Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

"Κοινή Φασαρία"

"Κοινή Φασαρία"

Η συνδημότισσα μας, Πηνελόπη Παπαδημητρίου, μας έστειλε μία αγανακτισμένη επιστολή περί... κοινής φασαρίας, και την δημοσιεύουμε, μαζί με ένα σχόλιο που είδαμε σχεδόν ταυτόχρονα στο Facebook από άλλη Νεοσμυρνιώτισσα: 

-----

Επιτέλους καλοκαίριασε (είχαμε αρχίσει να ανησυχούμε μετά τα τελευταία μπουρίνια!) και εκτός από το φυλλοκάρδι μας,
ανοίξαμε και τις μπαλκονόπορτες του σπιτιού μας,
δυναμώσαμε την ένταση της τηλεόρασής μας για να ακούγεται ο αγώνας στη βεράντα καθώς θα μας χτυπάει το βραδινό ανακουφιστικό αεράκι,
καλέσαμε τους φίλους μας να συζητήσουμε εντόνως για τα επίκαιρα,
κάναμε τα γενέθλια του παιδιού καλώντας όλον τον παιδικό σταθμό,
εκνευριστήκαμε με εκείνο το άδικο σφύριγμα του διαιτητή,
ανάψαμε και την ψησταριά για εκείνο το πολυπόθητο bbq με φιλαράκια, αλλά...

Παιδιά!!....

Υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι (ναι κι όμως, υπάρχουν και κυκλοφορούν ανάμεσά μας) που ΔΕΝ είναι υποχρεωμένοι ούτε να «παρακολουθούν» ποδόσφαιρο, ούτε να ακούνε τις μεταμεσονύχτιες συζητήσεις που σας απασχολούν όσο τίποτα άλλο στον κόσμο, ούτε να συμπάσχουν μαζί σας για την άδικη εγκατάλειψη από τον/την γκόμενο/α ακούγοντας στην διαπασών Καρρά αλλά ούτε να «χορταίνουν» με τα κοψίδια σας, γιατί απλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ!

Ναιιι, καλά ακούσατε! Όλοι λίγο-πολύ στις γειτονιές μας έχουμε κάποιον/κάποιους που δεν νοούν να καταλάβουν ότι δεν διαμένουν σε κάποιο ερημικό χωριό που το ένα σπίτι απέχει χιλιόμετρα από το άλλο, αλλά σχεδόν συμβιώνουν ακόμα και σε απόσταση «μεσοτοιχίας» με ανθρώπους που το μόνο που θέλουν είναι η ησυχία τους.

Ας σεβαστούμε ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ τους αυτό ακολουθώντας τον κανόνα για τις ώρες κοινής ησυχίας και συμβίωσης, ανεξάρτητα αν είναι Δευτέρα ή Σάββατο. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν συμπολίτες/συνδημότες, κοινώς γείτονες που ΝΑΙ, εργάζονται ακόμα και την Κυριακή. Σ’εσένα το λεω που το Σάββατο «πάρταρες» στην βεράντα σου και την Κυριακή σηκώθηκες χαλαρά να κάνεις τα ψώνια σου.

Δεν μπορώ να προβλέψω την πορεία της χώρας μας (αν και είναι σχεδόν προβλέψιμη), αυτό όμως που είναι σίγουρα καταστροφικό τόσο για εμάς, όσο και γι' αυτά που μεταλαμπαδεύουμε στις επόμενες γενιές είναι η πραγματική έννοια της λέξης ΣΕΒΑΣΜΟΣ! Αν δεν μπορείς να την κατανοήσεις, τότε καλά θα κάνεις να πας να ζήσεις σ’ένα βουνό και να μας αφήσεις να κάνουμε την δίαιτά μας με την ησυχία μας!

Παπαδημητρίου Πηνελόπη

----

Και το σχόλιο στο Facebook:

Η κυρία που καθαρίζει ένα διαμέρισμα τής απέναντι πολυκατοικίας κάθε Παρασκευή, μετά την αποχώρηση της ιδιοκτήτριας (γύρω στις 10π.μ.) βάζει τέρμα μουσική τύπου "μάντρα μεταχειρισμένων σπορ αυτοκινήτων στο Κορωπί στα τέλη νάηντιζ αρχές ζήροους". Της αρέσει πολύ και η Ριάνα. Εγώ πλέον όχι απλώς το έχω συνηθίσει, το ψιλοπεριμένω θα έλεγα. "Please don't stop the music" και αγκαλιάζω τον ποπ εαυτό μου.

----

Να σχολιάσουμε κι εμείς λίγο τα αυτοκίνητα που περνούν με τα καψουροτράγουδα στη διαπασών 4 η ώρα το μεσημέρι, 5 η ώρα το πρωί... "Έρως ανίκατε μάχαν", καταλαβαίνουμε, αλλά τ' αυτάκια μας... Έλεος!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου