Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Επιστολή 7ου Δημοτικού: Η Άνω Νέα Σμύρνη χρειάζεται επειγόντως ένα νέο σχολείο

Προς: 
  • Δήμαρχο Νέας Σμύρνης κ. Σταύρο Τζουλάκη
  • Δημοτικό Συμβούλιο
  • Δημ. Επιτροπή Παιδείας Δήμου Ν. Σμύρνης
Αξιότιμοι Κύριοι

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε πως τη φετινή σχολική χρονιά το σχολείο μας έχει επιβαρυνθεί με δύο τμήματα παραπάνω.

Αν και αποχώρησαν δύο μόνο τμήματα της έκτης τάξης τον Ιούνιο, τα τμήματα της πρώτης τάξης που πήρε φέτος το σχολείο μας είναι τέσσερα. Μετά την τοποθέτηση των προκάτ αιθουσών υπάρχουν συνολικά δεκαέξι τμήματα, αντί δεκατριών που υπήρχαν πριν από ενάμιση μόλις χρόνο και κατά συνέπεια ο αριθμός των μαθητών που φοιτούν έχει αυξηθεί δραματικά (75 μαθητές παραπάνω).

Μας διαβεβαιώνατε, πως εκτός από ένα τμήμα παραπάνω που θα φιλοξενούσε το σχολείο μας και θα έλυνε το πρόβλημα στέγασης του μαθητικού δυναμικού της Άνω Νέας Σμύρνης, τα προκάτ θα μας εξασφάλιζαν επιπλέον αίθουσες για τα ειδικά μαθήματα τις οποίες το σχολείο μας δεν διέθετε. Αντί για αυτό οι αίθουσες των καλλιτεχνικών και της μουσικής καταργήθηκαν, καθώς και η μικρή αίθουσα που φιλοξενούσε το ιατρείο και το βεστιάριο, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν επίσης, με το ασφυκτικά μικρό για τόσους μαθητές προαύλιο, με την επίσκεψη στις τουαλέτες (παραμένουν οι ίδιες σε αριθμό), με τις εξωτερικές βρύσες (μόλις τέσσερις αφού οι υπόλοιπες δεν λειτουργούν ακόμα εξαιτίας των έργων που έγιναν), και με την αποχώρηση των μαθητών -άθλος για δασκάλους, γονείς και τροχονόμους- γιατί όπως γνωρίζετε το σχολείο βρίσκεται πάνω στον κεντρικό δρόμο της Ευξείνου Πόντου και το πεζοδρόμιο που έχουμε στη διάθεσή μας είναι και από τις δύο εισόδους ελάχιστο. Και όλα αυτά με τα 170 περίπου παιδιά να είναι μικροί μαθητές της Α΄και Β΄ τάξης.

Δυστυχώς το πρόβλημα της έλλειψης σχολικών κτιρίων παραμένει επίκαιρο. Επιμένουμε ότι ο αριθμός των μαθητών στα δημόσια σχολεία της Νέας Σμύρνης αυξάνεται ολοένα και η στέγασή τους δε λύνεται με προχειρότητες όπως η τοποθέτηση προκάτ αιθουσών. Εκφράζουμε από τώρα την ανησυχία μας και τον προβληματισμό μας για τη σχολική χρονιά που ακολουθεί και σε ό,τι μας αφορά δηλώνουμε ό,τι:

Στο ήδη επιβαρυμένο για την υποδομή του σχολείο μας ΔΕΝ πρόκειται να δεχτούμε περισσότερους μαθητές από αυτούς που φέτος θα αποφοιτήσουν (δύο τμήματα της ΣΤ΄) ούτε τυχόν παρεμβάσεις που θα συρρικνώσουν τον ήδη περιορισμένο για τα παιδιά μας ελεύθερο χώρο.

Tέλος, επαναφέρουμε το αίτημα ολόκληρης της σχολικής κοινότητας: Η Άνω Νέα Σμύρνη χρειάζεται επειγόντως ένα νέο Σχολείο για τα παιδιά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι αποφάσεις θα πρέπει να παρθούν σήμερα, προτού φτάσουμε σε οριστικό αδιέξοδο.


Με εκτίμηση,
Για το Δ.Σ
Η Πρόεδρος Δεκούλου Μαρίνα
Η Γραμματέας Μπεχλιβανίδη Τάνια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου