Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Aυτοκτόνησε η 29χρονη καρκινοπαθής που είχε προγραμματίσει το θάνατό της

Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα στο Facebook

Η 29χρονη αμερικανίδα καρκινοπαθής και υπέρμαχος του δικαιώματος στην υποβοηθούμενη αυτοκτονία των ασθενών με καταληκτικές ασθένειες, Μπρίτανι Μέιναρντ, έβαλε τέλος στη ζωή της σύμφωνα με την χθεσινή ανακοίνωση από τη μη κερδοσκοπική οργάνωσης Compassion and Choices. 

Aυτοκτόνησε η 29χρονη καρκινοπαθής που είχε προγραμματίσει το θάνατό της | Νέοι Ορίζοντες


Η Μέιναρντ διαγνώστηκε την περασμένη άνοιξη με επιθετική μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο με τους γιατρούς να της ανακοινώνουν πως είχε 6 μήνες ζωής. Μετά τη διάγνωση, μετακόμισε με την οικογένειά της στο Όρεγκον, όπου επιτρέπεται η υποβοηθούμενη αυτοκτονία. Αν και την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε είδηση που την ήθελε να αλλάζει γνώμη, η Μπρίτανι τελικά αυτοκτόνησε κάνοντας χρήση μιας συνταγογραφούμενης θανατηφόρας δόσης φαρμάκων. Η δημοσιοποίηση της πρόθεσής της να αυτοκτονήσει την 1η Νοεμβρίου πυροδότησε τον δημόσιο διάλογο στις ΗΠΑ σχετικά με την υποβοηθούμενη αυτοκτονία και την νομιμοποίησή της.  


Aυτοκτόνησε η 29χρονη καρκινοπαθής που είχε προγραμματίσει το θάνατό της | Νέοι Ορίζοντες

"Το φάρμακο το έχω εδώ και εβδομάδες. Δεν είμαι αυτόχειρας, δεν θέλω να πεθάνω. Αν ήθελα θα το είχα πάρει εδώ και πολύ καιρό... όμως θα πεθάνω και θέλω να γίνει με τους δικούς μου όρους" είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στο CNN λίγες εβδομάδες πριν πραγματοποιήσει την απόφασή της.     


Aυτοκτόνησε η 29χρονη καρκινοπαθής που είχε προγραμματίσει το θάνατό της | Νέοι Ορίζοντες

Την ημέρα του θανάτου της η Μπρίτανι αποχαιρέτησε τους φίλους και τους εκατoντάδες followers στα social media με μια ανάρτηση στο Facebook, την οποία αναδημοσίευσε το περιοδικό People: "Αντίο σε όλους τους φίλους και την οικογένειά μου που αγαπώ. Σήμερα είναι η μέρα που αποφάσισα να θέσω τέλος στη ζωή μου με αξιοπρέπεια, εξαιτίας της καταληκτικής νόσου, του φρικτού καρκίνου του εγκεφάλου που μου έχει στερήσει τόσα πολλά...αλλά θα μου στερούσε ακόμη περισσότερα. Ο κόσμος είναι ένα υπέροχο μέρος και τα ταξίδια υπήρξαν ένας μεγάλος δάσκαλος. Οι φίλοι μου και οι αγαπημένοι μου με στήριξαν δίνοντας μου πολλά. Ακόμη και τώρα που γράφω αυτά, είμαι περιτριγυρισμένη από ανθρώπους που με στηρίζουν. Αντίο κόσμε. Αγάπη και ειρήνη σε όλους." 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου