Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΤΕΓΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ-ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗ Ν. ΣΜΥΡΝΗ

Μια πρωτοβουλία από τη Λαϊκή Συνέλευση Ν. Σμύρνης 

που μαζί με άλλες συλλογικότητες θέλουν να δημιουργήσουν 

ένα ιατρείο-φαρμακείο αλληλεγγύης στη Ν. Σμύρνη

Η δημόσια και δωρεάν υγεία έχει καταρρεύσει, όπως και το κοινωνικό κράτος γενικότερα λόγω των καταστροφικών πολιτικών της λιτότητας.  Η ανεργία πλησιάζει το 30% ενώ οι ανασφάλιστοι ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ.
Σήμερα λοιπόν παρά ποτέ, τα ιατρεία-φαρμακεία αλληλεγγύης είναι μια αναγκαιότητα.Ήδη λειτουργούν σε αρκετές περιοχές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, αλλά και μικρότερων επαρχιακών πόλεων.
Είναι μέρη όπου γιατροί προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους προς άπορους και ανασφάλιστους και όπου επίσης αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να βρουν το φάρμακο, που τους συνταγογράφησε ο γιατρός τους.

Ένα ιατρείο-φαρμακείο αλληλεγγύης έχει πολλά έξοδα για να λειτουργήσει σωστά. Θα ήταν λοιπόν πολύ σημαντικό αν δεν υπήρχε το κόστος του ενοικίου.

Γι' αυτό γίνεται έκκληση σε όποιον συμπολίτη-συμπολίτισα, φίλο-φίλη έχει κάποιο ισόγειο χώρο-μαγαζί, σπίτι που δεν το νοικιάζει και μπορεί να το παραχωρήσει -για όσο διάστημα δεν το χρειάζεται- να χρησιμοποιηθεί ως ιατρείο-φαρμακείο αλληλεγγύης.
e-mail συνεννόησης: thaliaph@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου