Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Ανεξαρτητοποιήθηκε και η Ντόρα Κασιμέρη

Σύμφωνα με την ακόλουθη επιστολή της ιδίας, η Ντόρα Κασιμέρη αποχωρεί από την παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για τη Νέα Σμύρνη" του Νίκου Στέφου και είναι πλέον άλλη μία ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος, που όπως διαφαίνεται από τα λόγια της θα προσχωρήσει κάπου αλλού με μεγαλύτερες αξιώσεις... για το καλό του τόπου...

Κύριε Πρόεδρε

Αυτές τις ημέρες συμπληρώνω δώδεκα περίπου χρόνια ως Δημοτική Σύμβουλος στην πόλη μας, τη Νέα Σμύρνη.

Ξεκίνησα με όνειρα και προσδοκίες, να προσφέρω χωρίς ιδιοτέλεια και προσωπική σκοπιμότητα, να επωφεληθώ δηλαδή, μέσω των διαφόρων θέσεων που υπηρέτησα το Δήμο, κατά τη διάρκεια της θητείας μου. Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που οι συμπολίτες μας με τιμούν κάθε φορά με την ψήφο τους. Σε όλη αυτή την πορεία μου, ποτέ δεν διαπραγματεύθηκα τις αξίες και τις αρχές μου και κυρίως δεν απεμπόλησα τους σκοπούς για τους οποίους αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά. Πολιτική για μένα, είναι προσφορά, συμπαράσταση, βοήθεια, αλληλεγγύη με κάθε τρόπο στον συμπολίτη σου.

Πιστεύω ακράδαντα ότι, αυτά περιμένουν οι ψηφοφόροι μας όταν μας ψηφίζουν και όχι να μας δώσουν την ευκαιρία να βολευτούμε με οποιονδήποτε τρόπο στο Δήμο. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι γι’ αυτά τα ιδεώδη, όσο καιρό, θα έχω αυτή τη δυνατότητα. Θα συνεχίσω ν’ αγωνίζομαι για το Εμείς και όχι για το Εγώ. Οι σημερινές τραγικές συνθήκες που ζούμε, δεν μας αφήνουν περιθώρια για πολυτέλειες και προσωπικές επιδιώξεις, δηλαδή βολέματα.

Επιτέλους, ας συνειδητοποιήσουμε ότι δεν έχουμε άλλα περιθώρια εκμετάλλευσης των συνανθρώπων μας. Εξάλλου πιστεύω, το συνεχές παραλήρημα και η απαξιωτική συμπεριφορά μέσα σ’ ένα Δημοτικό Συμβούλιο, δεν συνέβαλαν ποτέ ουσιαστικά και ιδιαίτερα δεν βοήθησαν ποτέ καμιά Κοινωνία. Από μια παράταξη ζητώ αξιοπρέπεια, ανιδιοτέλεια, διαφάνεια.

Όλα τα παραπάνω με αναγκάζουν να παραιτηθώ από τη Δημοτική Παράταξη «Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη» και τυπικά -γιατί ουσιαστικά είχα ήδη διαφοροποιηθεί- όπως όλοι γνωρίζετε, από την πρώτη μέρα της θητείας μου σ’ αυτήν την παράταξη.

Καταθέτω την ανεξαρτητοποίηση μου από τη Δημοτική Παράταξη «Συμμαχία Πολιτών για τη Νέα Σμύρνη», νιώθοντας απελευθερωμένη και συγχρόνως πιστεύοντας ότι, από ένα άλλο μετερίζι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για μια καλύτερη Νέα Σμύρνη και για συμπολίτες που με ψηλά το κεφάλι, θα μπορούν να διεκδικούν αυτά που τους ανήκουν.

Με εκτίμηση,
Ντόρα Κασιμέρη 
Δημοτική Σύμβουλος

 ----------

Η απάντηση του Νίκου Στέφου στην ανεξαρτητοποίηση της Ντόρας Κασιμέρη ήταν η εξής:

"Η κυρία Ντόρα Κασιμέρη θυμήθηκε μετά από 3 χρόνια ουσιαστικής απομάκρυνσής της από τον σκληρό αγώνα της "Συμμαχίας Πολιτών για τη Νέα Σμύρνη" για έναν Δήμο με ανθρώπινο πρόσωπο, με διαφάνεια, εντιμότητα και χρηστή διαχείριση των οικονομικών του να κάνει αυτό που επιβάλει η στοιχειώδης πολιτική αξιοπρέπεια. Να ανεξαρτητοποιηθεί τουλάχιστον. Δεν θα ζητήσω να επιστρέψει την έδρα της "Συμμαχίας" όχι μόνο γιατί δεν περιμένω να το κάνει αλλά και γιατί απομένουν μόνο 4 μήνες ως τις εκλογές. Το ευχάριστο είναι ότι οι προσπάθειες του δημοτικού καθεστώτος να αποδυναμώσει την παράταξή μας, μας ενισχύουν συνέχεια. Και θα του γίνονται μπούμερανγκ… Εύχομαι στην κυρία Κασιμέρη καλή επιτυχία στις νέες της πολιτικές αναζητήσεις…"