Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Mήνυμα του Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης Συμεών


Αγαπητά μου Παιδιά,

Από σήμερα ξεκινά η νέα σχολική χρονιά. Οι πόρτες των Σχολείων σας άνοιξαν και οι σχολικές αυλές ζωντάνεψαν και πάλι από την παρουσία, τις ζωηρές φωνές, τα γέλια σας.  

Πριν από λίγο τελέσαμε μια ιερή πράξη: τον Αγιασμό. Αυτό τι σημαίνει; Ότι εγκαινιάζουμε τη νεα σχολική χρονιά με την επίκληση της βοήθειας του Θεού Πατέρα μας· με την ευλογία της κοινής μητέρας μας, της Εκκλησίας, της οποίας αποτελούμε μέλη.  

Δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα ο άνθρωπος συχνά να στρέφεται προς τον Θεό. Να Τον επικαλείται με πίστη. Να ζητά τη βοήθειά Του. Να Τον παρακαλεί, Εκείνος, ο Παντοδύναμος Κύριος, να ευλογεί καθετί που επιχειρεί στη ζωή του.

Νοερά κι εγώ ο Επίσκοπός σας βρίσκομαι κοντά σας. Και από τα βάθη της καρδιάς μου σας απευθύνω τις πιο θερμές ευχές μου. Ο Χριστός μας να σας ευλογεί. Να αυξάνει τον ζήλο σας για μάθηση. Να σας ενισχύει στη μελέτη των μαθημάτων σας. Να σας εξοπλίζει με επιμέλεια και μεθοδικότητα σε κάθε σχολική εργασία σας.

Ασφαλώς δεν αγνοείτε ότι για να πραγματοποιήσετε κάθε ευγενή σκοπό στη ζωή σας χρειάζεται προσπάθεια και κόπος. Αυτή η προσπάθεια ξεκινά από τα μαθητικά θρανία. Τώρα βάζετε τα θεμέλια της μελλοντικής επιτυχίας στη ζωή σας.

Μη φοβηθείτε, λοιπόν, να δουλέψετε με όρεξη. Και να προσπαθήσετε για το καλύτερο. Για να χαιρόμαστε μαζί σας όλοι μας. Οι γονείς σας, οι καθηγητές (οι δάσκαλοί) σας, εμείς οι πνευματικοί σας πατέρες.

Μέ πατρική αγάπη
ο Επίσκοπός σας
†  Ο  ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΥΜΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου