Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

4 συλλήψεις στη Νέα Σμύρνη για διακεκριμένη φθορά δημόσιας περιουσίας

Τέσσερις νεολαίους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνέλαβε σήμερα γύρω στις 23.30 περιπολικό έξω από τα σχολεία της Νέας Σμύρνης στην οδό Αγνώστων Μαρτύρων.


Οι τέσσερις νέοι είναι όλοι φοιτητές και φοιτήτριες γύρω στα είκοσι και είχαν δώσει ραντεβού για να πάρουν το τραμ και να πάνε στην Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης για να ετοιμάσουν πανό για τις αυριανές κινητοποιήσεις στα σχολεία της Νέας Σμύρνης.

Περιπολικό τούς σταμάτησε και τους μετέφερε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Αρχικά η αστυνομία ενημέρωσε νομικούς και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που ήρθαν σε επικοινωνία με το ΑΤ Νέας Σμύρνης ότι θα γίνει μόνο εξακρίβωση στοιχείων. Αργότερα όμως εμφανίστηκε αξιωματικός της ΕΛΑΣ από τα "κεντρικά" και το σκηνικό άλλαξε αμέσως.

Αντί για εξακρίβωση στοιχείων δόθηκε εντολή για το σχηματισμό δικογραφίας με την κατηγορία της ρύπανσης δημόσιου χώρου. Η μόνη υποχωρητικότητα που έδειξε ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ από τα "κεντρικά" είναι να μην οδηγήσει τους τέσσερις συλληφθέντες στο αυτόφωρο, αλλά να τους αφήσει ελεύθερους με προφορική εντολή εισαγγελέα. 

Οι διαμαρτυρίες των δημοτικών συμβούλων τριών δημοτικών παρατάξεων ("Μια Πόλη Ανάποδα", που συμμετέχει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, "Στροφή", που συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ και "Λαϊκή Συσπείρωση" που συμμετέχει το ΚΚΕ), των εκπροσώπων της Λαϊκής Συνέλευσης Πλατείας Νέας Σμύρνης, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΣΥΡΙΖΑ και του δημάρχου Νέας Σμύρνης για το μη σχηματισμό δικογραφίας δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα. Ο αστυνομικός διευθυντής από τα "κεντρικά" ήταν αμετάκλητος. Προφανώς και αυτός εκτελούσε... οδηγίες.

Η νευρικότητα της ΕΛΑΣ μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι δύο σχολικά συγκροτήματα της Νέας Σμύρνης τελούν υπό κατάληψη και σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται εισαγγελική παρέμβαση το πρωί της Πέμπτης. 

Τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι αφέθησαν με προφορική διαταγή εισαγγελέα, αλλά και με την κατηγορία "διακεκριμένης φθοράς δημόσιας περιουσίας".

Πηγή: Η Αυγή

 Καταγγελία της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ “ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ” για τη σύλληψη των 4 μελών της στη Ν. Σμύρνη


Τέσσερις νέοι φοιτητές, μέλη της ΠΟΛΗΣ ΑΝΑΠΟΔΑ, συνελήφθησαν από δύο περιπολικά στη Νέα Σμύρνη το βράδυ της Τρίτης με τη κατηγορία ότι έγραφαν συνθήματα για την σημερινή αντιφασιστική συγκέντρωση.

Παραπέμπονται στον εισαγγελέα με την κατηγορία της διακεκριμένης φθοράς δημόσιας περιουσίας για αναγραφή συνθημάτων.
  • Την ώρα που ο κόσμος της εργασίας, οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ και πολλοί άλλοι κλάδοι βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις.
  • Την ώρα που Σχολεία της γειτονιάς μας, αλλά και αλλού, είναι σε κατάληψη με τους μαθητές να διεκδικούν πραγματική δωρεάν δημόσια παιδεία για όλους.
  • Λίγες μέρες μετά την αποτρόπαια δολοφονία του 34χρονου αντιφασίστα μεταλλεργάτη και μουσικού Παύλου Φύσσα από χρυσαυγίτη.
  • Μέσα σε ένα κλίμα τρομοκρατίας από την πλευρά της κυβέρνησης και της αστυνομίας με τόνους δακρυγόνα, συλλήψεις και τραυματισμούς διαδηλωτών στη μεγαλειώδη συγκέντρωση του Κερατσινίου με αφορμή τη δολοφονία.
  • Την παραμονή της μεγάλης λαϊκής αντιφασιστικής κινητοποίησης, οι 4 σύντροφοί μας παραπέμπονται για “φθορά δημόσιας περιουσίας”, από αυτούς που την ξεπουλάνε σαν να ήταν δική τους, από αυτούς που πουλούν την Ελλάδα σαν οικόπεδο.
Η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο τρομοκράτησης αγωνιστών. Είναι μέρος της ολομέτωπης επίθεσης απέναντι, στους απεργούς καθηγητές, στους μαθητές που παλεύουν για δημόσια δωρεάν παιδεία, στους φοιτητές, στους αντιφασίστες σε καθένα από μας που ορθώνει το ανάστημα του απέναντι στην πολιτική τους.

Η οδηγία είναι σαφής: Μηδενική ανοχή
Ο στόχος είναι σαφής: Να χτυπήσουν την Αριστερά, την αντιφασιστική πάλη, το εργατικό και λαϊκό κίνημα, όλους όσους παλεύουν για να ανατρέψουν την βάρβαρη επίθεση κεφαλαίου - ΕΕ - ΔΝΤ

Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ, ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου