Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΠΟΔΗΛΑΤΟΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ


Εκκίνηση της Κανονικής Λειτουργίας του Συστήματος Κοινόχρηστων Ποδηλάτων του Δήμου Νέας Σμύρνης


ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΩΡΑ 12:00 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

 

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης διοργανώνει την Κυριακή 27/10/2013 και ώρα 12:00 στην Κεντρική Πλατεία (κοντά στο σιντριβάνι) εκδήλωση με θέμα: 

«Αυτοματοποιημένο Σύστημα Κοινοχρήστων Ποδηλάτων Δήμου Ν. Σμύρνης»


H εκδήλωση αποσκοπεί στην ενημέρωση του κοινού για την εκκίνηση της κανονικής λειτουργίας του Συστήματος και στην αλληλεπίδραση των δημοτών, της ποδηλατικής κοινότητας και του ευρύτερου κοινού με τη Δημοτική Αρχή. Στην εκδήλωση θα διανεμηθούν αναμνηστικά μπλουζάκια, ενημερωτικό υλικό και συνδρομητικές κάρτες, ενώ ένας τυχερός θα φύγει με ένα καινούργιο ποδήλατο, το οποίο θα κληρωθεί. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ποδηλατοβόλτα.

Η δράση χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο μέσω του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015».


Επέστρεφε και παίρνε με

Ένα από τα «θέματα» των ημερών είναι αυτό που στίχοι του αλεξανδρινού ποιητή Κ. Π. Καβάφη «ταξιδεύουν» σε όλη την Αθήνα με λεωφορεία, τρένα, τραμ και μετρό. 

Σύμφωνα με την εκτελεστική διευθύντρια του Ιδρύματος Ωνάση, που διοργανώνει το όλο εγχείρημα, κα Αφροδίτη Παναγιωτάκου: «Είναι μια κίνηση που σηματοδοτεί τη δική μας στάση απέναντι στο έργο του Καβάφη και στο πώς θέλουμε να κυκλοφορεί το περιεχόμενο του αρχείου στο ευρύ κοινό. Η εικαστική γραμμή είναι αρκετά πιο ποπ και οι στίχοι απολύτως καταληπτοί και όπως κυκλοφορούν στην πόλη με τα μέσα μαζικής μεταφοράς μπορούν να αποδείξουν στο μη μυημένο κοινό πόσο οικείος ποιητής είναι ο Καβάφης, πώς μιλάει μέσα από πολλές διαδρομές -στην κυριολεξία στη συγκεκριμένη περίπτωση- και εκφράζει το πνεύμα της εποχής μας».