Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Χρυσό ο Πετρούνιας, ασημένιο ο Ηλιόπουλος


Δύο μετάλλια, το χρυσό του Νεοσμυρνιώτη Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους και το ασημένιο του Νίκου Ηλιόπουλου στο δίζυγο, ήταν η ελληνική συγκομιδή στο διεθνές γκραν πρι ενόργανης γυμναστικής του Σομπατέλι, στην Ουγγαρία. Για τους αθλητές της Εθνικής ομάδας, αυτό ήταν το τελευταίο αγωνιστικό τεστ πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα της κινεζικής πόλης Νανίγκ (3-12 Οκτωβρίου).

Ο Λευτέρης Πετρούνιας έδειξε για άλλη μια φορά την ξεχωριστή ικανότητά του στους κρίκους, όπου πρώτευσε συγκεντρώνοντας 15,650 β. στον τελικό. Τον 24χρονο πρωταθλητή, που ήταν ο κορυφαίος όλων και στον προκριματικό του Σαββάτου (13/09), ακολούθησαν στο βάθρο ο Τούρκος Ιμπραΐμ Τσολάκ (15,250 β.) και ο Ούγγρος Ατίλα Βλάτσιλ (14,500 β.).

Με μετάλλιο αποχαιρετά το Σομπατέλι και ο Νίκος Ηλιόπουλος, ο οποίος κατέκτησε τη 2η θέση στον τελικό του δίζυγου με 14,600 β., τερματίζοντας ανάμεσα σε δύο Τούρκους, τον Ιμπραΐμ Τσολάκ (15,000 β.) και τον Αχμέτ Εντέρ (14,500 β.). Ο ανερχόμενος 21χρονος πρωταθλητής έμεινε εκτός προνομιούχου εξάδας στα άλλα δύο όργανα στα οποία πήρε μέρος, τον πλάγιο ίππο (ήταν 7ος στον προκριματικό) και το μονόζυγο.

Παρόντες στους τελικούς οργάνων ήταν επίσης από ελληνικής πλευράς ο Βλάσης Μάρας (5ος στο μονόζυγο με 13,900 β.) και ο Δημήτρης Μαρκούσης (5ος στο έδαφος με 12,900 β.), οι οποίοι έμειναν εκτός μεταλλίων λόγω πτώσης. Ωστόσο, αμφότεροι είχαν παρουσιάσει καλύτερο πρόσωπο στους προκριματικούς, μια ημέρα νωρίτερα, και κυρίως έδειξαν να ξεπερνούν τους πρόσφατους τραυματισμούς τους, στέλνοντας αισιόδοξο μήνυμα ενόψει παγκοσμίου πρωταθλήματος.
Έξω από την εξάδα των φιναλίστ έμεινε στις ασκήσεις εδάφους ο Λευτέρης Κοσμίδης, που είχε πτώση στον προκριματικό λόγω προβλήματος με το ταπί, αλλά με την επιστροφή στην Ελλάδα θα μπορεί πλέον να προπονείται σε καλύτερες συνθήκες, μέχρι και την αναχώρηση της Εθνικής ομάδας για την Κίνα.

«Όλοι οι αθλητές ήταν καλά και είχαμε συνολικά θετική παρουσία, σ' έναν αγώνα με ιδιομορφίες, αφού δεν υπήρχε χώρος προθέρμανσης και κάποιοι αθλητές, όπως ο Μάρας, χρειάστηκε να περιμένουν αδρανείς επί ώρες μέχρι να αγωνιστούν. Τα παιδιά που προέρχονταν από τραυματισμούς μπόρεσαν να "βγάλουν" τα προγράμματά τους χωρίς πρόβλημα και αυτό είναι θετικό ενόψει παγκοσμίου πρωταθλήματος, όπου βέβαια θα μας περιμένει εντελώς διαφορετικός αγώνας και θα πρέπει όλοι να εκτελέσουν περισσότερα όργανα. Ήταν πάντως ένα τεστ προετοιμασίας που πήγε καλά, απέναντι σε ομάδες όπως η Ουγγαρία και η Τουρκία», σχολίασε ο προπονητής της Εθνικής ανδρών, Δημήτρης Ράφτης.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου