Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΑΛΙΜΟΥ - ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΛ.ΦΑΛΗΡΟΥ


Σχεδόν ένα μήνα από το άνοιγμα των σχολείων και η κατάσταση παραμένει προβληματική.
Μια σειρά αποφάσεων του Υπουργείου Παιδείας, που αφορούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, έχουν σήμερα ως αποτέλεσμα:
  • Σχολεία να μην λειτουργούν με ολοήμερα τμήματα ή να υπολειτουργούν ή να λειτουργούν μόνο για τις μικρότερες τάξεις, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στους εργαζόμενους γονείς.
  • Κλείνουν τμήματα ένταξης και ενισχυτικής διδασκαλίας
  • Εξακολουθούν οι συμπτύξεις τμημάτων και σχολείων
  • Παρά τις χιλιάδες μετατάξεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά κενά στη Β' ξένη γλώσσα, πληροφορική, μουσική κλπ
Έτσι βλέπουμε ότι στην ίδια περιοχή σχολεία να λειτουργούν με διαφορετικό πρόγραμμα, αλλού να γίνονται μαθήματα και αλλού όχι.

Εμείς οι γονείς των σχολείων του Αλίμου, της Νέας Σμύρνης  και του Παλαιού Φαλήρου εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας γι' αυτή την κατάσταση.
  • Ζητούμε την άμεση κάλυψη όλων των κενών (δασκάλων και ειδικοτήτων)
  • Να λειτουργήσουν επιτέλους τα ολοήμερα σχολεία με πλήρες ωράριο, για όλα τα παιδιά
  • Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στην απαξίωση και υποβάθμιση του Δημόσιου σχολείου. Για μια αναβαθμισμένη, ποιοτική, δημόσια δωρεάν Παιδεία.

----------
Την Κυριακή 6/10/2013 και ώρα 11.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων Γονέων και των τριών Ενώσεων στο Μουσικό Σχολείο Αλίμου (Κυθηρίων 69) προκειμένου να συντονιστούν καλύτερα και να προγραμματιστούν οι περαιτέρω κινήσεις μας. 
ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ 
ΑΝ ΔΕΝ ΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ Δ' ΑΘΗΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Επιτροπή Αγώνα Νέας Σμύρνης

Αυτές τις μέρες ακούμε πως θα γίνει νέο κούρεμα του χρέους, πως είμαστε στο τέλος του τούνελ κ.ά. Θέλουν με κάθε τρόπο να μας πείσουν πως τα μέτρα της κυβέρνησης-τρόικας-Ε.Ε. είναι προς όφελός μας!

Μισθοί και συντάξεις 300€, κατάργηση 8ωρου, Κυριακής αργίας, στρατιές ανέργων, τσάκισμα των κοινωνικών δομών σε Υγεία-Πρόνοια-Παιδεία, κατασχετήρια στις μικρές επιχειρήσεις. Την ίδια ώρα γίνονται προκλητικές φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο! Έτσι εννοούν την ανάπτυξη! Κέρδη για τα μονοπώλια, φτώχεια και εξαθλίωση για το λαό.

ΤΟΥΣ ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ!
Γιατί κοινή λύση και για τα μονοπώλια και για το λαό δεν υπάρχει!

Δεν ωφελεί η απογοήτευση, η απλή καταγγελία. Αυτή η στάση μας οδηγεί σε όλο και χειρότερη θέση.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ, ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ απέναντι στη φασιστική-ναζιστική-εθνικιστική δολοφονική συμμορία «Χρυσή Αυγή», που είναι το μακρύ χέρι της εργοδοσίας. Μόνο το οργανωμένο λαϊκό-εργατικό κίνημα μπορεί να τους απομονώσει, παλεύοντας ενάντια στα συμφέροντα που τους θρέφουν.

Ήρθε η ώρα τα σωματεία-οι φορείς-οι επιτροπές αγώνα στη γειτονιά να γίνουν μαζικά με τη συμμετοχή όλων! Προσπερνάμε τον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό που κρατά το κίνημα σε κατάσταση εκφυλισμού!

Για να ανατρέψουμε τα μέτρα εξαθλίωσης δεν αρκεί ο αγώνας να γίνεται μόνο ενάντια στην εκάστοτε κυβέρνηση. Με τον κοινό αγώνα εργαζομένων σε όλους τους κλάδους-άνεργων-συνταξιούχων-μικρών επαγγελματιών παλεύουμε ενάντια στο σύνολο της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ που ενισχύει τα μονοπώλια τσακίζοντας τα δικαιώματα και τις ζωές μας!

Προετοιμάζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 5/10 στους τόπους δουλειάς, στη γειτονιά μας, στα σχολεία των παιδιών μας!

ΩΣ ΕΔΩ! ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 5/10 ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ Η ΑΘΗΝΑ!
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11 Π.Μ. ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ


Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (παράρτημα Καλλιθέας, Ν. Σμύρνης)
Εργαζόμενοι του Σωματείου Τηλεπικοινωνιών (ΣΕΤΗΠ)
Ιδιωτικοί Υπάλληλοι (ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Α.Ε. & ΓΡΑΦΕΙΩΝ)
Εργαζόμενοι στον επισιτισμό (ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ)

Εργαζόμενοι στο χρηματοπιστωτικό (ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ)
Εργαζόμενοι ΟΤΑ Ν. Σμύρνης (ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ)
Επιτροπή Ανέργων Ν. Σμύρνης Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Ν. Σμύρνης (ΟΓΕ)
Επιτροπή Συνταξιούχων Ν. Σμύρνης (Σωματείο Καλλιθέας- Ν. Σμύρνης)
Επιτροπή ΠΑΣΕΒΕ Ν. Σμύρνης