Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Διεθνές συνέδριο στις Βρυξέλλες για τη Γενοκτονία και τις σφαγές των Ελλήνων του Πόντου

Διεθνές συνέδριο με θέμα "Γενοκτονία και σφαγές των Ελλήνων της Μαύρης Θάλασσας: Το ζήτημα της αναγνώρισης των θυμάτων" θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, στις 20 και 21 Φεβρουαρίου 2014, στην αίθουσα του Palais des Académies στο Collège Belgique (Rue Ducale, 1, Β-1000 Bruxelles).

Το συνέδριο διοργανώνει η Βασιλική Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Καλών Τεχνών του Βελγίου.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, σκοπός του συνεδρίου είναι να προβληματίσει το ακροατήριο και να αναπτύξει το θέμα των Γενοκτονιών και των Σφαγών, αναλύοντας τη συγκεκριμένη περίπτωση, των Ελλήνων της Μαύρης Θάλασσας (ίσως τη λιγότερη γνωστή στο ευρύ κοινό), η οποία περιλαμβάνει όλες τις παραμέτρους για να ξεκινήσει μια συζήτηση. Στο πλαίσιο αυτό, το διήμερο συνέδριο των Βρυξελλών, θα εστιάσει σε αυτό που ορισμένοι αποκαλούν την «Γενοκτονία των Ποντίων" κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, δηλαδή την σφαγή 360.000 ανθρώπων από τον Πόντο.

“ΙΩΝΕΣ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ”: «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΠΟΧΕΣ ΚΡΙΣΕΩΝ»


 Στην αίθουσα  του Συλλόγου, Σαράντα Εκκλησιών 61, την Πέμπτη 30/01/2014, ώρα 6.30 μ.μ., έλαβε χώρα, με μεγάλη επιτυχία, η εκδήλωση.

Ομιλητές ήσαν ο  Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Ν. Σμύρνης και  Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Δήμο Ν. Σμύρνης Νίκος Α. Δεμερτζής και η Μαριλένα Πάσχου, Ψυχολόγος, Παιδαγωγική Σύμβουλος Λεόντειου Λυκείου Ν. Σμύρνης. Στην εκδήλωση παρέστησαν η υπεύθυνη Παιδείας, του Δήμου Ν. Σμύρνης, Ν. Γαλανοπούλου και ο Δημοτικός Σύμβουλος Γ. Κρικρής.

Στη φωτογραφία, στιγμιότυπο από τη εκδήλωση, επάνω αριστερά ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δ. Διαμαντόπουλος, στη μέση ο Ν. Δεμερτζής και δεξιά η Μ. Πάσχου.

Απεργούν την Πέμπτη οι υπάλληλοι των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρει: 


"Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με αφορμή τη συζήτηση την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014 στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών της προσφυγής για την αύξηση του ωραρίου εργασίας του Παιδαγωγικού Προσωπικού στους Παιδικούς Σταθμούς, αποφάσισε την προκήρυξη 24ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ για όλο το προσωπικό των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.