Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΣΤΕΦΟΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Ο Νίκος Στέφος δήλωσε πως θα απέχει μέχρι τις εκλογές από τα δημοτικά συμβούλια, διότι στο τελευταιο δημοτικό συμβούλιο έγιναν τα εξής:

Ο Νίκος Στέφος υποστήριζε ότι αφού έχει διασπαστεί ο συνδυασμός Κουτελάκη-Τζουλάκη, που αυτήν τη στιγμή είναι στη δημοτική αρχή, τίθενται σοβαρά πολιτικά ζητήματα που άπτονται της θεσμικής νομιμοποίησης και της δημοκρατικής λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου. Κι απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο, τον ρώτησε αν προτίθεται να προχωρήσει στην αντικατάσταση από τις έμμισθες αντιδημαρχίες των κ.κ. Κουτελάκη και Ιακωβάκη και των υπόλοιπων συμβούλων  που ναι μεν δεν τον υποστηρίζουν πια, αλλά συνεχίζουν να βρίσκονται σε έμμισθες θέσεις στα Νομικά Πρόσωπα και της επιτροπές του Δήμου. Στην ερώτηση αυτή, ο δήμαρχος απάντησε: 
"Θα το σκεφτώ και θα μου επιτρέψετε να το αποφασίσω εγώ πότε θα το κάνω". 

ΣΤΡΟΦΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ: Εναρκτήρια εκδήλωση


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9/2 στον κινηματογράφο Σπόρτιγκ η εναρκτήρια εκδήλωση της δημοτικής κίνησης ΣΤΡΟΦΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ εν όψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου.

Μεταδημότευση: Προθεσμία ως τις 14 Μαρτίου


 

Σύμφωνα με την Εκλογική Νομοθεσία οι ετεροδημότες μπορούν να ψηφίζουν στις Ευρωεκλογές 2014 στον τόπο διαμονής τους. Οι αιτήσεις για εγγραφή ή διαγραφή τους από τους ειδικούς καταλόγους ή για μεταδημότευση υποβάλλονται καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους. αλλά η προθεσμία λήγει στις 14Μαρτίου σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Επισημαίνεται όμως ότι για τις εκλογές Μαΐου 2014, οι εκλογείς που επιθυμούν να ψηφίσουν ως ετεροδημότες θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση μέχρι 14 Μαρτίου (δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει οι αιτήσεις, θα υπάρξει νέα ανακοίνωση) Το ίδιο ισχύει και για όσους μεταδημοτεύσουν μέχρι την 14η Μαρτίου.

Επισημαίνεται επίσης ότι, όπως προκύπτει από το άρθρο 95 της Εκλογικής Νομοθεσίας, οι ετεροδημότες δεν μπορούν να ψηφίσουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές στον τόπο διαμονής τους.

Στις εκλογές του Μαΐου 2014 διεξάγονται μαζί αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές. Οι ετεροδημότες εκλογείς ψηφίζουν για ανάδειξη μελών του Ευρωκοινοβουλίου στον τόπο διαμονής τους, (στα κοινά τμήματα).

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στον τόπο της βασικής τους εγγραφής.

ΚΟΠΗ ΠΙΤΤΑΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας  του Τμήματος Νεότητας Νέας Σμύρνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 11.00 π.μ. στην Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του 4ου Δημοτικού Σχολείου επί των οδών Κράτητος και Αποστολάκη.