Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Διάθεση Εσόδων από το 1ο Φιλανθρωπικό Τουρνουά Αθλοπαιδιών


Μια ξεχωριστή Πράξη Ζωής για το Φιλανθρωπικό Σωματείο Προστασίας Παιδιού «Άγιος Πολύκαρπος», που εξειδικεύεται στη φροντίδα και τη φιλοξενία παιδιών με σοβαρά προβλήματα και νεαρών ατόμων μέχρι την ηλικία των 18 ετών, που προέρχονται από οικογένειες οι οποίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο μεγάλωμα τους λόγω σοβαρών κοινωνικών & οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. 

Όλοι εμείς εθελοντές του δικτύου Πράξεις Ζωής προσκαλέσαμε ομάδες από την πόλη της Νέας Σμύρνης  και γειτονικών δήμων για την συμμετοχή τους σε ένα φιλικό τουρνουά αθλοπαιδιών για την έμπρακτη υποστήριξη & αγάπη στο Φιλανθρωπικό Σωματείο Προστασίας Παιδιού «Άγιος Πολύκαρπος». Στην διάρκεια του τουρνουά πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος αγορά όπου κληρώθηκαν προσφορές/χορηγίες από φίλους του δικτύου εθελοντών. Το ποσό που συγκεντρώθηκε (τρείς χιλιάδες εκατό ευρώ) με πολλή αγάπη το διαθέσαμε στο Φιλανθρωπικό Σωματείο «Άγιος Πολύκαρπος» για την ενίσχυση των σκοπών του.  

Στο όμορφο και ζεστό σπίτι του Αγίου Πολυκάρπου την Πέμπτη 21/11 εθελοντές του δικτύου διέθεσαν το ποσό που συγκεντρώθηκε από την λαχειοφόρο αγορά του φιλανθρωπικού τουρνουά. Ο φάκελος με το προσφερθέν ποσό παρεδόθη Τιμής Ένεκεν από τον Πρόεδρο του Δικτύου Εθελοντών Πράξεις Ζωής κο Παπαδάτο στον Πρόεδρο του Δ.Σ. του αθλητικού ομίλου «Ο Μίλων» κο Ράπτη, που μαζί με τους προπονητές του Μίλωνα ανταποκρίθηκαν με αγάπη στο κάλεσμα και στην ευγενική παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων για την υλοποίηση του  τουρνουά. Ξεχωριστή αναφορά και θερμές ευχαριστίες στον προπονητή μπάσκετ κο Άγγελο Σίννη & κο Σουργιά Τάκη για την άρτια τεχνική και οργάνωση των αγώνων.  

Με την σειρά του ο Πρόεδρος κος Ράπτης παρέδωσε τον φάκελο με την δωρεά στον Αντιδήμαρχο του Δήμου Νέας Σμύρνης & Γενικό Γραμματέα του Φιλανθρωπικού Σωματείου “Άγιος Πολύκαρπος” κο Αθανασίου.  
Η συγκεκριμένη Πράξη Ζωής, αποτελεί μια ξεχωριστή ευκαιρία για την αναγνώριση της αξίας και της σημασίας των εθελοντικών δραστηριοτήτων σε συνεργασία με φορείς του αθλητισμού, οι οποίες μπορεί να πάρουν διάφορες μορφές και διαστάσεις με βάση τις αξίες, αρχές και την κοινωνικό -οικονομική και πολιτισμική δομή της κοινωνίας.

Λίγα λόγια για το Δίκτυο Εθελοντών Άμεσης Κοινωνικής Δράσης «Πράξεις Ζωής» (http://www.praxeiszois.org)

Οι “Πράξεις Ζωής” δημιουργήθηκαν από μια ομάδα εθελοντών τον Νοέμβριο του 2010  με κοινωνικές ευαισθησίες κι αγάπη στον άνθρωπο. Ήταν ο πρώτος πυρήνας  ενός Δικτύου Εθελοντών Άμεσης Κοινωνικής Δράσης με κύριο σκοπό την εκπλήρωση κοινωφελών σκοπών σε άτομα & ομάδες ατόμων με απειλητικές ασθένειες και «ευπαθείς» κοινωνικές ομάδες. 
Οι “Πράξεις Ζωής” δεν έχουν σκοπό την πραγματοποίηση κερδών, αφού  δημιουργήθηκαν ως Δίκτυο Εθελοντών Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα.

Μέσω του Δικτύου Εθελοντών  Σχεδιάζουμε, Συντονίζουμε, Προγραμματίζουμε & Υλοποιούμε την Προσπάθεια για Ουσιαστικά Αποτελέσματα Αληθινών Πράξεων Ζωής. Υπηρετούμε με κάθε τρόπο την ανάγκη Προσφοράς & Αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας και στο κοινωνικό σύνολο στην Αθήνα & στην Περιφέρεια. Το Δίκτυο των Εθελοντών της Περιφέρειας υποστηρίζεται από τους Αγγελιοφόρους υπό την καθοδήγηση της ομάδας διοίκησης.

Με Δεδομένες τις παραπάνω παραμέτρους προσπαθούμε κι επιδιώκουμε να τολμάμε και να ενεργούμε άμεσα, μεθοδικά, αποφασιστικά μέσα από  τη συμμετοχή των Εθελοντών για Κάθε  Πράξη Ζωής. Το Δίκτυο Εθελοντών “Πράξεις Ζωής” για την υλοποίηση των δράσεων βασίζονται αποκλειστικά,  στις συνδρομές και τις δωρεές υποστηρικτών, στην εθελοντική εργασία και τις προσφορές φίλων.

Μπορείτε να γνωρίσετε και να διαδώσετε τις δράσεις μας και μέσα από το facebook στη σελίδα: www.facebook.com/praxeiszois. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα: 210 93 47 311 – 6956 096 115 ή στο email : info@praxeiszois.org.

Τμήμα Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων
«Πράξεις Ζωής»
Δίκτυο Εθελοντών Άμεσης Κοινωνικής Δράσης
Tηλ: 210 93 47 311 – 6956 096 115


     


Παρουσίαση βιβλίου - Συζήτηση


3ο ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΟΓΟΥ, ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ


Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του Παιδιού (11 Δεκεμβρίου), πραγματοποιείται για 3η συνεχή χρονιά το «Παιδικό Φεστιβάλ Λόγου, Έκφρασης και Δημιουργίας» το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013 (10:30 – 20:00) και την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013 (10:30-19:00), στο Γυάλινο Κτήριο των Ολυμπιακών Ακινήτων Φαλήρου στην Πλατεία Νερού (δίπλα στο γήπεδο Tae Kwon Do).

Το Φεστιβάλ οργανώνεται από την Περιφέρεια Αττικής-Περιφερειακή Ενότητα Νότιας Αθήνας με την καλλιτεχνική οργάνωση και επιστημονική υποστήριξη του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών και τη συνεργασία του Δήμου Καλλιθέας.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να προσφέρει στα παιδιά και στις οικογένειές τους ένα διήμερο χαράς και δημιουργίας, με εκπαιδευτικά προγράμματα, αφηγήσεις παραμυθιών, θέατρο, μουσική, θέατρο σκιών και κουκλοθέατρο.

Το φεστιβάλ φέτος εκτός των άλλων προγραμμάτων θα έχει και αφιέρωμα στον μεγάλο μυθοπλάστη Αίσωπο, με σκοπό να εισάγει τα παιδιά, με βιωματικό τρόπο, τόσο στα μυστικά των μύθων του μεγάλου Παραμυθά, όσο και στις επιστήμες, όπως αυτές παρουσιάζονται στους μύθους του Αισώπου. Ο συνδυασμός ποικιλίας μεθόδων προσέγγισης θα βοηθήσει, επίσης, τα παιδιά που θα συμμετάσχουν να προσεγγίσουν ευχάριστα αξίες ζωής μέσω των μύθων και να συνδέσουν διαφορετικά πεδία γνώσης (φυσικοί νόμοι μέσω πειραμάτων, βιολογία, κοινωνική αγωγή μέσω διαδραστικών ασκήσεων, μουσική, χρήση τεχνολογίας κ.λπ.).

Στο 3ο Παιδικό Φεστιβάλ συμμετέχουν επίσης και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του παιδιού, όπως τα Παιδικά Χωριά SOS, το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, η Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. το Εργαστήρι Μελέτης Παιδικής Ηλικίας καθώς επίσης και η περιβαλλοντική οργάνωση Ώρα για Δράση, οι οποίες θα διαθέσουν έντυπο υλικό και θα ενημερώσουν για τις δράσεις τους.

Επίσης, στο χώρο των εκδηλώσεων θα φιλοξενηθεί το Bazaar Χριστουγεννιάτικων Ειδών από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις «Η Πίστη» (Νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία").

Χορηγός επικοινωνίας του φεστιβάλ είναι το: The Machine - Art Press, www.themachine.gr

Η Είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι Ελεύθερη.

Οι χώροι των εκδηλώσεων είναι προσβάσιμοι σε ΑμΕΑ.

Πληροφορίες:

Αναλυτικές πληροφορίες, πρόγραμμα, συντελεστές, συμμετέχοντες, οδηγίες πρόσβασης και χάρτης, φωτογραφίες κ.λπ. μπορείτε να λάβετε από το blog του paidikofestival.blogspot.gr.

Περιφέρεια Αττικής, Περιφερειακή Ενότητα Νότιας Αθήνας
Τηλ: 2132100121 και 2109409619, Fax: 210 9409577
E-mail: notiostomeas@gmail.com
Website: notiostomeasathinas.blogspot.gr

Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών
Τηλ: 210 4313332, Fax: 210 4313322
E-mail: mythos@e-mythos.eu
Website: www.e-mythos.eu

Πρόγραμμα Πρόληψης της Υπέρτασης



Ο Δήμος Νέας Σμύρνης σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή Αθηνών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποιεί το «Καινοτόμο πρόγραμμα μη φαρμακευτικής αντιμετώπισης της Υπέρτασης, με επιστημονικές μεθόδους διαχείρισης του στρες σε προ-υπερτασικούς και υπερτασικούς ασθενείς στην κοινότητα». 

Το πρόγραμμα γίνεται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι πολίτες της Νέας Σμύρνης, ηλικίας 18-65 ετών, μπορούν να τηλεφωνούν καθημερινά στα τηλέφωνα 210 6534507 και 697 8101567 για να κλείσουν ραντεβού.

Οι συναντήσεις με το επιστημονικό προσωπικό του Πανεπιστημίου θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη 10πμ-1μμ (κατόπιν ραντεβού) στα Δημοτικά Ιατρεία Νέας Σμύρνης (τηλ. 210 9370333).

Χαρίστε τα παλιά σας παιχνίδια


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ


Η συμμετοχή των πολιτών και των συλλογικοτήτων της Ν. Σμύρνης στα δημοτικά και κοινωνικά είναι προβληματική ακόμη και στους ελάχιστους θεσμούς που προβλέπει το περιοριστικό πλαίσιο του Καλλικράτη, όπως την Επιτροπή Διαβούλευσης. Το γεγονός ότι η κατάσταση αυτή επικρατεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια υποδεικνύει και την απαξίωση των πολιτών από τη δημοτική αρχή.

H Επιτροπή Διαβούλευσης πραγματοποίησε πρόσφατη συνεδρίασή της στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στις 28 Οκτωβρίου. Παρόντες ήταν 7 από τους 10 κληρωτούς και μόνο ένας (1) από τους 30 εκπροσώπους των συλλόγων της Νέας Σμύρνης.

Οι παρόντες  εξέφρασαν την απογοήτευσή τους που οι Σύλλογοι, ειδικά οι μεγάλοι,όπως ο Πανιώνιος και ο Μίλωνας, δεν έδειξαν για δεύτερη φορά την απαιτούμενη ευαισθησία να συμμετέχουν  σε αυτή τη διαβούλευση. Η αδιαφορία ή η δημιουργία στεγανών, όπου ο καθένας ασχολείται με τον μικρό ή μεγάλο του κόσμου είναι χαρακτηριστική.

Η μικρή συμμετοχή όμως δεν εμπόδισε να γίνει μια εκτενής συζήτηση και να αναζητηθούν τρόποι επαφής με τους πολίτες της Ν. Σμύρνης και τόνωσης του ενδιαφέροντός τους, έτσι ώστε να συμμετέχουν στα κοινά και να συμβάλουν στη λύση τους.

Το ενδιαφέρον εστιάστηκε στην ανάγκη να ξεπεραστεί η επικρατούσα έννοια της ανάθεσης προς την δημοτική αρχή και της επανάπαυσης των δημοτών. Διαμορφώθηκε η αντίληψη να γίνονται συνελεύσεις στις γειτονιές, γιατί θα πρέπει οι ίδιοι οι κάτοικοι να συζητούν τα προβλήματά τους και να βάζουν τις προτεραιότητές τους. Μετά να εισηγούνται τις προτάσεις τους στη ΔΕΔ για επεξεργασία και συζήτηση.

Σήμερα όμως που στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου, αποκαλύπτονται καθημερινά αποφάσεις, που ενδεχομένως δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών και της κοινωνίας, αλλά τα συμφέροντα λίγων διαπλεκόμενων και διεφθαρμένων. Σήμερα που η κοινωνία στενάζει από τις μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων κυβερνήσεων και όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας δεν μπορούν να επιβιώσουν, είναι απαραίτητο οι Νεοσμυρνιώτες να συναποφασίζουν με τη Δημοτική Αρχή για θέματα που θα τους αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής.

Το Σχέδιο Προγράμματος για το 2014 περιλαμβάνει πληθώρα έργων. Ορισμένα μοιάζουν να προέρχονται από την παλιά εποχή του «όλοι μαζί τα φάγαμε», ενώ σε άλλα έλειπαν αρκετά στοιχεία.
Μετά την αποτυχία της κατασκευής του Εμπορικού Κέντρου στον Πανιώνιο, η Δημοτική Αρχή επιστρέφει προτείνοντας την κατασκευή ενός Πολυδύναμου Αθλητικού Κέντρου, που θα κοστίσει 17,75 εκατ. ευρώ. Μόνο που ο Πανιώνιος, ο Μίλωνας και οι άλλοι αθλητικοί σύλλογοι ήταν απόντες!

Προβλέπεται η ανάπλαση του άξονα Ομήρου-Κ. Παλαιολόγου 2,25 εκατ. ευρώ, η ανάπλαση της περιοχής των Λουτρών 1,65 εκατ. ευρώ, ο υπερτοπικός άξονας της Αιγαίου 1,85 εκτ. ευρώ και τέλος ο αγωγός όμβριων υδάτων στην περιοχή Κοραή-Βενιζέλου-Σοφούλη 2,75 εκατ. ευρώ, επαναφέροντας στη μνήμη μας την αμαρτωλή απευθείας ανάθεση άλλου αγωγού όμβριων υδάτων σε γνωστό εργολάβο.

Αντί για μεγάλα κατασκευαστικά έργα από τα διάφορα κρατικά, περιφερειακά και κοινοτικά προγράμματα, μήπως θα ήταν καλύτερα η δημοτική αρχή να ψάξει να βρει κονδύλια για την κοινωνική πολιτική, που να μπορούν να παράγουν επιπρόσθετη αξία μετά την ολοκλήρωσή τους;

Δυστυχώς η σχετικά πρόχειρη προετοιμασία του υπεύθυνου της Δημοτικής Αρχής για να εξηγήσει το πρόγραμμα, είχε σαν αποτέλεσμα να μην γίνει καμία απολύτως ουσιαστική συζήτηση, αλλά να περιοριστούν τα μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης να  δεχτούν το Σχέδιο Προγράμματος ως κωδικούς, που πρέπει να υπάρχουν σε περίπτωση που εγκριθεί κάποιο κονδύλι.

Αντίθετα όταν η συζήτηση εστιάστηκε σε θέματα που αφορούν την ουσιαστική ποιότητα ζωής και των κοινωνικών σχέσεων των πολιτών, υπήρξε ένας γόνιμος διάλογος που κατέληξε σε μια σειρά δημιουργικών προτάσεων εκτός του Σχεδίου Προγράμματος:

  • Να δημιουργηθεί νέο σχολικό συγκρότημα στην Άνω Νέα Σμύρνη, γιατί έχει αυξηθεί ο πληθυσμός των παιδιών στην περιοχή και τα υπάρχοντα κτίρια δεν επαρκούν.
  • Να απαλλοτριωθούν ελεύθερα οικόπεδα και να γίνουν παιδικές χαρές και γηπεδάκια, γιατί δεν υπάρχουν αρκετοί χώροι πράσινου σε κάποιες γειτονιές και κυρίως στην Άνω Ν. Σμύρνη.
  • Να γίνει προσεισμικός έλεγχος στα σχολικά κτίρια λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας που παρατηρείται τον τελευταίο χρόνο. Επίσης να ελεγχθεί η στατικότητα  όσων σχολικών κτιρίων έχουν επιλεγεί για να κατασκευαστούν χώροι πρασίνου στις οροφές τους.
  • Στην εποχή που ζούμε και με τη συνεχιζόμενη κρίση, υπάρχει η ανάγκη να δημιουργηθεί, σαν πρώτο βήμα, ένα κέντρο εξυπηρέτησης αστέγων για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών καθαριότητας. Αυτό μπορεί να γίνει κάθε Σάββατο, σε κάποιο ΚΑΠΗ, που υπάρχουν οι υποδομές και θα μπορούν οι άστεγοι να κάνουν μπάνιο, να πλύνουν και να στεγνώσουν τα ρούχα τους. Επίσης να κάνουν γνωστές τις ανάγκες τους σε ρουχισμό ή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Αυτό το εγχείρημα μπορεί να υποστηριχθεί και από εθελοντές αλληλέγγυους πολίτες.
  • Τέλος, εφόσον η Ν. Σμύρνη ακόμη κρατάει κάποια ποιότητα ζωής, να κατασκευαστεί ρεφλεξολογικός διάδρομος από βότσαλα, διαφορετικού μεγέθους σε κάποιο πάρκο για εναλλακτικές θεραπείες, ευαιξία κλπ.
  • Επίσης ζητήθηκε να γίνεται απολογισμός των έργων της προηγούμενης χρονιάς, ώστε να παρακολουθείται η εξέλιξή τους.
Στη συζήτηση για τον Οικονομικό Προϋπολογισμό που θα ακολουθήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα πρέπει να υπάρχει αιτιολόγηση των ποσών που διατίθενται και παράθεση των αντίστοιχων κονδυλίων που διατέθηκαν πέρυσι.

Η εισήγηση της Επιτροπής Διαβούλευσης θα κατατεθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα αποφασίσει εάν θα δεχθεί κάποια πρόταση και με ποιά μορφή. Ελπίζουμε δε η επόμενη διαβούλευση να έχει καλύτερη οργάνωση, με έγκαιρη, πλήρη και σωστή ενημέρωση για τα θέματα, έτσι ώστε να είναι ουσιαστική και όχι μια τυπική διαδικασία, που επιβάλλεται από τον Καλλικράτη.
Η συμμετοχή των δημοτών-πολιτών αποτελεί ένα ουσιαστικό στοιχείο για τη ζωντάνια, δημιουργικότητα και το μέλλον της τοπικής κοινωνίας μας. Ο Καλλικράτης θεσμοποιεί έναν διακοσμητικό ρόλο για τους δημότες και τον κόσμο που ζει στη Νέα Σμύρνη. Η δημοτική αρχή;

Αναδημοσίευση:
Πηνελόπη Τερνιώτη  
στην εφημερίδα "Ο Πολίτης της Νέας Σμύρνης" 
(Η Πηνελόπη Τερνιώτη είναι μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης)


 ------------


Ας πάρουμε όμως ένα δείγμα από το επίσημο πρακτικό της συνεδρίασης της 12.11.2013 (επαναληπτική):


ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ


Στη Νέα Σμύρνη σήμερα 12.11.2013 και ώρα 19:00 προσήλθαν, κατόπιν της υπ’ αρ. 56927/2013 προσκλήσεως, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου επί της 2ας Μαϊου 8, 3ος όροφος οι παρακάτω:

1. Αθηνά Γαλούκα (τακτικό μέλος Δ.Ε.Δ )
2. Πηνελόπη Τερνιώτη (τακτικό μέλος Δ.Ε.Δ.)
3. Δημήτρης Νικολούλιας ( τακτικό μέλος Δ.Ε.Δ. )
4. Μπάμπης Κακαβάς (τακτικό μέλος Δ.Ε.Δ )
5. Νικήτας Περαθωράκης (τακτικό μέλος Δ.Ε.Δ )
6. Βασιλική Σερέτη (τακτικό μέλος Δ.Ε.Δ ) 
7. Φίλιππος Παπαδόπουλος (εκπρόσωπος «ΜΙΛΩΝ»)
8. Πέλυ Φωστιέρη
9. Μιχάλης Οικονομόπουλος (Σύλλογος τριτέκνων)

Ανοίγοντας τη συνεδρίαση ο Πρόεδρος της Δ.ΕΔ. κ. Φώτης Μαζαράκης εισηγήθηκε για διαβούλευση το ένα και μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης «Προϋπολογισμός 2014 Δήμου Νέας Σμύρνης».

Το λόγο έλαβαν:
  • Φίλιππος Παπαδόπουλος: «Αξιόλογος θεσμός η διαβούλευση, αλλά υποβαθμισμένος. Δεν μπορεί ο πολίτης να συνεισφέρει. Είναι υψηλός, όχι τόσο ρεαλιστικός ο προϋπολογισμός. Αν ο δήμος έχει χρήματα να πάνε σε υποδομές και κοινωνική πολιτική. Οι επιχορηγήσεις σε σωματεία έχουν μειωθεί κατά 30%. Να αυξηθούν διότι προσφέρουν έργο» 
  • Αθηνά Γαλούκα: «Μέρος χρημάτων που περισσεύουν να δίνονται για τη δημιουργία τμημάτων συνάθλησης και για την άθληση ειδικών ομάδων και ΑμεΑ. Να γίνονται μελέτες για το πράσινο στις ταράτσες, έτσι ώστε η δημιουργία ταρατσόκηπων να είναι βιώσιμη και αειφόρος» 
  • Δημήτρης Νικολούλιας: «Να διερευνηθεί η δυνατότητα δημιουργίας ομάδων παιδοψυχολόγων από το δήμο, προκειμένου να αντιμετωπίζουν προβλήματα των παιδιών στα σχολεία (πρωτοβάθμια/δευτεροβάθμια ) λόγω της κρίσης (κυρίως αντιμετώπισης βίας). Προγράμματα που να αναφέρονται στην ιστορία της πόλης (εκθέσεις, συζητήσεις) και για τις δράσεις των τοπικών συλλόγων»
  • Μιχάλης Οικονομόπουλος: «Να γίνονται εκπτώσεις στα δημοτικά τέλη στους τρίτεκνους και άλλες ευπαθείς ομάδες (δημιουργία άλλων εισοδηματικών κριτηρίων) 
  • Νικήτας Περαθωράκης: «Να επιχορηγούνται καλύτερα οι σύλλογοι. Οι κήποι στις ταράτσες να χρησιμοποιούνται μόνο υπό προϋποθέσεις. Να γίνει προσπάθεια να μειωθεί η παραβατικότητα»
  • Πηνελόπη Τερνιώτη: «Τα κονδύλια για το κοινωνικό παντοπωλείο να απορροφώνται στο 10%. Να μη γίνεται υπερτιμολόγηση. Να απορροφώνται για τα δημοτικά ιατρεία και το κοινωνικό φαρμακείο. Δεν υπάρχει μόνιμος γιατρός. Δεν δέχονται βοήθεια από εθελοντές. Φροντίδα και ποσό για αστέγους. Το μουσείο που θα γίνει να έχει το όνομα "Δόμνα Σαμίου". Σε κάθε περίπτωση να γίνει κάτι γι' αυτήν. Να συγκεντρωθεί υλικό. Δεν εκμεταλλευόμαστε και δεν προωθούμε την ιστορία μας. 
Μη υπάρχοντος άλλου θέματος λύεται η συνεδρίαση.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΔ 
Φώτιος Μαζαράκης