Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

1η Ανοιχτή Ημερίδα Yoga Στη Νέα Σμύρνη

Σήμερα, Κυριακή 22 Ιουνίου -μια ημέρα μετά το θερινό ηλιοστάσιο και την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού- πραγματοποιήθηκε στο Άλσος της Νέας Σμύρνης Open Yoga Day (Ανοιχτή ημερίδα Yoga) από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 20.00 το βράδυ. Ανοιχτό για μεγάλους και παιδιά με πλήθος εργαστήρια γιόγκα, μουσική και ομιλίες για τη γιόγκα από πλήθος δασκάλους, σχολές και εισηγητές. Το Άλσος γέμισε από νωρίς το πρωί με κόσμο που συγκεντρώθηκε για ένα μοναδικό σκοπό, να βυθιστεί στην αίσθηση της γιόγκα. Επίσημη ονομασία της ημερίδας ήταν για εφέτος «2014: έτος γιόγκα, η ζωή στα χέρια μας», έτος συνένωσης των ανθρώπων  -yoga σημαίνει ετυμολογικά ένωση.



Η γιόγκα είναι μία πολύτιμη «μέθοδος ζωής», ένα ολοκληρωμένο σύστημα σωματικής άσκησης, διαλογισμού, αναπνοών και φιλοσοφίας και βοηθά συνολικά τον άνθρωπο –από την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την καταπολέμηση του στρες και της κατάθλιψης έως την βαθιά κατανόηση ανθρώπων και πραγμάτων και την αποδοχή τους.

Μετά από 6 μήνες σκληρής δουλειάς, οι διοργανωτές κατάφεραν να συγκεντρώσουν εκπροσώπους από τις περισσότερες σχολές και τα διαφορετικά ρεύματα της γιόγκα και υπό την καθοδήγηση των εισηγητών να μπορέσουν οι σημερινοί επισκέπτες του Άλσους να πάρουν μία ιδέα για το τι σημαίνει yoga.

Οι εισηγητές έκαναν λοιπόν επίδειξη στο κοινό διάφορων ειδών γιόγκα, όπως Hatha Yoga, την «επίσημη» και πιο ευρέως διαδεδομένη μορφή yoga, Acro- και Partner- Yoga με ακροβατικά, ισορροπίες και συνεργασία των ασκούμενων, όπως και παιδική ή θεραπευτική Yoga.


Η επταμελής Επιτροπή που ανέλαβε την διοργάνωση αυτή, αποτελείται από εθελοντές που έχουν ως μοναδικό τους σκοπό να φέρουν τον κόσμο σε επαφή με τη yoga ξεκινώντας από την Αθήνα και συνεχίζοντας σε ολόκληρη την Ελλάδα. Πρόκειται για μια κοινή δράση, μια ένωση που θέλει να βοηθήσει μέσω της yoga τον μέσο άνθρωπο και ιδιαίτερα τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Επιθυμία των διοργανωτών είναι η επέκταση της προσπάθειας αυτής σε ιδρύματα, φυλακές και ομάδες ατόμων με προβλήματα υγείας.

Ο κόσμος αγκάλιασε θερμά την ημερίδα δεδομένου ότι η προσέλευση ήταν μεγάλη: εκατοντάδες άτομα κατέφθασαν στο Άλσος με το στρώμα τους για να γίνουν ένα με τους λάτρεις της γιόγκα, να ενημερωθούν γι’ αυτή ή για να ενισχύσουν τον ανιδιοτελή σκοπό των διοργανωτών. Οι παρευρισκόμενοι δήλωσαν ότι είναι εξαίρετη και ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία που θα τους άρεσε να διοργανωνόταν τακτικότερα –πράγμα που και η εφημερίδα μας εύχεται ολόψυχα.

Με ιδιαίτερες ευχαριστίες στην κυρία ΣΟΥΚΟΥΛΗ ΜΑΙΡΗ
(Περισσότερες φωτογραφίες εδώ)

Μαυρίδου Ευδοκία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου