Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣΗ Δημοκρατική Αριστερά, σε όλη αυτή την περίοδο, συνεπής στις δεσμεύσεις της απέναντι στους πολίτες της Νέας Σμύρνης, πάλεψε για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου αυτοδιοικητικού σχηματισμού ο οποίος, στηριγμένος στις αρχές της διαφάνειας, της κοινωνικής αλληλεγγύης και της συμμετοχής του πολίτη στη λήψη των αποφάσεων, θα άνοιγε μια άλλη πορεία για το δήμο μας, απελευθερώνοντας τον από κλειστούς θύλακες εξουσίας και αδιαφανείς διαδικασίες που υπάρχουν ακόμη, ως αποτέλεσμα παρωχημένων αντιλήψεων και αυταρχικών πρακτικών του παρελθόντος.

Στην πορεία αυτή των προσπαθειών μας νέοι ανθρωποι ενεργοποιήθηκαν, πλήθος ιδεών και προτάσεων συζητήθηκαν. Οι προσπάθειές μας αυτές δεν καρποφόρησαν και δεν κατέληξαν στην δημιουργία ενός νέου εκλογικού σχήματος που θα συμμετείχε στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Σήμερα, λίγους μήνες πριν την εκλογική μάχη, είμαστε υποχρεωμένοι να εξετάσουμε τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στην πόλη μας και επιβάλουν ευρύτερες συσπειρώσεις και συλλογικές διεργασίες με την ΔΗΜΑΡ παρούσα.

Προκρίνουμε την στήριξη του ψηφοδέλτιου του Σταύρου Τζουλάκη, απαλλαγμένου από τα βαρίδια του παρελθόντος, του οποίου η συνολική πορεία, οι προγραμματικές θέσεις και η διάθεση για δουλειά πιστεύουμε ότι μπορούν ν’ αποτελέσουν μια βάση προκειμένου να ανοίξουν οι διαδικασίες για ένα Δήμο:
  • Σύγχρονο, ορθολογικό και δημοκρατικό που θα είναι σταθερά προσανατολισμένος στην εξυπηρέτηση των αναγκών του πολίτη. 
  • Που θα δημιουργεί εκτεταμένο δίκτυο στοχευμένης κοινωνικής αλληλεγγύης σ’ εκείνους τους συμπολίτες μας που το χρειάζονται. 
  • Που θα προγραμματίζει, με βάση τις ανάγκες, με διαφάνεια και σεβασμό στα χρήματα των συμπολιτών μας. 
  • Που θα αναλαμβάνει πρωτοβουλίες αναθέρμανσης της οικονομικής κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής της πόλης μας, κόβοντας τον ομφάλιο λώρο με πρακτικές και συμφέροντα του παρελθόντος. 
Με βάση αυτές τις προγραμματικές αρχές, η Δημοκρατικά Αριστερά θα είναι ενεργή και παρούσα στις δημοτικές εκλογές και καλεί καθε Νεοσμυρνιώτισσα και κάθε Νεοσμυρνιώτηνα δώσουν το δικό τους παρόν. Να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια πάνω από μικροκομματικές και μικρόνοες επιδιώξεις και να γίνουν με την παρουσία και τη δράση τους εγγυητές αλλά και αυστηροί κριτές της.

Μάρτιος 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου