Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Διάθεση Εσόδων από το 1ο Φιλανθρωπικό Τουρνουά Αθλοπαιδιών


Μια ξεχωριστή Πράξη Ζωής για το Φιλανθρωπικό Σωματείο Προστασίας Παιδιού «Άγιος Πολύκαρπος», που εξειδικεύεται στη φροντίδα και τη φιλοξενία παιδιών με σοβαρά προβλήματα και νεαρών ατόμων μέχρι την ηλικία των 18 ετών, που προέρχονται από οικογένειες οι οποίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο μεγάλωμα τους λόγω σοβαρών κοινωνικών & οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. 

Όλοι εμείς εθελοντές του δικτύου Πράξεις Ζωής προσκαλέσαμε ομάδες από την πόλη της Νέας Σμύρνης  και γειτονικών δήμων για την συμμετοχή τους σε ένα φιλικό τουρνουά αθλοπαιδιών για την έμπρακτη υποστήριξη & αγάπη στο Φιλανθρωπικό Σωματείο Προστασίας Παιδιού «Άγιος Πολύκαρπος». Στην διάρκεια του τουρνουά πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος αγορά όπου κληρώθηκαν προσφορές/χορηγίες από φίλους του δικτύου εθελοντών. Το ποσό που συγκεντρώθηκε (τρείς χιλιάδες εκατό ευρώ) με πολλή αγάπη το διαθέσαμε στο Φιλανθρωπικό Σωματείο «Άγιος Πολύκαρπος» για την ενίσχυση των σκοπών του.  

Στο όμορφο και ζεστό σπίτι του Αγίου Πολυκάρπου την Πέμπτη 21/11 εθελοντές του δικτύου διέθεσαν το ποσό που συγκεντρώθηκε από την λαχειοφόρο αγορά του φιλανθρωπικού τουρνουά. Ο φάκελος με το προσφερθέν ποσό παρεδόθη Τιμής Ένεκεν από τον Πρόεδρο του Δικτύου Εθελοντών Πράξεις Ζωής κο Παπαδάτο στον Πρόεδρο του Δ.Σ. του αθλητικού ομίλου «Ο Μίλων» κο Ράπτη, που μαζί με τους προπονητές του Μίλωνα ανταποκρίθηκαν με αγάπη στο κάλεσμα και στην ευγενική παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων για την υλοποίηση του  τουρνουά. Ξεχωριστή αναφορά και θερμές ευχαριστίες στον προπονητή μπάσκετ κο Άγγελο Σίννη & κο Σουργιά Τάκη για την άρτια τεχνική και οργάνωση των αγώνων.  

Με την σειρά του ο Πρόεδρος κος Ράπτης παρέδωσε τον φάκελο με την δωρεά στον Αντιδήμαρχο του Δήμου Νέας Σμύρνης & Γενικό Γραμματέα του Φιλανθρωπικού Σωματείου “Άγιος Πολύκαρπος” κο Αθανασίου.  
Η συγκεκριμένη Πράξη Ζωής, αποτελεί μια ξεχωριστή ευκαιρία για την αναγνώριση της αξίας και της σημασίας των εθελοντικών δραστηριοτήτων σε συνεργασία με φορείς του αθλητισμού, οι οποίες μπορεί να πάρουν διάφορες μορφές και διαστάσεις με βάση τις αξίες, αρχές και την κοινωνικό -οικονομική και πολιτισμική δομή της κοινωνίας.

Λίγα λόγια για το Δίκτυο Εθελοντών Άμεσης Κοινωνικής Δράσης «Πράξεις Ζωής» (http://www.praxeiszois.org)

Οι “Πράξεις Ζωής” δημιουργήθηκαν από μια ομάδα εθελοντών τον Νοέμβριο του 2010  με κοινωνικές ευαισθησίες κι αγάπη στον άνθρωπο. Ήταν ο πρώτος πυρήνας  ενός Δικτύου Εθελοντών Άμεσης Κοινωνικής Δράσης με κύριο σκοπό την εκπλήρωση κοινωφελών σκοπών σε άτομα & ομάδες ατόμων με απειλητικές ασθένειες και «ευπαθείς» κοινωνικές ομάδες. 
Οι “Πράξεις Ζωής” δεν έχουν σκοπό την πραγματοποίηση κερδών, αφού  δημιουργήθηκαν ως Δίκτυο Εθελοντών Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα.

Μέσω του Δικτύου Εθελοντών  Σχεδιάζουμε, Συντονίζουμε, Προγραμματίζουμε & Υλοποιούμε την Προσπάθεια για Ουσιαστικά Αποτελέσματα Αληθινών Πράξεων Ζωής. Υπηρετούμε με κάθε τρόπο την ανάγκη Προσφοράς & Αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας και στο κοινωνικό σύνολο στην Αθήνα & στην Περιφέρεια. Το Δίκτυο των Εθελοντών της Περιφέρειας υποστηρίζεται από τους Αγγελιοφόρους υπό την καθοδήγηση της ομάδας διοίκησης.

Με Δεδομένες τις παραπάνω παραμέτρους προσπαθούμε κι επιδιώκουμε να τολμάμε και να ενεργούμε άμεσα, μεθοδικά, αποφασιστικά μέσα από  τη συμμετοχή των Εθελοντών για Κάθε  Πράξη Ζωής. Το Δίκτυο Εθελοντών “Πράξεις Ζωής” για την υλοποίηση των δράσεων βασίζονται αποκλειστικά,  στις συνδρομές και τις δωρεές υποστηρικτών, στην εθελοντική εργασία και τις προσφορές φίλων.

Μπορείτε να γνωρίσετε και να διαδώσετε τις δράσεις μας και μέσα από το facebook στη σελίδα: www.facebook.com/praxeiszois. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα: 210 93 47 311 – 6956 096 115 ή στο email : info@praxeiszois.org.

Τμήμα Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων
«Πράξεις Ζωής»
Δίκτυο Εθελοντών Άμεσης Κοινωνικής Δράσης
Tηλ: 210 93 47 311 – 6956 096 115


     


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου