Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Ένα ταξίδι στην ελληνική τζαζ πραγματοποιήθηκε στη Νέα Σμύρνη


Ένα ξύλινο σαλόνι, ένα πικάπ και ένας δίσκος βινυλίου πάνω στη φωτισμένη σκηνή δημιούργησαν το ιδανικό κλίμα για την μουσική παράσταση της βραδιάς που ακολούθησε. Ξαφνικά η αφηγήτρια ντυμένη με ένα μαύρο φόρεμα άρχισε την περιγραφή του προγράμματος που θα ακολουθούσε και η τζαζ μπάντα άρπαξε την σκυτάλη ξεκινώντας το κονσέρτο.

Το συγκρότημα The G.A.A.D. Quintet Jazz Band παρουσίασε στο κοινό ένα μουσικό ταξίδι στην ελληνική τζαζ με μελωδίες από το 1940 έως και το 1970 στα πλαίσια των Ιωνικών Γιορτών του Πολιτιστικού Φεστιβάλ 2014. Η παράσταση με τίτλο «Με τη ματιά της jazz» προσέφερε στους παρευρισκόμενους μια μουσική εμπειρία της ιστορίας της ελληνικής τζαζ στο πέρασμα του χρόνου με συνθέσεις διάσημων μουσικών όπως του Γιάννη Σπάρτακου, του Μάνου Χατζιδάκι, του Ζακ Ιακωβίδη και του Μίμη Πλέσσα. Επίσης, ακούστηκαν σπουδαία κομμάτια μεγάλων ερμηνευτών όπως το «Ξύπνα αγάπη μου» της Μούσχουρη και το «Το πρωί με ξυπνάς με φιλιά» της Βέμπο.    

Στην συναυλία συμμετείχαν σπουδαία ονόματα της ελληνικής τζαζ που εξέπεμπαν τρομερή ενέργεια. Η βραδιά δημιούργησε μια απαλή ατμόσφαιρα που ωθούσε τους θεατές στην αναπόληση του παρελθόντος. Η ανάλαφρη σκηνική παρουσία με τα δυναμικά ξεσπάσματα της μουσικής ανά διαστήματα ανακαλούσε όμορφες μουσικές μνήμες του παρελθόντος και η παράσταση έκλεισε με τον ήχο του σαξοφώνου να γεμίζει το Άλσος Νέας Σμύρνης και με ένα άγγιγμα νοσταλγίας στις καρδιές του κοινού.

Συντελεστές: Μητσοπούλου Αλεξάνδρα (τραγούδι), Αναστασόπουλος Γεράσιμος (φωνητικά-πιάνο), Τσουρέλης Άγγελος (σαξόφωνο), Βαρζαμπετιάν Δημήτρης (πλήκτρα), Εφραιμίδης Βασίλης (ηχοληψία).

Ρεπορτάζ: Μαυρίδου Ευδοκία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου