Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Παράδοση κειμηλίου στον χώρο της Ένωσης Κρητών Νέας Σμύρνης


Ένα ανεκτίμητης αξίας κειμήλιο απέκτησε το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος». Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2014, σε μια συγκινητική τελετή στην αίθουσα της Ένωσης Κρητών Νέας Σμύρνης παραδόθηκε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» μια κουβέρτα υφασμένη στον αργαλειό (πατανία), η οποία ανήκε στην πρώτη σύζυγο του Ελευθερίου Βενιζέλου, Μαρία Κατελούζου.

Την κουβέρτα είχε εμπιστευθεί ο ίδιος ο Ελευθέριος Βενιζέλος στο στενό συνεργάτη του, αξιωματικό του ελληνικού στρατού, Γεώργιο Πατεράκη αμέσως μετά το κίνημα του 1935 και ο γιος του Σταμάτης την προσέφερε στο Ίδρυμα, έπειτα από προτροπή του Νικήτα Περαθωράκη, Υπ. Δημ. Σχέσεων της Ένωσης Κρητών Νέας Σμύρνης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος Γιώργιος Περάκης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης, ο πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως Γιώργος Μαριδάκης, ο Σταύρος Νικηφοράκης εκπρόσωπος του Παραρτήματος Αττικής του Ιδρύματος και ο Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» Νικόλαος Παπαδάκης, ο οποίος παρέλαβε την κουβέρτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου