Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ «ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ» ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ |  | ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ | ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην εποχή της βαρβαρότητας των μνημονίων, στην εποχή της διάλυσης της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής προστασίας, την εποχή της ανεργίας του 30%, του ΕΝΦΙΑ και των κατασχέσεων, απαιτούμε και παλεύουμε για να επανακατακτήσουμε τα κοινωνικά και δημόσια αγαθά, αρνούμαστε την πλήρη μετατροπή τους σε εμπορεύματα που μετριούνται με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια.

Η δωρεάν πρόσβαση στα δημοτικά γυμναστήρια για όλους τους πολίτες, τους ανέργους, τους φτωχούς και τους ΑΜΕΑ με ισότιμους όρους,  χωρίς προϋποθέσεις και εμπόδια, είναι δικαίωμα αδιαπραγμάτευτο.

Η απόφαση του Δήμου που επιβάλλει σε ειδικές κατηγορίες μελών των δημοτικών γυμναστηρίων (άνεργοι, ΚΑΠΗ, άτομα με αναπηρία) να χρησιμοποιούν τα γυμναστήρια αποκλειστικά σε συγκεκριμένες, μη προνομιούχες ώρες, είναι απαράδεκτη και ρατσιστική. Δείχνει ότι η νέα δημοτική αρχή, την υποχρέωση της για δωρεάν υψηλές παροχές άθλησης και υγείας σε όλους τους πολίτες, την καταλαβαίνει ως παροχή ελεημοσύνης με κριτήρια εμπορευματοποίησης.

Καταγγέλλουμε την απόφαση και απαιτούμε την άμεση κατάργηση της και την δωρεάν και απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των κατοίκων στα γυμναστήρια του Δήμου. Καλούμε τους πολίτες να αγνοήσουν στην πράξη την απόφαση και να επιβάλλουν οι ίδιοι καθεστώς δωρεάν λειτουργίας για όλους.

Νέα Σμύρνη 4/11/14

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου