Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

768 Νεοσμυρνιώτες εισήχθησαν εφέτος σε ΑΕΙ και ΤΕΙ


768 Νεοσμυρνιώτες εισήχθησαν εφέτος στα ανώτατα και τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας, γεγονός που αποτελεί εξαιρετικό ποσοστό επιτυχίας (85%) για τα σχολεία της περιοχής μας. Συγκεκριμένα, οι επιτυχόντες από κάθε σχολείο ήταν:

1ο Λύκειο: 45 από τους 60 συμμετέχοντες
2ο Λύκειο: 55 από τους 57 συμμετέχοντες
3ο Λύκειο: 71 από τους  74 συμμετέχοντες
4ο Λύκειο: 60 από τους 72 συμμετέχοντες
5ο Λύκειο: 91 από τους 100 συμμετέχοντες 
6ο Λύκειο: 113 από τους 135 συμμετέχοντες
7ο Λύκειο: 50 από τους 53 συμμετέχοντες 
Ευαγγελική: 93 από του 93 συμμετέχοντες!!
Λεόντειος: 137 από τους 147 συμμετέχοντες
1ο ΕΠΑΛ: 18 από τους 64 συμμετέχοντες
2ο ΕΠΑΛ: 35 από τους 47 συμμετέχοντες.

Πηγή: Εφημερίδα "Δημοσιογράφος"

---------

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ

Αγαπητά μου παιδιά,

Θέλω να σας συγχαρώ για την εισαγωγή σας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η σκληρή και επίμονη προσπάθειά σας επιβραβεύθηκε με το τελικό αποτέλεσμα. Συμπαραστάτες στη διαδρομή αυτή ήταν οι γονείς σας, στηρίζοντάς σας ψυχολογικά καθώς και οικονομικά μέσα σε μια δύσκολη συγκυρία που περνά η χώρα.

Οι σπουδές πάνω απ’ όλα αποτελούν ένα πολύτιμο εργαλείο, που διευρύνουν τους επαγγελματικούς σας ορίζοντες και είναι το εφαλτήριο για να πραγματοποιήσετε αργότερα τα όνειρά σας. Η πατρίδα μας έχει ανάγκη από επιστήμονες που θα συμβάλουν σε νέες καινοτόμες ιδέες, οι οποίες θα τροφοδοτήσουν την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη, που τόσο έχει ανάγκη η χώρα.

Θέλω, τελειώνοντας, να διαβεβαιώσω, ως παλιός εκπαιδευτικός ότι όσοι δεν πέτυχαν να εισαχθούν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι ευκαιρίες στη ζωή τους δεν σταματούν στο κατώφλι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά υπάρχουν γύρω τους -αρκεί να τις αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 O Δήμαρχος Ν. Σμύρνης
 Σταύρος Τζουλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου