Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Το Είμαι και το Έχω

nea smyrni, alexia iliadou

Έχω όλο και λιγότερο χώρο να γράφω στην 1η σελίδα· όλοι θέλουν 1η σελίδα. Αυτό μου δίνει την ευκαιρία να δείξω πως δεν χρειάζεσαι τίποτα «πολύ» για να κάνεις ή να πεις αυτό που θέλεις. Όσο στενόχωρες κι αν είναι οι καταστάσεις, όσο λίγο κι αν «έχεις» από το κάθε τι, αυτό που μετράει είναι η άνεσή σου να προσαρμόζεσαι χωρίς να βαρυγκωμάς , εκφράζοντας με τα όποια μέσα σου αναλογούν την κάθε στιγμή αυτό που «είσαι».

Δεν πρέπει να φοβόμαστε τη λιτότητα των πραγμάτων, στην πραγματικότητα η ομορφιά εναπόκειται στην λιτότητα.

Δεν πρέπει να φοβόμαστε γενικώς: ο φόβος το μόνο που κάνει είναι να σε κρατάει πίσω, να εμποδίζει την εξέλιξή σου. Δίχως την τροχοπέδη του φόβου, εκτός από το ότι δρας πιο άμεσα και πιο αποτελεσματικά, τα πράγματα πολύ συχνά αυτοδιευθετούνται κιόλας όταν δεν τα φοβόμαστε. Ως δια μαγείας.

Γιατί αυτό που υπαγορεύει την πορεία της ύπαρξής μας δεν είναι ούτε το τι έχουμε, ούτε βέβαια το τι μπορεί να χάσουμε –όλα κάποια στιγμή θα τα χάσουμε έτσι κι αλλιώς, κι αυτό δεν είναι κακό, είναι αλλαγή, είναι ταξίδι.

Το μόνο που έχει σημασία είναι το τι «είσαι». Κι αυτό θέλει μόνο πίστη, ειλικρίνεια και θάρρος. Όχι πολλά υλικά «μέσα», που πολλές φορές αποδεικνύονται έως και βαρίδια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου