Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΟΝΕΩΝ

Το Κέντρο Πρόληψης ΗΛΙΟΣ πραγματοποιεί βιωματικά σεμινάρια γονέων με τίτλο:  

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ: 
Μεγαλώνοντας παιδιά σε έναν κόσμο που αλλάζει

Στόχος των σεμιναρίων είναι η ενίσχυση της επικοινωνίας στην οικογένεια και η εκπαίδευση των γονιών σε νέες δεξιότητες, που θα τους διευκολύνουν να δημιουργήσουν ένα ασφαλές και υποστηρικτικό πλαίσιο για το μεγάλωμα των παιδιών τους.


Τα σεμινάρια θα υλοποιηθούν στον χώρο του Κέντρου Πρόληψης, Αδριανουπόλεως 18, 1ος όροφος. Ολοκληρώνονται σε 12 δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις, έχουν σταθερό αριθμό μελών και η συμμετοχή είναι δωρεάν.


Συντονίστρια του σεμιναρίου θα είναι η Καραπατάκη Νάντια, ψυχολόγος και επιστημονικό στέλεχος του Κ.Π. «ΗΛΙΟΣ».


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική σελίδα www.kpilios.gr.

Για να δηλώσετε συμμετοχή σε πρωινή ή απογευματινή ομάδα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Κέντρο Πρόληψης στο τηλέφωνο 210 9336031.

ΥΠΕΣ: 100 εκ. ευρώ για έργα υποδομής στην Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση από την ΕΤΕπ

Πραγματοποιήθηκε η τελετή υπογραφής των δανειακών συμβάσεων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, του Ελληνικού Δημοσίου και εμπορικών τραπεζών. Το  συνολικό  ύψος των συμβάσεων ανέρχεται στα 550 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 100 εκ. ευρώ θα χορηγηθούν για τη χρηματοδότηση έργων υποδομής στην Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.

Στο χαιρετισμό του ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης επεσήμανε ότι πρόκειται για «ένα νέο μηχανισμό ενδιάμεσης χρηματοδότησης μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, ο οποίος θα προσφέρει τη δυνατότητα στους ΟΤΑ για επενδύσεις σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, όπως οι μεταφορές, η αποκατάσταση οδικών δικτύων, η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, οι υποδομές εκπαίδευσης, η προβολή και διατήρηση της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς, η αποκατάσταση δημοσίων κτηρίων, η συμπαραγωγή ενέργειας, η ενεργειακή απόδοση και η ανάπτυξη τουριστικών υποδομών».

Πρόσθεσε δε ότι ο σκοπός του εν λόγω προγράμματος είναι η διευκόλυνση και η επιτάχυνση των επενδύσεων σε τομείς όπως οι παραπάνω, οι οποίοι συνιστούν προτεραιότητα, σύμφωνα με το σχεδιασμό και τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ έδωσε ξεχωριστή έμφαση «στη καθοριστική συμβολή που μπορεί να έχει το χρηματοδοτικό αυτό πρόγραμμα, σε ότι αφορά στην προώθηση και την εύρυθμη λειτουργία του σημαντικού θεσμού των ΣΔΙΤ στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Πηγή

"Ξαφνικός θάνατος" στους Δήμους - Λουκέτα σε εταιρείες και νομικά πρόσωπα και άμεση απόλυση υπαλλήλων

  • Λ. Γρηγοράκος: Αν πάμε σε απολύσεις θα πάμε σε καταργήσεις οργανισμών
  • Οι Δήμοι είναι πλέον η μεγάλη δεξαμενή για απολύσεις και διαθεσιμότητα στο δημόσιο
  • Ανέβαλε η Τρόικα τη συνάντηση με Μητσοτάκη χωρίς να δώσει εξηγήσεις
  • Καταιγιστικές αναμένεται να είναι οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά στην κινητικότητα, αλλά κυρίως στις απολύσεις από φορείς των Δήμων.

Όπως ξεκαθάρισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο υπουργός αναπληρωτής Εσωτερικών Λ. Γρηγοράκος μόνο από τον κύριο κορμό των ΟΤΑ δεν θα υπάρξουν απολύσεις. Δεν κινδυνεύουν δηλαδή μόνο οι υπάλληλοι που υπάγονται στον σκληρό πυρήνα των Δήμων. Για όλους τους υπόλοιπους δεν είναι απλά ανοιχτό το ενδεχόμενο διαθεσιμότητα, αλλά και της απόλυσης.

Σε ό,τι αφορά στον κύριο κορμό των ΟΤΑ ο κ. Γρηγοράκος ανέφερε πως η διαδημοτική κινητικότητα φαίνεται να λειτουργεί και πως δεν θα υπάρξουν άνθρωποι που θα χάσουν τη θέση τους.
Αντίθετα σε ό,τι αφορα στις απολύσεις ο υπουργός δεν είχε καθόλου ευχάριστα νέα για όσους υπηρετούν σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού ή Δημοσίου Δικαίου στους ΟΤΑ, αλλά και σε Ανώνυμες Εταιρείες των ΟΤΑ.

“Αν πάμε σε απολύσεις, θα πάμε σε καταργήσεις οργανισμών”, είπε ο κ. Γρηγοράκος αφήνοντας διάπλατα ανοιχτή την τακτική... ξαφνικού θανάτου αλά ΕΡΤ.

Όπως είπε ο υπουργός η κατάργηση ενός οργανισμού σημαίνει απόλυση των εργαζόμενων σε αυτόν.
Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση ο κ. Γρηγοράκος είπε πως πρέπει να γίνει άμεσα, ως το τέλος του χρόνου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί, όπως είπε, και τόνισε πως οι αλλαγές θα φέρουν ένα πιο αποτελεσματικό κράτος σχολιάζοντας πως η σημερινή κατάσταση πρέπει να “μαζευτεί”.

Όλα αυτά, λίγες μόνο ώρες πριν την νέα συνάντηση Μητσοτάκη-Τρόικας με τους δανειστές να απαιτούν άμεσο καθορισμό των προς διαθεσιμότητα και απόλυση υπαλλήλων ως τα τέλη του έτους.

Πηγή