Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Δεν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος ο Α. Νεφελούδης


Ο Α. Νεφελούδης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΠΕΡΜΟΛΟΓΙΑ 
ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ 

Για να ησυχάσουν όσοι ανησυχούν και να ξέρουν όσοι με εκτιμούν

Εδω και καιρό έχω πάρει τις αποφάσεις μου σχετικά με τις εκλογές για τον Δήμο της Νέας Σμύρνης. Αυτές τις έχω ανακοινώσει σε όλους τους συνεργάτες μου, στην Δημοτική Κίνηση, στους φίλους και σε πολιτικές δυνάμεις που μου έκαναν την τιμή να ρωτήσουν τις προθέσεις μου και να συμβουλευτούν την γνώμη μου. Αυτό θα κάνω και τώρα απαντώντας έτσι και σε διάφορους καλοθελητές που συνεχίζουν να ζούν σε ένα φαντασιακό περιβάλλον και μέσα από αυτό να δημιουργούν εικόνες και φήμες.

Ασχολούμαι με τα "κοινά" της πόλης μας (την αισθάνομαι ως πόλη μου, παρ' ότι δεν μένω πια εκεί από πολλά χρόνια), ενεργά ως αιρετός από το 1986 και ως απλός πολίτης από πολύ παλαιότερα. Ποτέ δεν ασχολήθηκα έχοντας στο μυαλό μου ότι το να είμαι αιρετός ήταν το επάγγελμα μου, ποτέ δεν αισθάνθηκα ότι ήταν "γραφτό" για μένα να εκλέγομαι για να υπηρετώ την πόλη μου. Πάντα είχα στο νου μου την ανιδιοτελή συμμετοχή, με κέντρο τις απόψεις μου -άλλοτε σωστές, άλλοτε λάθος- αλλά πάντως με κριτήριο το καλό όλων των κατοίκων της.

Με ενδιέφερε πάντα η επιστήμη και η δουλειά μου, γιατί μου προξενεί "φλύκταινες" το να είμαι άεργος και ως μόνο επαγγελμά μου να έχω την πολιτική στην αυτοδιοίκηση, πράγμα πολύ επικίνδυνο για αδιαφανείς διολησθήσεις. Η αυτοδιοίκηση ήταν και είναι το επαγγελματικό και επιστημονικό μου "ψώνιο" γι' αυτό και θα συνεχισω να υπηρετώ.

Από την άλλη πιστεύω απόλυτα ότι η εκλογή στην θέση του αιρετού δεν μπορεί να είναι μιά ισόβια θέση, δεν μας έχει τάξει κανείς να είμαστε αιρετοί, κατά συνέπεια δεν καταλαβαίνω, ή μάλλον καταλαβαίνω αλλά "θου Κύριε φυλακείν το στόματι μου" παλινορθωτικές διαθέσεις των δεινοσαύρων της πολιτικής πραγματικότητας της πόλης μας. Θεωρώ πως πρέπει να δοθεί η δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να εκπροσωπήσουν τις ιδέες τους, να απαλλαγούν από το παλαιό πολιτικό προσωπικό που σε ένα βαθμό αποτέλεσε κατάρα για τον δήμο μας.

Εγω παρ' ότι δεν ανήκα σε αυτότο μοντέλο και ούτε αισθάνομαι δεινόσαυρος της πολιτικής, παίρνω την απόφαση της μη εμπλοκής μου σε αυτές τις εκλογές. Καλό θα ήταν αυτή να ήταν η πολιτική στάση και άλλων και κυρίως όσων έχουν διατελέσει δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι για πάνω από τρείς τετραετίες. Νισάφι, ό,τι είχαν να προσφέρουν το πρόσφεραν και έχουν κριθεί γι' αυτό.

Θα είμαι παρών στις εξελίξεις σε όλες τις τοπικές και όχι μόνο διεργασίες για να μπορέσω να συμβάλω και εγώ στην ενίσχυση του απαραίτητου για την πόλη μας ρεύματος αλλαγής, ρήξης και ανατροπής όλης της φαύλης και αναποτελεσματικής πορείας των δημοτικών αρχών της πόλης μας και στην διαμόρφωση ενός πλειοψηφικού ρεύματος που θα σηματοδοτήσει μιά νέα πορεία για την πόλη, σε ριζοσπαστική και προοδευτική κατεύθυνση, στην κατεύθυνση της συμμετοχής των πολιτών, της αλληλεγγύης και της διαφάνειας.

Εύχομαι σε όλους και όλες καλό ταξίδι στην αιρετή περιπέτεια για την αυτοδιοίκηση στη πόλη μας και πάνω απ' όλα ανιδιοτέλεια και αλληλεγγύη, η πόλη πρέπει να θέσει ένα τέρμα στους δεινόσαυρους που την απειλούν εκ νέου...

Καλές γιορτές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου