Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

ΚΑΙ ο Κουτελάκης υποψήφιος δήμαρχος;

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Τεχνικών Έργων και τέως Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Γιώργος Κουτελάκης έγραψε στο facebook σχετικά με την υποψηφιότητα του Σταύρου Τζουλάκη στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές τα εξής:

"Ο νυν Δήμαρχος κ.Τζουλάκης με πήρε τηλέφωνο και με ενημέρωσε ότι θα ανακοινώσει αύριο την υποψηφιότητα του στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές. Του είπα ότι εκτιμώ την κίνησή του να με ενημερώσει πριν την δημοσίευση ότι διασπά την παράταξη της πλειοψηφίας στο Δήμο με μερικούς ακόμα Δημοτικούς Συμβούλους του ΠA.ΣΟ.Κ.

Τον ενημέρωσα ότι η παράταξη που είναι στη Δημοτική Αρχή από το 1998 με την μεγάλη πλειοψηφία των εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων θα κατέβει στις Δημοτικές Εκλογές. Του ευχήθηκα ευγενικά καλή επιτυχία. Επίσης του είπα ότι η πόλη και οι πολίτες θα θυμούνται με συμπάθεια τα 4 χρόνια της Δημαρχείας του."

Παζάρι Αγάπης

Το Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου Παιδιού "Ηλιαχτίδα" σας προσκαλεί στο Παζάρι Αγάπης που διοργανώνει Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013, στην Κεντρική Πλατεία Νέας Σμύρνης, ώρα 10:00-15:00 (απέναντι από το Everest).

Παρακαλούνται όσοι έχουν πράγματα που δεν τα χρειάζονται και μπορούν να πουληθούν στο παζάρι, να τα φέρουν στα γραφεία της "Ηλιαχτίδας". Η προσφορά σας θα βοηθήσει πολύ.

Διεύθυνση: 2ας Μαΐου 5 στην Κεντρική Πλατεία Νέας Σμύρνης και ώρες 10:00-14:00 καθημερινά. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 9346139, 693 2274982

Χριστουγεννιάτικη γιορτή


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤοπΣΑ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ


Ο Δήμος Νέας Σμύρνης συμμετέχει και οργανώνει χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ πρόγραμμα κατάρτισης με στόχο την επαγγελματική αποκατάσταση ανέργων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαίδευση (θεωρητική και πρακτική) με επιδότηση καισυμβουλευτική υποστήριξη για εργασιακή προοπτική.

Το πρόγραμμα αφορά 78 άνεργους.



1. Άνεργους νέους/νέες από 18-25 ετών με κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ (τουλάχιστον 30άτομα)
2. Άνεργους ανεξαρτήτως ηλικίας (άνδρες και γυναίκες) με κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιδοτούμενη πρακτική και θεωρητική κατάρτιση-συμβουλευτική για τους τομείς:
  • Καθαριότητα-Ανακύκλωση
  • Παντεχνίτες (εργασία πρασίνου, μικρο - επισκευαστές, συντήρηση κλπ)
  • Βοηθητικό προσωπικό σε Κοινωνικές Υπηρεσίες
Για περισσότερες πληροφορίες:
Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, Ανδριανουπόλεως 18, Τηλέφωνο 213 2025893-894
Δευτέρα έως Παρασκευή από 10:00-13:00.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ



Το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Νέας Σμύρνης ανακοινώνει την προκήρυξη για:

  • 5 θέσεις ΔΕ βοηθών βρεφονηπιοκόμων και
  • 7 θέσεις ΥΕ βοηθητικών εργασιών

για σύμβαση εργασίας έως τις 31-08-2014 με δυνατότητα  παράτασης σε περίπτωση συνέχισης του προγράμματος ΕΣΠΑ.

Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές από την Κυριακή 22-12-2013 έως και 31-12-2013.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν τις αιτήσεις ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στην διεύθυνση «Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Νέας Σμύρνης», Ελευθερίου Βενιζέλου 18, Νέα Σμύρνη, Τ.Κ. 1721, υπ’ όψιν κας Στασινοπούλου
ή αυτοπροσώπως τις εργάσιμες ημέρες στα γραφεία του κέντρου.  

Ανακοίνωση
Αίτηση
Παράρτημα

Ο Σταύρος Τζουλάκης ξανά υποψήφιος δήμαρχος



Ο Σταύρος Τζουλάκης εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση:

Πριν από τρία χρόνια με τιμήσατε με την ψήφο σας και με αναδείξατε Δήμαρχο της πόλης. Όλη αυτήν την περίοδο, παρά τις πρωτοφανείς δυσκολίες με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπη η κοινωνία και η πατρίδα μας, δουλέψαμε σκληρά, με επιμονή και αφοσίωση. Παρά τα πολύ σημαντικά προβλήματα που βιώνουμε όλοι, καταφέραμε να δημιουργήσουμε στο Δήμο μας ένα κλίμα συνεργασίας, ενότητας και θετικού έργου για τους πολίτες. Αφήσαμε στο χθες αυτά που δίχαζαν την πόλη. Ενισχύσαμε το κλίμα σταθερότητας, ηρεμίας και διαφάνειας στα δημοτικά πράγματα.

Τρία χρόνια πριν, στα πλαίσια της συνολικής μας προσπάθειας δεσμευτήκαμε στους πολίτες της Νέας Σμύρνης για τις προτεραιότητες και τους βασικούς μας στόχους.

Για την πραγματοποίηση αυτών των δεσμεύσεων, έδωσα όλες μου τις δυνάμεις παρά τις πολύ αντίξοες συνθήκες που διαμορφώθηκαν και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση με την μείωση των πόρων κατά 60%. Σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στην πλειονότητα των άλλων δήμων, καταφέραμε ο Δήμος Ν. Σμύρνης να εμφανίζει και σήμερα σημαντικό πλεόνασμα.

Προτεραιότητά μας όλη αυτήν την περίοδο ήταν να σταθούμε δίπλα στις αδύναμες οικογένειες. Όλοι σήμερα αναγνωρίζουν ότι ο Δήμος Ν. Σμύρνης πρωταγωνιστεί σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και σε παροχές υψηλού επιπέδου στους δημότες του. Πετύχαμε ακόμη πολλά για την ποιότητα ζωής και γενικότερα για την εικόνα και την καθημερινή λειτουργία της πόλης. Πολλά, τα οποία ζείτε καθημερινά, πολλά που είναι σε εξέλιξη και θα τα συζητήσουμε στο επόμενο διάστημα.

Ασφαλώς μένουν να γίνουν και άλλα. Δεν συμβιβαζόμαστε, δεν πρόκειται και δεν μπορούμε να εφησυχάσουμε. Με το ίδιο πάθος, την ίδια έμπνευση, την ίδια δημιουργική διάθεση συνεχίζουμε και διεκδικούμε.

Μαζί αποφασίζουμε τις προτεραιότητες για τη νέα πενταετία με στόχο ένα σύγχρονο τρόπο τοπικής διακυβέρνησης με βασικά χαρακτηριστικά το σεβασμό προς το δημόσιο χρήμα και την αξιοκρατία.

Καλώ όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από κόμματα, πέρα και πάνω απ' την πολιτική προέλευση του καθενός και τις προσωπικές στρατηγικές:
Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να διευρύνουμε τη συνεργασία με τα δίκτυα πολιτών και τις κοινωνικές ομάδες. Στις δημοτικές εκλογές κρίνεται το μέλλον της πόλης και των παιδιών μας κι όχι η τύχη των κομμάτων.
Συνεχίζουμε με σχέδιο, με μεγαλύτερη δύναμη για δημιουργία, με περισσότερη γνώση, αλλά και τόλμη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Καλώ όλους και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους να συμβάλουν με τις γνώσεις και τη δυναμική τους, στη διαμόρφωση και στην υλοποίηση ακόμη καλύτερων προοπτικών για την πόλη μας.
Με τη δική σας υπεύθυνη επιλογή, με τη δική σας εμπιστοσύνη, μπορούμε να πετύχουμε όλα όσα αξίζει η γειτονιά μας, όλα όσα πρέπει να παραδώσουμε στα παιδιά μας.

Με πλήρη επίγνωση των ευθυνών μου για την αγαπημένη πόλη μας και για την κοινωνία με την οποία είμαι ταυτισμένος σε όλη την πορεία της ζωής μου, ζητώ την ανανέωση της εμπιστοσύνης σας καταθέτοντας την υποψηφιότητα για τη θέση του Δημάρχου.

Στην υπόθεση του Δήμου μας, το εμείς πρέπει να είναι πάνω απ' το Εγώ.

Συνεχίζουμε μαζί
Ενωμένοι
Για τη Νέα Σμύρνη με την κοινωνία μπροστά

Σας ευχαριστώ

Ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης
Σταύρος Τζουλάκης
 

Δεν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος ο Α. Νεφελούδης


Ο Α. Νεφελούδης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΠΕΡΜΟΛΟΓΙΑ 
ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ 

Για να ησυχάσουν όσοι ανησυχούν και να ξέρουν όσοι με εκτιμούν

Εδω και καιρό έχω πάρει τις αποφάσεις μου σχετικά με τις εκλογές για τον Δήμο της Νέας Σμύρνης. Αυτές τις έχω ανακοινώσει σε όλους τους συνεργάτες μου, στην Δημοτική Κίνηση, στους φίλους και σε πολιτικές δυνάμεις που μου έκαναν την τιμή να ρωτήσουν τις προθέσεις μου και να συμβουλευτούν την γνώμη μου. Αυτό θα κάνω και τώρα απαντώντας έτσι και σε διάφορους καλοθελητές που συνεχίζουν να ζούν σε ένα φαντασιακό περιβάλλον και μέσα από αυτό να δημιουργούν εικόνες και φήμες.

Ασχολούμαι με τα "κοινά" της πόλης μας (την αισθάνομαι ως πόλη μου, παρ' ότι δεν μένω πια εκεί από πολλά χρόνια), ενεργά ως αιρετός από το 1986 και ως απλός πολίτης από πολύ παλαιότερα. Ποτέ δεν ασχολήθηκα έχοντας στο μυαλό μου ότι το να είμαι αιρετός ήταν το επάγγελμα μου, ποτέ δεν αισθάνθηκα ότι ήταν "γραφτό" για μένα να εκλέγομαι για να υπηρετώ την πόλη μου. Πάντα είχα στο νου μου την ανιδιοτελή συμμετοχή, με κέντρο τις απόψεις μου -άλλοτε σωστές, άλλοτε λάθος- αλλά πάντως με κριτήριο το καλό όλων των κατοίκων της.

Με ενδιέφερε πάντα η επιστήμη και η δουλειά μου, γιατί μου προξενεί "φλύκταινες" το να είμαι άεργος και ως μόνο επαγγελμά μου να έχω την πολιτική στην αυτοδιοίκηση, πράγμα πολύ επικίνδυνο για αδιαφανείς διολησθήσεις. Η αυτοδιοίκηση ήταν και είναι το επαγγελματικό και επιστημονικό μου "ψώνιο" γι' αυτό και θα συνεχισω να υπηρετώ.

Από την άλλη πιστεύω απόλυτα ότι η εκλογή στην θέση του αιρετού δεν μπορεί να είναι μιά ισόβια θέση, δεν μας έχει τάξει κανείς να είμαστε αιρετοί, κατά συνέπεια δεν καταλαβαίνω, ή μάλλον καταλαβαίνω αλλά "θου Κύριε φυλακείν το στόματι μου" παλινορθωτικές διαθέσεις των δεινοσαύρων της πολιτικής πραγματικότητας της πόλης μας. Θεωρώ πως πρέπει να δοθεί η δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να εκπροσωπήσουν τις ιδέες τους, να απαλλαγούν από το παλαιό πολιτικό προσωπικό που σε ένα βαθμό αποτέλεσε κατάρα για τον δήμο μας.

Εγω παρ' ότι δεν ανήκα σε αυτότο μοντέλο και ούτε αισθάνομαι δεινόσαυρος της πολιτικής, παίρνω την απόφαση της μη εμπλοκής μου σε αυτές τις εκλογές. Καλό θα ήταν αυτή να ήταν η πολιτική στάση και άλλων και κυρίως όσων έχουν διατελέσει δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι για πάνω από τρείς τετραετίες. Νισάφι, ό,τι είχαν να προσφέρουν το πρόσφεραν και έχουν κριθεί γι' αυτό.

Θα είμαι παρών στις εξελίξεις σε όλες τις τοπικές και όχι μόνο διεργασίες για να μπορέσω να συμβάλω και εγώ στην ενίσχυση του απαραίτητου για την πόλη μας ρεύματος αλλαγής, ρήξης και ανατροπής όλης της φαύλης και αναποτελεσματικής πορείας των δημοτικών αρχών της πόλης μας και στην διαμόρφωση ενός πλειοψηφικού ρεύματος που θα σηματοδοτήσει μιά νέα πορεία για την πόλη, σε ριζοσπαστική και προοδευτική κατεύθυνση, στην κατεύθυνση της συμμετοχής των πολιτών, της αλληλεγγύης και της διαφάνειας.

Εύχομαι σε όλους και όλες καλό ταξίδι στην αιρετή περιπέτεια για την αυτοδιοίκηση στη πόλη μας και πάνω απ' όλα ανιδιοτέλεια και αλληλεγγύη, η πόλη πρέπει να θέσει ένα τέρμα στους δεινόσαυρους που την απειλούν εκ νέου...

Καλές γιορτές!