήμος Νέας Σμύρνης με την παρωχημένη λογική ότι κάποιοι δεν μαζεύουν τις ακαθαρσίες. Κι εγώ θα πω πως είναι απαράδεκτο και εκτός κάθε λογικής να μην μαζεύουν κάποιοι τις ακαθαρσίες, αλλά αυτό είναι δουλειά του Δήμου να βάλει πρόστιμα. Θα είναι και μεγάλα τα έσοδα του Δήμου.

Όλοι οι άνθρωποι που αντιδρούν, το κάνουν επειδή πραγματικά πιστεύουν πως απαγορεύονται τα σκυλιά.

Σε προσωπική μου επαφή πριν από πολύ καιρό με τον Αντιδήμαρχο κο Κονιδάρη εισέπραξα την απάντηση «εσύ που είσαι συνεπής, μπορείς να μπαίνεις στο Άλσος».
Μα δεν γίνεται έτσι, κε Κονιδάρη, γιατί έρχονται και μας βρίζουν και δεν το ανεχόμαστε.

Αρχές Ιανουαρίου είχαμε καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο 80 περίπου υπογραφές, ζητώντας να φύγουν οι απαράδεκτες πινακίδες και να αντικατασταθούν με νέες πινακίδες βάσει του νέου νόμου. Δεχθήκαμε τότε την επιβεβαίωση ότι ο Δήμαρχος κος Τζουλάκης θα το εξετάσει.

Πέρασε ένας μήνας χωρίς να γίνει τίποτα μέχρι που ήρθε το επεισόδιο της 18ης Φεβρουαρίου, όπου ο κος Δήμαρχος πιεζόμενος και από την Αστυνομία της Νέας Σμύρνης πλέον -διότι έχουν σημειωθεί κι άλλα παρόμοια επεισόδια- , δεσμεύθηκε προσωπικά σε εμένα ότι θα ξηλώσει τις πινακίδες.

Κε Δήμαρχε

Πιστεύω ότι είστε έντιμος άνθρωπος. Είναι ντροπή για το δήμο μας αυτές οι πινακίδες διότι δίνουν άλλοθι σε ανθρώπους που μισούν τα σκυλιά και αυτό δεν θα συνεχίσει να γίνεται ανεκτό.


Μιχάλης Κονταράτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου