Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

"Ξαφνικός θάνατος" στους Δήμους - Λουκέτα σε εταιρείες και νομικά πρόσωπα και άμεση απόλυση υπαλλήλων

  • Λ. Γρηγοράκος: Αν πάμε σε απολύσεις θα πάμε σε καταργήσεις οργανισμών
  • Οι Δήμοι είναι πλέον η μεγάλη δεξαμενή για απολύσεις και διαθεσιμότητα στο δημόσιο
  • Ανέβαλε η Τρόικα τη συνάντηση με Μητσοτάκη χωρίς να δώσει εξηγήσεις
  • Καταιγιστικές αναμένεται να είναι οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά στην κινητικότητα, αλλά κυρίως στις απολύσεις από φορείς των Δήμων.

Όπως ξεκαθάρισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο υπουργός αναπληρωτής Εσωτερικών Λ. Γρηγοράκος μόνο από τον κύριο κορμό των ΟΤΑ δεν θα υπάρξουν απολύσεις. Δεν κινδυνεύουν δηλαδή μόνο οι υπάλληλοι που υπάγονται στον σκληρό πυρήνα των Δήμων. Για όλους τους υπόλοιπους δεν είναι απλά ανοιχτό το ενδεχόμενο διαθεσιμότητα, αλλά και της απόλυσης.

Σε ό,τι αφορά στον κύριο κορμό των ΟΤΑ ο κ. Γρηγοράκος ανέφερε πως η διαδημοτική κινητικότητα φαίνεται να λειτουργεί και πως δεν θα υπάρξουν άνθρωποι που θα χάσουν τη θέση τους.
Αντίθετα σε ό,τι αφορα στις απολύσεις ο υπουργός δεν είχε καθόλου ευχάριστα νέα για όσους υπηρετούν σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού ή Δημοσίου Δικαίου στους ΟΤΑ, αλλά και σε Ανώνυμες Εταιρείες των ΟΤΑ.

“Αν πάμε σε απολύσεις, θα πάμε σε καταργήσεις οργανισμών”, είπε ο κ. Γρηγοράκος αφήνοντας διάπλατα ανοιχτή την τακτική... ξαφνικού θανάτου αλά ΕΡΤ.

Όπως είπε ο υπουργός η κατάργηση ενός οργανισμού σημαίνει απόλυση των εργαζόμενων σε αυτόν.
Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση ο κ. Γρηγοράκος είπε πως πρέπει να γίνει άμεσα, ως το τέλος του χρόνου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί, όπως είπε, και τόνισε πως οι αλλαγές θα φέρουν ένα πιο αποτελεσματικό κράτος σχολιάζοντας πως η σημερινή κατάσταση πρέπει να “μαζευτεί”.

Όλα αυτά, λίγες μόνο ώρες πριν την νέα συνάντηση Μητσοτάκη-Τρόικας με τους δανειστές να απαιτούν άμεσο καθορισμό των προς διαθεσιμότητα και απόλυση υπαλλήλων ως τα τέλη του έτους.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου