Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ του ΖΑΧΑΡΙΑ ΣΤΑΜΟΥΛΗ

Την παραίτηση του από το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Πανιώνιος υπέβαλε το μέλος του ΔΣ Ζαχαρίας Σταμούλης με την ακόλουθη επιστολή:

Αγαπητά Μέλη

Πριν από 30 περίπου ημέρες ξεκινήσαμε όλοι μαζί μια προσπάθεια να βοηθήσουμε την αγαπημένη μας ομάδα να ξεπεράσει τα μεγάλα προβλήματα, που άρχισαν να δημιουργούνται μετά την αποχώρηση του κ. Τσακίρη τον περασμένο Δεκέμβριο και οξύνθηκαν ακόμα περισσότερο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού με την εμφάνιση υποψηφίων «επενδυτών».

Σε συζητήσεις που κάναμε με τους περισσότερους από εσάς, αλλά και με πολλούς φιλάθλους του συλλόγου, συμφωνούσαμε ότι η στιγμή αν και δύσκολη, λόγω της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας, είναι κατάλληλη για να οδηγηθεί η ομάδα σε μια καινούργια εποχή. Όραμα των περισσοτέρων ήταν να εφαρμόσει ο Πανιώνιος ένα νέο μοντέλο διαχείρισης, το οποίο θα μπορούσε σύντομα να αποτελέσει ένα πρότυπο για όσους επιθυμούν την εξυγίανση του ποδοσφαίρου και γενικότερα του αθλητισμού. Οδηγός μας θα ήταν η Ιστορία του Πανιωνίου, δύναμή μας τα τμήματα υποδομών του Συλλόγου και όπλο μας η ανιδιοτέλεια των προθέσεων μας.

Από την αρχή αυτής της προσπάθειας θεώρησα απαραίτητη τη διατήρηση της ενότητας μεταξύ όλων εκείνων που είναι κοντά στον Πανιώνιο και γι αυτό το λόγο προσπάθησα, με σειρά πρωτοβουλιών μου, να συμβάλλω κατά το δυνατόν στο να γεφυρωθούν τυχόν διαφορετικές απόψεις. Αντί όμως να επικρατήσουν η λογική, η ψυχραιμία και η υιοθέτηση χαμηλών τόνων με σκοπό τόσο η εικόνα της ομάδας προς τα έξω όσο και η εσωτερική ηρεμία να αποκατασταθούν, γινόμαστε όλοι μάρτυρες τις τελευταίες ημέρες φαινομένων σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξύ μελών της Πανιώνιας οικογένειας.

Το χειρότερο όλων είναι, ότι αυτή η αντιπαράθεση έχει ως αντικείμενο την εμφάνιση ή την επανεμφάνιση στο προσκήνιο διαφόρων, που τόσο η ταυτότητα όσο και τα κίνητρα τους δεν έχουν επαρκώς ξεκαθαριστεί.

Δυστυχώς, μέσα στο πολύ σύντομο αυτό χρονικό διάστημα, διαπίστωσα ότι η «ρομαντική» αυτή διάθεση αλλαγής της ζοφερής πραγματικότητας συναντά εμπόδια κατά πολύ υψηλότερα από ότι είχα υπολογίσει, ή τουλάαχιστον κατά πολύ υψηλότερα αυτών που εγώ μπορώ να υπερβώ.

Επειδή λοιπόν:
  • δεν θεωρώ τον εαυτό μου επαρκή για να συνδράμω στην προσπάθεια που γίνεται 
  • δεν θα ήθελα ποτέ να έρθω σε προσωπική αντιπαράθεση με κανένα φίλο ή γνωστό με Πανιώνια αισθήματα
  • δεν με εκφράζει η εικόνα του Πανιωνίου, όπως αναπαράγεται προς τα έξω
  • η περιορισμένη χρονικά διαθεσιμότητά μου δεν μου επιτρέπει την ανούσια, όπως φαίνεται, θεσμική μου συμμετοχή, 
σας υποβάλλω την παραίτησή μου από το Δ.Σ. της Π.Α.Ε., την οποία σας παρακαλώ να κάνετε αποδεκτή. Η απόφαση μου αυτή είναι αμετάκλητη. Με μεγάλη μου χαρά θα ήμουν διαθέσιμος να προσφέρω τη βοήθεια μου όπου μπορώ, από τη θέση όμως του απλού φιλάθλου του Πανιωνίου, ιδιότητα που διατηρώ επί 40 χρόνια. Θεωρώ ως σημαντικότερη αποστολή μου εφεξής τη διατήρηση του γιου μου στην Πανιώνια οικογένεια.

Σας ευχαριστώ για τη συνεργασία
Με εκτίμηση
Ζαχαρίας Σταμούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου