Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

ΥΠΕΣ: 100 εκ. ευρώ για έργα υποδομής στην Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση από την ΕΤΕπ

Πραγματοποιήθηκε η τελετή υπογραφής των δανειακών συμβάσεων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, του Ελληνικού Δημοσίου και εμπορικών τραπεζών. Το  συνολικό  ύψος των συμβάσεων ανέρχεται στα 550 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 100 εκ. ευρώ θα χορηγηθούν για τη χρηματοδότηση έργων υποδομής στην Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.

Στο χαιρετισμό του ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης επεσήμανε ότι πρόκειται για «ένα νέο μηχανισμό ενδιάμεσης χρηματοδότησης μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, ο οποίος θα προσφέρει τη δυνατότητα στους ΟΤΑ για επενδύσεις σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, όπως οι μεταφορές, η αποκατάσταση οδικών δικτύων, η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, οι υποδομές εκπαίδευσης, η προβολή και διατήρηση της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς, η αποκατάσταση δημοσίων κτηρίων, η συμπαραγωγή ενέργειας, η ενεργειακή απόδοση και η ανάπτυξη τουριστικών υποδομών».

Πρόσθεσε δε ότι ο σκοπός του εν λόγω προγράμματος είναι η διευκόλυνση και η επιτάχυνση των επενδύσεων σε τομείς όπως οι παραπάνω, οι οποίοι συνιστούν προτεραιότητα, σύμφωνα με το σχεδιασμό και τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ έδωσε ξεχωριστή έμφαση «στη καθοριστική συμβολή που μπορεί να έχει το χρηματοδοτικό αυτό πρόγραμμα, σε ότι αφορά στην προώθηση και την εύρυθμη λειτουργία του σημαντικού θεσμού των ΣΔΙΤ στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου