Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Ξεκινάει η Δημιουργική Απασχόληση παιδιών | Δελτίο Τύπου

Ξεκινάει η Δημιουργική Απασχόληση παιδιών στη Νέα Σμύρνη

Με μεγάλη συμμετοχή παιδιών ξεκινάει αύριο το πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Δημοτικού που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Νέας Σμύρνης.

Φέτος οι εγγραφές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Περισσότερα από 450 παιδιά θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα το οποίο πραγματοποιείται καθημερινά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι.

Οι φετινές δραστηριότητες είναι ιδιαίτερα πλούσιες περιλαμβάνοντας μουσικά παιχνίδια, εργαστήρια τέχνης και ζωγραφικής, χορό, θεατρικό αυτοσχεδιασμό και παιχνιδοδημιουργία. Τα παιδιά θα έχουν επίσης την ευκαιρία να γυμναστούν, να παίξουν και να διασκεδάσουν με την καθοδήγηση εξειδικευμένων καθηγητών φυσικής αγωγής , ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και τα μαθήματα συναισθηματικής αγωγής, αλλά και το παιχνίδι με βιωματικά στοιχεία που θα πραγματοποιηθούν από ειδικούς παιδαγωγούς, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους και εμψυχωτές.

Οι ομαδικές δραστηριότητες περιλαμβάνουν φέτος επιμορφωτικές εκδρομές, θεματικές δράσεις αλλά και διασκεδαστικές βόλτες στην πόλη που θα πραγματοποιηθούν στον κινηματογράφο Σπόρτιγκ, στο Άλσος Νέας Σμύρνης, στο Ψηφιακό Μουσείο Νέας Σμύρνης και στο Allou Fun Park.

Το πρόγραμμα είναι διάρκειας πέντε εβδομάδων, δηλαδή ξεκινάει αύριο και ολοκληρώνεται στις 15 Ιουλίου και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 6 έως και 12 ετών. Οι χώροι υποδοχής των παιδιών είναι το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης στην οδό Κοραή 20 και το 7ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης, στην οδό Ευξείνου Πόντου 73& Άγιοι Σαράντα.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, Βαγγέλης Χατζατουριάν, “δεδομένων των δυσκολιών της εποχής που διανύουμε, πιστεύουμε και το αποδεικνύουμε σε κάθε μας δράση πως ο πολιτισμός αποτελεί σημαντική κοινωνική προσφορά και γι’αυτό το λόγο φροντίσαμε να διατηρήσουμε τη συνδρομή συμμετοχής σε χαμηλά επίπεδα, ειδικά για τους άνεργους και πολύτεκνους γονείς.”

Να σημειώσουμε ότι εκτός από τη συμβολή εξειδικευμένου προσωπικού που αποτελείται από παιδαγωγούς, κοινωνικούς λειτουργούς και καλλιτέχνες- ζωγράφους, σκιτσογράφους, ηθοποιούς, χορευτές και μουσικούς- κάθε δράση που εντάσσεται στη Δημιουργική Απασχόληση αποτελεί προϊόν προσεκτικού σχεδιασμού και έμπνευσης, με σκοπό να προσφέρει στον πολίτη υπηρεσίες όχι μόνο κοινωνικά χρήσιμες, αλλά και δημιουργικές.

Για τα παιδιά όλου του κόσμου...!

Η φετινή χρονιά είναι αφιερωμένη στα παιδιά όλου του κόσμου. Γι’αυτό το λόγο φέτος οργανώνεται μια νέα δράση με σκοπό την προσφορά σε όλα εκείνα τα παιδιά που βρίσκονται σε δυσκολία και έχουν ανάγκη την υποστήριξή μας. Έτσι τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα αναλάβουν να γράψουν κείμενα και να συντάξουν τα θέματα μιας συλλεκτικής έκδοσης εφημερίδας η οποία θα πουληθεί στους γονείς με συμβολικό αντίτιμο ενός ευρώ. Στόχος είναι να συγκεντρωθεί ένα χρηματικό ποσό που θα δοθεί σε παιδιά της πόλης μας που το έχουν ανάγκη.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Νέας Σμύρνης στα τηλέφωνα: 210 9310408 και 2132025922 & 924



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου