Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Συμβασιούχοι: Παραλλαγές σε ένα θέμα

Με απόφαση που ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, τα δικαστήρια δικαίωσαν πάνω από 100 συμβασιούχους υπαλλήλους της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Νέας Σμύρνης που ζητούσαν να παραμείνουν στην εργασία τους, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Προκειμένου να τελεσιδικήσει η απόφαση και οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στις θέσεις τους με συμβάσεις αορίστου χρόνου πρέπει ο Δήμος να μην ασκήσει έφεση.

Σήμερα, Δευτέρα 5/5/2014 και ώρα 10.00 π.μ συναντήθηκε ο Δήμαρχος με τους εργαζόμενους συμβασιούχους του Τμήματος Καθαριότητας, στο γραφείο του. Τέσσερις εκ των υποφηφίων Δημάρχων αναφέρθηκαν σ' αυτό το θέμα:


Σταύρος Τζουλάκης:

"Ο Δήμαρχος τούς υποσχέθηκε ότι θα συνεργαστεί με το δικηγόρο τους, το προεδρείο του Σωματείου των εργαζομένων και τη νομική σύμβουλο του δήμου.

Στόχος τους είναι ν’ αναζητήσουν τις κατάλληλες "κινήσεις" με τις οποίες θα καλύπτονται, αφ’ενός ο Δήμαρχος και αφ’ετέρου οι εργαζόμενοι, δηλαδή να εξασφαλιστεί η μισθοδοσία τους, ώστε μετά την πάροδο ενός μηνός -που είναι δεσμευτική από το νόμο- να ξεκινήσουν οι διαδικασίες επαναπρόσληψής τους".

Παναγιώτης Πάντος:

"Άκαρπη η σημερινή συνάντηση των συμβασιούχων της Υπηρεσίας Καθαριότητας με το δήμαρχο Νέας Σμύρνης. Τους δόθηκαν μόνο αόριστες υποσχέσεις.

Η ΣΤΡΟΦΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ βρέθηκε το πρωί μαζί τους και θα είναι στο πλευρό τους στην προσπάθειά τους να αναγνωριστεί η δικαστική απόφαση που τους δικαιώνει και μετατρέπει τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου (οι εργαζόμενοι καλύπτουν άλλωστε πάγιες ανάγκες του δήμου, αφού ήδη πριν από τρεις μέρες προκηρύχτηκαν πάνω από 100 δίμηνες συμβάσεις για την ίδια θέση, για να καλύψουν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί).
Καλούμε το δήμαρχο να μην καταθέσει έφεση κατά της απόφασης, και να συγκρουστεί με τις μνημονιακές επιταγές.
Καλούμε όλες τις δημοτικές παρατάξεις να πάρουν θέση κατά της άσκησης έφεσης, την οποία και να εκφράσουμε με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
Παλεύουμε για τη συνολική ανατροπή της κυβέρνησης και του μνημονίου που επιβάλλει να προσλαμβάνονται συμβασιούχοι και ελαστικά εργαζόμενοι για θέσεις εργασίας που καλύπτουν διαρκείς ανάγκες, με μόνο στόχο την πλήρη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων".
Άγγελος Βρεττός:

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Σμύρνης και το ΚΚΕ, αταλάντευτα στάθηκαν και στέκονται στο πλευρό των εργαζομένων, ανεξάρτητα από τις σχέσεις εργασίας τους. Και στους δρόμους του αγώνα και στα δικαστήρια. Πάγια θέση μας, και στο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι η μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων που απασχολούνται στο Δήμο μας. Μετά από την πρόσφατη θετική απόφαση του Δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία δικαιώθηκαν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι της καθαριότητας στο Δήμο μας, ζητήσαμε από την Δημοτική Αρχή, κατεπειγόντως:
1.   Να γνωμοδοτήσει θετικά για τους εργαζόμενους η νομική υπηρεσία του Δήμου, να μην προχωρήσει σε έφεση της απόφασης.
2.   Να ακολουθήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε συνεργασία με τους εργαζόμενους, ούτως ώστε να επανέλθουν στις θέσεις εργασίας τους, το αμεσότερο δυνατόν.
Καλούμε τους εργαζόμενους να μην εφησυχάσουν, να οργανώσουν την πάλη τους μαζί με τους άλλους εργαζόμενους, να συμπορευθούν με τις ταξικές δυνάμεις, το Π.Α.ΜΕ στο εργατικό-λαϊκό κίνημα. Να βγάλουν συμπεράσματα από τους όψιμους «υποστηρικτές» τους των άλλων παρατάξεων που στηρίζονται από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ κ.α. οι οποίοι υλοποίησαν τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων και της ΕΕ, εφάρμοσαν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, προωθούν την ιδιωτικοποίηση των δομών του Δήμου με την δημιουργία των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.).Είναι οι ίδιοι που έφεραν τους εργαζόμενους στην σημερινή κατάσταση και που ενόψει των εκλογών παίζουν με την αγωνία τους και τους εξαπατούν προκειμένου να κλέψουν την ψήφο τους.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να μην εξαπατηθούν, να τους γυρίσουν την πλάτη, να εμπιστευτούν την δύναμη τους και να στηρίξουν την «Λαϊκή Συσπείρωση» τη μοναδική παράταξη που υπεύθυνα και με συνέπεια βρίσκεται δίπλα τους.
Μπορούμε να σπάσουμε τα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων, στηρίζουμε το ΚΚΕ παντού. Στις ευρωεκλογές και στις Περιφερειακές και στις Δημοτικές εκλογές στις 18 και 25 Μαΐου 2014 .

Γιώργος Κουτελάκης:

"Η αποφαση του ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ 100 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΕΦΕΣΗ για να γινουν οι συμβασεις τους ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. Καλουμε το ΔΗΜΑΡΧΟ να ΣΥΓΚΑΛΕΣΕΙ αμεσως το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ για να λαβει ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ για τη μη ασκηση ΕΦΕΣΗΣ. Η θεση μου αυτη ειναι σε ευθεια αντιστοιχια με την παρουσια μου ως μαρτυρα στη ΔΙΚΗ".
Νίκος Στέφος:

"Η απόφαση του δικαστηρίου με την οποία δικαιώνεται επιτέλους το δίκιο των εργαζόμενων του Δήμου μας πρέπει να γίνει απόλυτα σεβαστό από την απερχόμενη δημοτική αρχή. Οι δικαιολογίες του κ. Τζουλάκη ότι χρειάζεται ένα μήνα για να σκεφτεί αν θα κάνει ή όχι έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου αποτελεί ουσιαστικά ωμό εκβιασμό του προς τους εργαζόμενους τους οποίους μετατρέπει σε ομήρους καλώντας τους στην πραγματικότητα να τον ψηφίσουν στις εκλογές για να μην κάνει έφεση!

Αυτή την ώρα που η κατάσταση στο Δήμο είναι σε οριακή καμπή η μόνη ενδεδειγμένη λύση είναι η σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου ώστε να ληφθεί ομόφωνη πολιτική απόφαση όλων των δημοτικών παρατάξεων που θα αποκλείει την άσκηση έφεσης και θα διατηρεί τους εργαζόμενους στην εργασία τους και στο δικαίωμά τους να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. H σύγκλιση αυτή όπως σωστά αποφάσισαν οι εργαζόμενοι πρέπει να γίνει αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές και λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία που υποχρεώνει τον δήμαρχο να ασκήσει έφεση...

Όλοι οι αρχηγοί των δημοτικών παρατάξεων οφείλουμε να δεσμευτούμε ότι θα στηρίξουμε είτε το σημερινό δήμαρχο είτε τον διάδοχό του - όποιος κι αν προκύψει από τις εκλογές της 18ης Μαϊου - στον αγώνα του για την υπεράσπιση των εργαζόμενων του Δήμου και την απόφαση να μην ασκηθεί έφεση.

Οι εργαζόμενοι δεν ανήκουν σε κανέναν! Ανήκουν στο Δήμο, δουλεύουν για τους Νεοσμυρνιώτες και σε εκείνους και μόνο λογοδοτούν..."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου