Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού από το Σύλλογο Ιμβρίων

Της Ευδοκίας Μαυρίδου

nea smyrniΤην Κυριακή 26 Απριλίου 2015 πραγματοποιήθηκε το Σεμινάριο Επαγγελματικού Προσανατολισμού που οργάνωσε ο Σύλλογος Ιμβρίων. Η Συμβουλευτική έλαβε χώρα στον 1ο όροφο του κτιρίου του Συλλόγου επί της Ελευθερίου Βενιζέλου και προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών φοιτητών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. 

Η διεξαγωγή της Συμβουλευτικής ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Τζένης Οικονομοπούλου, απόφοιτης του Παιδαγωγικού τμήματος του ΕΚΠΑ και ενεργού μέλους του Συλλόγου Ιμβρίων. Φοιτητές από διάφορα τμήματα της Ελλάδας, ΑΕΙ, ΤΕΙ και ιδιωτικά τμήματα, έδωσαν το παρόν στη συζήτηση για να ενημερωθούν για τα μεταπτυχιακά προγράμματα, τη σημασία του πτυχίου σήμερα, την αγορά εργασίας, την σύνταξη του βιογραφικού σημειώματος, τις σπουδές στο εξωτερικό, την πρακτική άσκηση και για πολλά άλλα θέματα. 
Κατά τη διάρκεια της Συμβουλευτικής Επαγγελματικού Προσανατολισμού οι φοιτητές είχαν επίσης την ευκαιρία να απολαύσουν μια διάλεξη από τον Βίκτωρα Κούκη, ψυχολόγο και ειδήμων στις Συμβουλές Καριέρας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕ). Ο κύριος Κούκης παρείχε χρήσιμες συμβουλές στο κοινό και αργότερα δέχθηκε διάφορες ερωτήσεις σχετικά με τις σπουδές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Στο εν λόγω event συμμετείχαν εξίσου ως ομιλητές η Βαλέρια Αντωνοπούλου, η Μαρία Γκούλτα και η Τζένη Οικονομοπούλου.

nea smyrni

Η κυρία Αντωνοπούλου ως απόφοιτος του τμήματος τουρκικών και ασιατικών σπουδών αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον που παρουσιάζει το τμήμα αυτό και παρότρυνε τους φοιτητές να παρακολουθήσουν μαθήματα εκεί εάν επιθυμούν να λάβουν γνώσεις της τουρκικής γλώσσας και κουλτούρας.

Η κυρία Γκούλτα, έχοντας ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό της στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, εστίασε στη σημασία των επαγγελμάτων του πρωτογενούς τομέα στη σημερινή εποχή και έδωσε έμφαση στην αξία της καινοτομίας.

Τέλος, η δεσποινίς Τζένη Οικονομοπούλου μοιράστηκε την φοιτητική της εμπειρία με το κοινό, παρείχε μερικά tips για όσους σπουδάζουν ακόμη και υπογράμμισε την σπουδαιότητα της πρακτικής εργασία, του Erasmus και της σωστής επιλογής μαθημάτων μέσα στη σχολή.

Μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων οι παρευρισκόμενοι χειροκρότησαν τους ομιλητές και βγήκαν πιο «πλούσιοι» από την αίθουσα της εκδήλωσης. Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν στο Σύλλογο Ιμβρίων για αυτή την όμορφη και χρήσιμη πρωτοβουλία του!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου