Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Κυριάκος Σκούρας: Πρώτη φορά η Νέα Σμύρνη έχει ενωθεί τόσο πολύ για την επιβίωση του Πανιώνιου

Ο επιχειρηματίας, Κυριάκος Σκούρας, που ηγείται της προσπάθειας για την σωτηρία της ΠΑΕ Πανιώνιος, μίλησε στον NovaΣπορ Fm 94,6 και στους Σωτήρη Κωσταβάρα και Μιχάλη Τσόχο:


- για τον στόχο της προσπάθειας που γίνεται:

«Αποφασίσαμε αρχικά να βρεθούμε δέκα άνθρωποι και έχουμε φτάσει στους είκοσι! Πρώτη φορά η Νέα Σμύρνη έχει ενωθεί τόσο πολύ για την επιβίωση του Πανιώνιου. Έχουν καταλάβει ότι δεν υπάρχει σκοπιμότητα από εμάς. Δεν έχουμε ενεργοποιηθεί γιατί θέλουμε να κάνουμε όνομα, ούτε έχουμε επιθυμία να διοικήσουμε. Εμείς θέλουμε να σωθεί η ομάδα αγωνιστικά, να καταφέρουμε να μπούμε ως ΠΑΕ σε ένα ευεργετικό άρθρο για την οικονομική σωτηρία και οι παίκτες μας που είναι ήρωες, να πάρουν τα χρήματά τους».

- για το πόσα χρήματα μπορεί να αποφέρει:

«Είμαστε μια ομάδα από επιχειρηματίες που δεν μπορούμε να δώσουμε 100 και 200 χιλιάρικα. Ο καθένας συνεισφέρει όσο μπορεί σε λογικά επίπεδα. Έχουμε υποσχεθεί πως θα πληρώσουμε τους δικηγόρους για την είσοδο σε κάποιο ευεργετικό άρθρο. Πρέπει όμως και η διοίκηση να βοηθήσει για να μαζέψει τα στοιχεία που χρειάζονται για αυτό και να προχωρήσουμε».

- για το αν έχει επικοινωνήσει με τον πρώην μεγαλομέτοχο, Κωνσταντίνο Τσακίρη:

«Πιστεύω ότι ο κ. Τσακίρης, από τη στιγμή που βλέπει ότι κάνουμε νοικοκυρεμένες ενέργειες ίσως βοηθήσει. Είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει το… νοικοκυριό».

- για τις πιθανότητες που έχει η ομάδα για να σωθεί:

«Δεν είναι απίθανο να σωθεί η ομάδα. Απλώς χρειάζεται νοικοκυριό. Όταν διοικηθεί σωστά ο Πανιώνιος τότε θα έχουν και οι υποψήφιοι επενδυτές λόγο να έρθουν και να ασχοληθούν με την ομάδα. Ειδικά αν μπούμε σε κάποιο ευεργετικό άρθρο τότε οι ελπίδες είναι τεράστιες».

- για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην ομάδα:

«Ενώ μιλάγαμε όλοι μαζί, είχαμε σχεδόν συμφωνήσει για κάποια πράγματα και ήμασταν σε συνεννόηση για να βοηθήσουμε την ομάδα, αποφάσισαν να διώξουν τον προπονητή. Το πρωί λέμε άλλα και το βράδυ άλλα; Τώρα, όταν είδαμε ότι δεν υπάρχει ελπίδα με εγωισμούς, κινηθήκαμε δραστικά και πήραμε τη διοίκηση. Ρωτήσαμε και είδαμε ότι δεν υπάρχει τίποτα. Θέλουμε να μπορούμε να υπάρξει ομοιογένεια και ομοφωνία για να μην έχουμε τα ίδια. Τα παιδιά που θέλουν να είναι στο ΔΣ να είναι».