Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης: Οι μαθητές του τιμούν τον δάσκαλο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Β'

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών με τους μαθητές του σε παλαιότερη συνάντησή τους στο Λεόντειο της Νέας Σμύρνης
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών με τους μαθητές του σε παλαιότερη συνάντησή τους στο Λεόντειο της Νέας Σμύρνης

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος ο Β΄ θα ανακηρυχθεί σε Επίτιμο Μέλος της Ένωσης Αποφοίτων Λεοντείου Λυκείου και θα του απονεμηθεί ο «Χρυσούς Σταυρός Αρετής και Ευποιίας» σε μια ειδική τελετή που θα γίνει στο ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 19:00.


Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος (κοσμικό όνομα Ιωάννης Λιάπης) υπήρξε καθηγητής του Λεοντείου Ν. Σμύρνης. Εδώ απευθύνεται στους μαθητές του τον Οκτώβριο του 1967.

Γράφει η πρόσκληση του Συλλόγου αποφοίτων για την τελετή: 

«Οι μαθητές του ποτέ δεν ξέχασαν το φωτισμένο φιλόλογο καθηγητή Ιωάννη Λιάπη. Τον Δάσκαλο που είχε φλόγα στα μάτια, αγάπη στην καρδιά κι όρεξη για μάθημα, που δεν περιοριζόταν σε ξηρή διδασκαλία, αλλά προσπαθούσε να τους ανεβάσει όπως λένε τα παιδιά του, οι τότε οι μαθητές του… την ψυχική τους διάθεση, να τους εμπνεύσει πέρα και έξω από το μάθημα σε θέματα που είχαν συνάφεια με τη ζωή με τις αξίες με τα ιδανικά. 

Κανένας από τους μαθητές του δεν μπορεί να ξεχάσει την ομιλία του καθηγητή Ιωάννη Λιάπη για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου εκεί γύρω στο 1967, όταν όλα ήταν μαύρα και κατηφή για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία. 

Έτσι σμιλεύθηκε μια σχέση ανάμεσα σε δάσκαλο και μαθητή διαχρονική, μια σχέση εκτίμησης και αγάπης. Eίναι η ελάχιστη ανταμοιβή στον Ανθρωπο που σημάδεψε ανεξίτηλα με την παρουσία του ως δάσκαλος την παιδαγωγική Ιστορία της Λεοντείου που υπήρξε ένας ξεχωριστός δάσκαλος στις τότε δύσκολες εποχές ένας δάσκαλος που ενέπνεε και αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τους μαθητές του και εκείνος τους ανταπέδωσε την αγάπη και την εκτίμηση πλουσιοπάροχα και εξακολουθεί να το αποδεικνύει συνεχώς». 

ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου