Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΙΜΒΡΙΩΝ

nea smyrni

Οι σπουδές ανέκαθεν αποτελούσαν ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για τη ζωή χιλιάδων μαθητών. «Τι θα ήθελα να σπουδάσω, σε ποιά πόλη, πώς μπορώ να είμαι σίγουρος για την επιλογή μου»; Όλα αυτά είναι ερωτήματα που δεν σταματάνε να στοιχειώνουν το μυαλό των παιδιών ή ακόμα και των -πιο τολμηρών- ενήλικων ατόμων που αποφασίζουν να ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα προπτυχιακών ή μεταπτυχιακών σπουδών. Η επιλογή της κατάλληλης σχολής ή του σωστού τμήματος είναι συχνά αρκετά δύσκολη επειδή οι περισσότεροι αγνοούν τι ακριβώς πρόκειται να συναντήσουν στον ακαδημαϊκό τους δρόμο. Ειδικά όταν ακούν ότι αρκετοί φοιτητές έχουν μετανιώσει για την επιλογή της σχολής τους, προφανώς αυτό το γεγονός ενισχύει τις αμφιβολίες και το φόβο μπροστά στο άγνωστο μονοπάτι.

Ο Σύλλογος Ιμβρίων αποφάσισε για χάρη όλων όσων αναρωτιούνται τι να σπουδάσουν, να αναλάβει μια όμορφη πρωτοβουλία: την διεξαγωγή μιας εποικοδομητικής συζήτησης που θα σας προσανατολίσουν επαγγελματικά. Η διοργάνωση ξεκινά από το κέφι και την εμπειρία ορισμένων ατόμων που έχουν ήδη αποφοιτήσει από διάφορα πανεπιστημιακά τμήματα και τα οποία γνωρίζουν καλά πόσο δύσκολη είναι η επιλογή μιας σχολής. Φοιτητές σχολές της Νομικής, της Ιατρικής, του Παιδαγωγικού και προερχόμενοι από πολλά άλλα τμήματα θα βρίσκονται στο κτίριο του Συλλόγου Ιμβρίων για να σας λύσουν τις απορίες σας, να σας παρουσιάσουν την εμπειρία τους στο Πανεπιστήμιο και για να σας δώσουν τα φώτα τους σχετικά με συχνές ερωτήσεις αναφορικά με το τι εστί πρακτική εργασία, εργαστήρια, Erasmus, παρακολούθηση μαθήματος, γραπτή πρόοδος και πολλά άλλα.

Η συζήτηση επαγγελματικού προσανατολισμού απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους, από μαθητές γυμνασίου και λυκείου, μέχρι φοιτητές ή ενήλικους που επιθυμούν να δώσουν εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Και φυσικά όσοι γονείς επιθυμούν να ενημερωθούν για το υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα ή όσοι ενδιαφέρονται για να βοηθήσουν το παιδί τους να επιλέξει το καταλληλότερο τμήμα, είναι εξίσου ευπρόσδεκτοι. Το εν λόγω event θα λάβει χώρα την Κυριακή 26 Απριλίου και ώρα 11:00 στο κτίριο του Συλλόγου Ιμβρίων που βρίσκεται επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου και αριθμός 80, κοντά στη στάση Αγία Παρασκευή του τραμ. Και για το τέλος ο Σύλλογος Ιμβρίων σας επιφυλάσσει το καλύτερο. Επίτιμος προσκεκλημένος που θα μιλήσει και θα δώσει συμβουλές σε όλους τους ενδιαφερόμενους είναι ο κ. Βίκτωρ Κούκης. Πρόκειται για έναν ψυχολόγο με σημαντική ακαδημαϊκή καριέρα που εργάζεται στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύεται στην παροχή συμβουλών σχετικά με την επαγγελματική πορεία των φοιτητών. Ο κύριος Κούκης θα παρουσιάσει τα σημαντικότερα κριτήρια επιλογής μιας σχολής και θα σας αναπτύξει τις ιδέες του υπό το πρίσμα της εμπειρίας που διαθέτει. Σας περιμένουμε με χαρά όλους εκεί και ευχόμαστε να σας βοηθήσουμε!

Στοιχεία διεξαγωγής συζήτησης:

  • Πού θα γίνει: Κτίριο Συλλόγου Ιμβρίων, Ελευθερίου Βενιζέλου 80 (πλησίον στάσης Αγίας Παρασκευής, τραμ)
  • Πότε θα γίνει: Κυριακή 26 Απριλίου 2015-04-2015, ώρα 11:00 πμ.
  • Διοργάνωση: Σύλλογος Ιμβρίων Νέας Σμύρνης
  •  Επίτιμος Ομιλητής: Βίκτωρ Κούκης
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-9347957


Της Μαυρίδου Ευδοκίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου